Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

7.évfolyam. Feladataink  E.ON látogatás  Interjúk  Iskola és környezete.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "7.évfolyam. Feladataink  E.ON látogatás  Interjúk  Iskola és környezete."— Előadás másolata:

1 7.évfolyam

2 Feladataink  E.ON látogatás  Interjúk  Iskola és környezete

3 E.ON hőerőműben

4 Cégtörténet  17 milliárd forintos beruházás  E.ON Hungária Zrt. által létrehozott Debreceni Kombinált Ciklusú Erőmű Kft.  közvetlenül a regionális áramszolgáltatónak, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.- nek és szabadpiacra értékesíti  Az alkalmazott csúcstechnológia 80%-os hatásfok feletti értéket tesz lehetővé, szemben a hagyományos erőművek 35% körüli teljesítményével.

5 Ajánlások a virágárusoktól Fokföldi ibolya:(latin neve: Saintpaulia) Igényei: napos ablakok rendszeres nyári locsolás szobahőmérséklet átültetése: kétévente egyszer

6 Bambusz (latin neve: Phyllostachys nigra) Igényei: napos helyek locsolása: állott vízzel tápoldat

7 Zámia (latin neve: Zamiocuclas) Igényei: árnyékos hely ne öntözzük túl átültetés

8 Növények az iskola udvarán Platán Szelídgesztenye Tuja Fenyő

9 Interjúk Tanárokkal Diákokkal Járókelőkkel

10 Tanárokkal Ica nénivel: Szelektíven gyűjti a papírt és a műanyagot Nem égeti a villanyt feleslegesen Energiatakarékos izzókat használ. Úgy gondolja,hogy tiszta iskola a Svetits Ezért úgy gondoljuk, hogy Ica néni nagyon környezetbarát ember.

11 Interjú a diákokkal 20 diákot kérdeztünk meg. Azt tapasztaltuk, hogy ebből 11 ember szelektál, a legtöbben papírt és műanyagot. Sokan közülük autóval vagy tömegközlekedéssel járnak iskolába, a sétálást nagyon kevesen választják.

12 Interjú a járókelőkkel 60 %-a szelektíven gyűjti a hulladékot 30%-a „környezet kímélően” közlekedik (biciklivel,gyalog) 20 %-a vett részt környezetvédelmi programban 30 %-a mondta azt, hogy Debrecen „tiszta” város támogatják a megújuló energiaforrásokat, csak szerintük még túl drága 90 %-a tartja fontosnak a gyerekek környezettudatos nevelését 80 %-a látja tisztának a Svetiset és környezetét szerint a debreceni emberek rosszul állnak környezetvédelemhez a következőket tennék a környezetszennyezés ellen: elektromos autókat vezetnének be minden háznál szelektíven gyűjtetnék a hulladékot a gyárakban megújuló energiaforrásokat alkalmaztatnának

13 Tantermek rendezettsége

14 Pormennyiség mérés Pormennyiség mérés lényege, hogy megállapítsuk, menyi por van a környezetünkben Mérés folyamata: Több féle méretű celluxot ragasztottunk különböző felületekre. Majd mikroszkóp alá helyeztük és három helyen megszámoltuk, majd átlagot számoltunk belőle.

15 Tanulságok…

16

17 Köszönjük a figyelmet! 


Letölteni ppt "7.évfolyam. Feladataink  E.ON látogatás  Interjúk  Iskola és környezete."

Hasonló előadás


Google Hirdetések