Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PROBIO: amorf–szilikon karbid:H stent bevonat. A thrombus kialakulás megelőzése 1. Thrombus képződés stent felületén: A fibrinogén - fibrin átalakuláshoz.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PROBIO: amorf–szilikon karbid:H stent bevonat. A thrombus kialakulás megelőzése 1. Thrombus képződés stent felületén: A fibrinogén - fibrin átalakuláshoz."— Előadás másolata:

1 PROBIO: amorf–szilikon karbid:H stent bevonat

2 A thrombus kialakulás megelőzése 1. Thrombus képződés stent felületén: A fibrinogén - fibrin átalakuláshoz a fibrinigén molekulából származó ELEKTRON ÁTVITEL szükséges a stent szilárd (solid) felületére 2. A fibrinogénből származó ELEKTRON ÁTVITEL a stent fém felületre felelős a fibrinogén fehérjék koagulációs aktivációja beindításáért A PROBIO bevonat –”félvezető” tulajdonságaival gátolja az elektron átvitelt blokkolja a fibrinogén-fibrin átalakulását gátolja a sejtek és a fehérjék depozícióját

3 Silicon Carbid-H (PROBIO) bevonatos stent beültetés nyúl arteria iliaca-ba A stent beültetés után 14 nappal kiváló endothelizáció látható a stent teljes hosszában és a stent bordázat között Renu Virmani, EuroPCR 2007

4 Az endothelizáció nyúl arteria iliaca-ban 14 nappal a PROBIO SiC:H bevonatos PRO-Kinetic és a DES stentek beültetése után. (az endothelizáció mértéke százalékban) ProKinetic95% 100% 98% Source: EuroPCR 2007 presentation by Renu Verman

5 PROBIO bevonat „látható” előnyök Homogén felület –maximális mechanikus stressz (1000x) Mikro-törések a nagy stressz behatás alatt a repedések leválása nélkül (2000x) Gyűrődések a nagy mechanikus stressz alatt a bevonat leválása nélkül (1000x)

6 A hibrid koronária stent jellemzői amorf szilikon-karbid-H bevonat 316L CoCr biokompatibilitáshaemokompatibilitás diffúziós gát korróziós védelem Hybrid koronária stent mechanikus funkciókalacsony profil alacsony rövidülésnagy radiális erő magas flexibilitásalacsony elasztikus„recoil”


Letölteni ppt "PROBIO: amorf–szilikon karbid:H stent bevonat. A thrombus kialakulás megelőzése 1. Thrombus képződés stent felületén: A fibrinogén - fibrin átalakuláshoz."

Hasonló előadás


Google Hirdetések