Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Emléknapra (Találkozó 2007. július 21.) Vendégmunkások voltunk, NDK-ban dolgoztunk, tanultunk… Ifjak voltunk, barátkoztunk, utaztunk, vidultunk… A „Vilnius”-on.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Emléknapra (Találkozó 2007. július 21.) Vendégmunkások voltunk, NDK-ban dolgoztunk, tanultunk… Ifjak voltunk, barátkoztunk, utaztunk, vidultunk… A „Vilnius”-on."— Előadás másolata:

1

2 Emléknapra (Találkozó 2007. július 21.) Vendégmunkások voltunk, NDK-ban dolgoztunk, tanultunk… Ifjak voltunk, barátkoztunk, utaztunk, vidultunk… A „Vilnius”-on laktunk. Nosztalgiázunk mostanság, szívünk Thüringiába visszahúz. „Szeress”- volt mottónk nekünk is akkor, s „ne háborúzz”! Erfurtot idézzük ma, „örökifjak”, ötvenen innen és túl. Az Ecseri és Pöttyös utca közt éppen félúton, az Ifjúság körúton. Többnyire egymásra ismerünk, majd 30 év után… De ha nem, hát nézzük a kitűzőt kicsit röstelkedve, sután. Egymásra várás, készülődés, izgatottság hetek óta. Viszontlátás, ráismerés, szólhat akár öröm óda. Mint szökőkútból a vízcseppek, törnek fel a szavak: vidám csivitelés, csillogó szemek, mosolyok. A „szellemidézés” megkezdődik: nyílnak a fotóalbumok.

3 Barátság-háló… Játszva szövögetett kapcsolatok… Híd a múlt és jelen között. Boldogság bújik meg a szívredők mögött. Minden szó, mi eszünkbe jut … Örök darab. Erfurt… NDK… Lelkünkbe vésve megmarad. Megleltük ismét egymást, szívünk tele… Hatalmas a gazdagságunk. Évtizedes emlékektől, most már soha meg nem válunk! A technika segített… IWIW-lázban égtünk, sokat fórumoztunk. Köszönjük Ibolya és Aranka, hogy eszetekbe jutottunk!

4

5


Letölteni ppt "Emléknapra (Találkozó 2007. július 21.) Vendégmunkások voltunk, NDK-ban dolgoztunk, tanultunk… Ifjak voltunk, barátkoztunk, utaztunk, vidultunk… A „Vilnius”-on."

Hasonló előadás


Google Hirdetések