Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Honfoglalás. A HONFOGLALÁS ELŐZMÉNYEI, S A HONFOGLALÁS SZAKASZAI 1.Előzmények: 862 magyar sereg először jelenik meg a Kárpát- medencében / Karlman Német.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Honfoglalás. A HONFOGLALÁS ELŐZMÉNYEI, S A HONFOGLALÁS SZAKASZAI 1.Előzmények: 862 magyar sereg először jelenik meg a Kárpát- medencében / Karlman Német."— Előadás másolata:

1 Honfoglalás

2 A HONFOGLALÁS ELŐZMÉNYEI, S A HONFOGLALÁS SZAKASZAI 1.Előzmények: 862 magyar sereg először jelenik meg a Kárpát- medencében / Karlman Német Lajos/. 881. Magyar segítség Szvatopluknak /morva/ a frankok ellen. 892. Magyar segítség Arnulfnak /frank/ Szvatopluk ellen. 894. Magyar segítség Szvatopluknak a frankok ellen. Szvatopluk halála /Fehérló mondája/ 894. Magyar katonai segítség a bizánciaknak a bolgárok ellen.

3 A honfoglalás szakaszai 895-907.  895-896.  Árpád hadi népe bevonul a Vereckei-hágón.  Besenyő támadás az Etelközben maradó népek ellen. ezek a magyarok Erdélybe vonulnak be.  896-899. Kárpát-medence elfoglalása a Dunáig.  900. A magyarok Arnulf segítségére sietnek Itáliába. Arnulf meghal,, Dunántúl elfoglalása.  902. Morva területek elfoglalása.  907. Pozsonyi csata A magyarok megvédik a nyugati határt IV. Lajos frank vezérrel szemben. Nyugati határ az Enns folyó. / Óperenciás-tenger, /ober Enns Ennsen túl/.

4 Kik éltek a Kárpát- medencében a honfoglalás előtt?  Keleti frankok  Morvák  Avarok  Bolgár-törökök  Szlávok

5


Letölteni ppt "Honfoglalás. A HONFOGLALÁS ELŐZMÉNYEI, S A HONFOGLALÁS SZAKASZAI 1.Előzmények: 862 magyar sereg először jelenik meg a Kárpát- medencében / Karlman Német."

Hasonló előadás


Google Hirdetések