Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A weblapkészítés alapjai. Milyen célból készülhet egy honlap? Milyen igényeknek kell megfelelnie egy honlapnak? Milyen hibákkal találkoztál egy honlap.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A weblapkészítés alapjai. Milyen célból készülhet egy honlap? Milyen igényeknek kell megfelelnie egy honlapnak? Milyen hibákkal találkoztál egy honlap."— Előadás másolata:

1 A weblapkészítés alapjai

2 Milyen célból készülhet egy honlap? Milyen igényeknek kell megfelelnie egy honlapnak? Milyen hibákkal találkoztál egy honlap böngészésekor? Hogyan készíthetünk honlapot? Készítsünk esztétikus, tartalmas, átlátható honlapot!

3 Tárhely: 1. ingyenes (hátrány: reklámok megjelenése) 2. fizetős 1. A külső szolgáltató által által biztosított weboldal címe általában: www.szolgaltato.hu/sajatnev sajatnev.szolgaltato.hu 2. Megválaszthatod a weblapod címét, ha regisztrálsz egy olyan szervezetnél, amely erre jogosult. Ez a domain név regisztráció. A domain név foglaltságának ellenőrzése: www.domain.hu

4 Online szerkesztőprogramok Regisztráció (azonosító, jelszó, e-mail cím megadása) Saját szerkesztővel tölthetsz fel szöveget, képet, videót, stb. Feladat: 1.Keressetek olyan weboldalakat, amelyeken térítésmentesen lehet saját weboldalt készíteni! 2.Olvassátok el és beszéljétek meg egy olyan szolgáltató lehetőségeit, előnyeit, amelyik online szerkesztéshez nyújt segítséget! Tegyetek fel kérdéseket egymásnak a olvasottakkal kapcsolatban! Dolgozzatok párban! (www.webnode.hu)

5 Weblap készítése weblapkészítő programmal A honlapkészítő programoknak két csoportja van: 1.WYSIWYG szerkesztők (What You See Is What You Get, amit látsz, azt kapod) pl. KompoZer, Dreamweaver, Frontpage 2. Szöveges szerkesztők (HTML nyelven lehet dolgozni) pl. HTMLKit HTML: HyperText Markup Language, hiperszöveges leíró nyelv

6 Weblap készítése: 1.mappaszerkezet létrehozása az állományok tárolására 2.a nyitóoldal neve index.html 3.a szükséges állományok létrehozása, szerkesztése (A fájlok mentésekor használj kisbetűket, ékezet nélküli karaktereket, és nem használj speciális karaktereket!) 4.állományok feltöltése az adott tárhelyre

7 Házi feladat Gyűjtsetek információt kedvenc költőtök, írótok életéről, munkásságáról az interneten, keressetek róla képeket!


Letölteni ppt "A weblapkészítés alapjai. Milyen célból készülhet egy honlap? Milyen igényeknek kell megfelelnie egy honlapnak? Milyen hibákkal találkoztál egy honlap."

Hasonló előadás


Google Hirdetések