Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TMA PROJEKT eredményei Magyarországon Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TMA PROJEKT eredményei Magyarországon Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit."— Előadás másolata:

1 TMA PROJEKT eredményei Magyarországon Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért. Grundtvig Multilateral Project. Fehér Krisztina Szeged 2014. november 27.

2 1. Teleház Multimédia Akadémia 24 hónapos projekt (2012. 11. 01. – 2014. 10. 31.) A projekt CÉLJA: tanulási lehetőség biztosítása a MÉDIAMŰVELTSÉG területén, különös tekintettel a felnőtt hallgatók igényeire, támogatva a munkaerőpiaci megjelenést, illetve az e-készségek növelését.

3 Projektben résztvevő szervezetek (8 partner) Association Langasįateitį (Litvánia – LIA) Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány EOS (Románia) Esplai Foundation’s (Spanyolország) LIKTA (Lettország) Serbian International Aid Network (Szerbia) Telecentar (Horvátország) Telecentre-Europe AISBL / főpályázó

4 1. Magyarországi projekt Berettyóújfalui Teleház (1997) 5 x 2 nap (péntek-szombat) Kezdő modulok 70 órában, ám a résztvevők lelkesedése 110 órában fogalmazódott meg… 1. alk.: 2 nap hangszerkesztés modul (2014. április 25-26) 2. alk: 1 nap hangszerk.+ 1 nap fotó modul (május 9-10 ) 3. alk: 2 nap fotó modul (május 16-17) 4. alk: 2 nap videó modul (május 23-24) 5. alk: 2 nap videó modul (május 30-31) ÖNÁLLÓ és CSAPATMUNKA (szerkesztés, vágás, felvétel)

5 Bihar Közösségeiért Alapítvány Térségi Teleház és Forrásközpont Berettyóújfalu O Budapest

6 2. Célcsoport és a legfiatalabb résztvevő

7 2. Pilot tréning célcsoportja Civil szervezetek és önkormányzat munkatársai 14 fő fejezte be a 3 modult Egy kérés volt a résztvevők felé: a digitális írástudás/számítógép alapszintű ismerete.

8 3. A pilot tréning időzítése 2014. április 25-26. és május 31. között Figyelembe vettük a résztvevők igényeit (munkarend, szabadnapok, helyi viszonyok, életkörülmények) trénerek időbeosztását, tananyag fejlesztését.

9 4. Trénerek Csernai Árpád és kollégái: Hegedűs Anita, Vinajiné Parti Andrea, Simicz Ferenc (tananyagfejlesztés). Saját stúdióval rendelkeznek, filmgyártással foglalkoznak (teleházak részére is). 20 éves tapasztalat, a teleház mozgalom és az ott dolgozók helyzetének ismerete, lelkes tudásmegosztás. A résztvevők számára kifejezetten gyakorlattal egybekötött napokat tartottak (eszköz és filmes fortélyok)

10 5. Projekt eredményei TMA akadémia 6 országban KEZDŐ és HALADÓ szintű tananyag fejlesztése Tanári kézikönyv Weboldal (magyarul is) Tréningprogram (8 nyelven) A médiaműveltség jelentőségének tudatosítása a teljes állampolgárság megélése és a személyes/szakmai hasznosítás érdekében. Elégedett résztvevők, akik már alkalmazzák az új tudást!

11 6. Projekt eredményei - zárás 2014. szeptember 24-26. között ZÁGRÁBBAN (Horvátország), az Európai Teleházak éves konferenciáján mutattuk be a TMA projekt eredményeit! A TEAC14 honlapon elérhető minden partner bemutatója.

12 A résztvevők munkája a YouTube-on is elérhető több részletben: https://www.youtube.com/playlist?list=PLkTNI3nZM 7n4n0_DQHEl5C_te9Orn5-xj https://www.youtube.com/playlist?list=PLkTNI3nZM 7n4n0_DQHEl5C_te9Orn5-xj Ideiglenesen létrejött a TMA RADIO HUNGARY és a TMA TV. A rádióadást élőben lehetett meghallgatni; jelenleg a YouTube csatornán megtalálható az összes riport és felvétel. 7. Eredmények – online

13 Berettyóújfalui TV riportja a résztvevőkkel: http://www.berettyotv.hu/index.php?id=501 http://www.berettyotv.hu/index.php?id=501 Demnet Facebook: https://www.facebook.com/DemNet https://www.facebook.com/DemNet TMA projekt weboldala: http://tma.telecentre-europe.org/ http://tma.telecentre-europe.org/ Telecentre Europe honlapján: http://teannualconference2014.info/ 8. Hírek a TMA projektről

14 9. Felhívás TMA létrehozására A Teleház Multimédia Akadémiák referenciapontok Európában a felnőtt tanulók számára: TMA-ként a teljes médiaműveltségi program felajánlható a tanfolyamok részeként, mint rendszeres képzési lehetőség a teleház / szervezet részéről. Információ az akkreditációhoz: http: //tma.telecentre-europe.org/call.

15 5. Results – online

16 Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Fehér Krisztina feher.krisztina@demnet.org.hu +36 20 552 9745 www.demnet.hu http://tma.telecentre-europe.org/ feher.krisztina@demnet.org.hu www.demnet.hu


Letölteni ppt "TMA PROJEKT eredményei Magyarországon Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit."

Hasonló előadás


Google Hirdetések