Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A weblapkészítés alapjai

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A weblapkészítés alapjai"— Előadás másolata:

1 A weblapkészítés alapjai

2 Milyen célból készülhet egy honlap?
Milyen igényeknek kell megfelelnie egy honlapnak? Milyen hibákkal találkoztál egy honlap böngészésekor? Hogyan készíthetünk honlapot? Készítsünk esztétikus, tartalmas, átlátható honlapot!

3 Tárhely: 1. ingyenes (hátrány: reklámok megjelenése) 2. fizetős
1. A külső szolgáltató által által biztosított weboldal címe általában: sajatnev.szolgaltato.hu 2. Megválaszthatod a weblapod címét, ha regisztrálsz egy olyan szervezetnél, amely erre jogosult. Ez a domain név regisztráció. A domain név foglaltságának ellenőrzése:

4 Online szerkesztőprogramok
Regisztráció (azonosító, jelszó, cím megadása) Saját szerkesztővel tölthetsz fel szöveget, képet, videót, stb. Feladat: Keressetek olyan weboldalakat, amelyeken térítésmentesen lehet saját weboldalt készíteni! Olvassátok el és beszéljétek meg egy olyan szolgáltató lehetőségeit, előnyeit, amelyik online szerkesztéshez nyújt segítséget! Tegyetek fel kérdéseket egymásnak a olvasottakkal kapcsolatban! Dolgozzatok párban! (www.webnode.hu)

5 Weblap készítése weblapkészítő programmal
A honlapkészítő programoknak két csoportja van: WYSIWYG szerkesztők (What You See Is What You Get, amit látsz, azt kapod) pl. KompoZer, Dreamweaver, Frontpage 2. Szöveges szerkesztők (HTML nyelven lehet dolgozni) pl. HTMLKit HTML: HyperText Markup Language, hiperszöveges leíró nyelv

6 Weblap készítése: mappaszerkezet létrehozása az állományok tárolására
a nyitóoldal neve index.html a szükséges állományok létrehozása, szerkesztése (A fájlok mentésekor használj kisbetűket, ékezet nélküli karaktereket, és nem használj speciális karaktereket!) állományok feltöltése az adott tárhelyre

7 Házi feladat Gyűjtsetek információt kedvenc költőtök, írótok életéről, munkásságáról az interneten, keressetek róla képeket!


Letölteni ppt "A weblapkészítés alapjai"

Hasonló előadás


Google Hirdetések