Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 szociális (latin) – társadalmi, társaságra vonatkozó  patológiai (görög) – beteges, nem normális Szociálpatológiai – összefoglaló fogalom a beteges,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " szociális (latin) – társadalmi, társaságra vonatkozó  patológiai (görög) – beteges, nem normális Szociálpatológiai – összefoglaló fogalom a beteges,"— Előadás másolata:

1

2  szociális (latin) – társadalmi, társaságra vonatkozó  patológiai (görög) – beteges, nem normális Szociálpatológiai – összefoglaló fogalom a beteges, abnormális viselkedési formákra

3 Mi minden tartozik a szociálpatológiai jelenségek közé? Drogfüggőség Gyermekek bántalmazása, zaklatása az iskolában (sikanéria) Fizikai, pszichikai, érzelmi gyermekbántalmazás Gyermekbántalmazás (szexuálisan) Erőszak és agresszió Gyerekek problémás viselkedése, iskolakerülése, bűncselekmény elkövetése stb.

4 Bánt téged ezek közül valamilyen probléma? Van egyéb gondod, amivel nem tudsz boldogulni? Segítségre szorulsz? Nem tudod, hol és kik segíthetnek? Ne add fel, segítünk neked!

5 Ha valaki bánt: ha bántalmaznak, sértegetnek, kihasználnak, zaklatnak, zsarolnak, nem vesznek figyelembe (osztálytársak, tanárok, szülők, idegen emberek). Ha valami problémád akad az iskolában barátaiddal, pároddal, otthon, a drogokkal. Ha úgy érzed, hogy valamit el szeretnél mondani, valakivel szeretnél beszélgetni, de nincs kivel. Ha a barátaid közül van valakinek bármilyen problémája, vagy ismersz valakit, aki fél elmondani, vagy nem mondhatja el senkinek gondjait. Javasolunk neked megoldásokat!

6 Ne feledd! Ha bármilyen problémád akad, amivel nem tudsz boldogulni, soha ne tartsd meg magadnak! Ha magadba fojtod a problémáidat, azzal nem oldasz meg semmit. Fontos, hogy valakivel megbeszéld! Kinek mondhatod el, hogy gondjaid vannak? Fontos, hogy valaki olyat válassz, aki neked szimpatikus, akit kedvelsz, és aki szívesen végighallgat.

7 Beszélhetsz például anyukáddal, apukáddal vagy a családod többi tagjával. Kiöntheted a lelked jó barátodnak, barátnődnek, osztálytársadnak. Csak beszélj róla!!!!!

8  Bármilyen probléma esetén fordulhatsz:  az iskolai pszihológushoz, a drog ellenes tanácsadóhoz, Mgr. Komjáthy Lúciához,  a pályaválasztási tanácsadóhoz, Mgr. Farkaš Ildikóhoz,  az osztályfőnöködhöz,  bármelyik tanárodhoz vagy az igazgatósághoz

9 Segítségért fordulhatsz a „Centrumpedagogicko- psychologického poradenstva a prevencie v Leviciach” nevű intézményhez. Mierová 1, 934 01 Levice telefon: 036/6312 903 igazgatónő: PhDr. Lívia Danová, tel.: 036/6312 903 e-mail: ppplevice@mail.t-com.skppplevice@mail.t-com.sk http://www.cpppaplevice.sk/

10 Akármikor felhívhatod a segélyvonalakat. Gyermekmentő segélyvonal 116 11 Gyermek lelkisegély vonal 0800 117 878

11 Ha neked nincsenek is gondjaid, azért nyisd ki a szemed, nézz körül, hogy a barátaidnak, osztálytársadnak, vagy annak, aki pont melletted áll, nem akad-e poblémája. Lehet, hogy csak fél, szégyelli elmondani, vagy más okok miatt nem tud a gondjairól beszélni. SZÓLJ NEKÜNK! Ez nem számít árulkodásnak, hanem egy nemes cselekedetnek, baráti segítségnek! Sokszor akár életmentés is lehet!

12 Nem azért születtünk a világra, hogy csak magunknak éljünk. Hanem azért, hogy megtanuljunk egymásért létezni. Csak akkor kap az életünk értelmet, ha ezt megértjük.


Letölteni ppt " szociális (latin) – társadalmi, társaságra vonatkozó  patológiai (görög) – beteges, nem normális Szociálpatológiai – összefoglaló fogalom a beteges,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések