Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Sárkány kollekció. A világon számos nép mondáiban, mítoszaiban, meséiben fordulnak elő a Sárkányok. A sárkányt a japán és kínai mitológiában különleges.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Sárkány kollekció. A világon számos nép mondáiban, mítoszaiban, meséiben fordulnak elő a Sárkányok. A sárkányt a japán és kínai mitológiában különleges."— Előadás másolata:

1 Sárkány kollekció

2 A világon számos nép mondáiban, mítoszaiban, meséiben fordulnak elő a Sárkányok. A sárkányt a japán és kínai mitológiában különleges lényként tartják számon, amely képes a vízből a mennybe felemelkedni. Mágikus képességeinek köszön- hetően egyesíti a felhőket, mennydörgéseket, villámokat, szelet és esőt, ezzel erős akaratot, szerencsét és hatalmat testesít meg. A VILÁG TALÁN LEGMÍTIKUSABB ÁLLATA: A SÁRKÁNY

3 Az első Han császártól kezdve a sárkány mindig a császárt szimboli- zálta. A trónját Sárkány-Trónnak, arcát Sárkány-Arcnak nevezték. Ha a császár meghalt, azt mondták, hogy az uralkodó felment egy sárkány hátán az égbe. Nem csoda, hogy a császár emblémájává választotta, hiszen a hiedelem szerint ez az állat alapí- totta meg a kínai dinasztiát, feltalálta az írást és a tudományokat is. Megjelenik a művészetekben, az irodalomban, a költészetben, a dalokban és a kínai lélek sok aspektusában, így a horoszkópban is. A SÁRKÁNY ÉVSZÁZADOKON KERESZTÜKL CSÁSZÁRI JELKÉP VOLT

4 MA A JÓ, A BÉKE, A JÓLÉT ÉS A VIRÁGZÁS SZIMBÓLUMAINAK SZÁMÍTANAK

5 A SÁRKÁNY ÉVÉT HEREND FIGURASOROZATÁVAL KÖSZÖNTI!

6 A kollekció

7 FELEMELKEDŐ SÁRKÁNY ( SP871) Hosszúság: 200 mm Magasság: 310 mm

8 FELEMELKEDŐ SÁRKÁNY ( VHSP14) Hosszúság: 200 mm Magasság: 310 mm

9 SÁRKÁNY, NAGY ( VH) Hosszúság: 290 mm Magasság: 135 mm

10 VÁLTOZATOK VH-OR VHB-OR KTFPT-L CHRY

11 SÁRKÁNY, KICSI ( VHB-OR) Hosszúság: 130 mm Magasság: 55 mm

12 VÁLTOZATOK A-OR C-J C-P C-V C-H C-L C-B C-M C-N

13 VÁLTOZATOK VHJ VHL VHV VH VHP VHB1-PT VHB VHV VHBR1

14 VÁLTOZATOK VHNM VHN CHRYS KAPCSOLAT HERENDI PORCELÁNMANUFAKTÚRA ZRT Herend, Kossuth Lajos utca


Letölteni ppt "Sárkány kollekció. A világon számos nép mondáiban, mítoszaiban, meséiben fordulnak elő a Sárkányok. A sárkányt a japán és kínai mitológiában különleges."

Hasonló előadás


Google Hirdetések