Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Társadalmi Megújulás Operatív Program 2.3.1.számú projektje Új Pálya.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Társadalmi Megújulás Operatív Program 2.3.1.számú projektje Új Pálya."— Előadás másolata:

1

2 Társadalmi Megújulás Operatív Program 2.3.1.számú projektje Új Pálya

3 Az Új pálya projekt célja és keretei A projekt célja: még az álláshely elvesztése előtt és azt követően segítséget nyújt a pályamódosításra kényszerülő közszférában dolgozók számára képzésük révén a foglalkoztathatóság javítását, szakma- és munkahelyváltást, a foglalkoztatást támogatva az ország egész területén.

4 Az Új pálya projekt célja és keretei Rendelkezésre álló keretösszeg: 1 950 millió Ft, melynek 85%-a az Európai Szociális Alapból, 15%-a a Munkaerőpiaci Alapból átadott költségvetésből származó forrás. A rendelkezésre álló keretösszegből 500 millió Ft a Közép- Magyarországi Régióban használható fel. A programban való részvétel saját erőt nem igényel. A konstrukció keretében az egyének képzéséhez nyújtjuk a támogatást.

5 Az Új pálya projekt célcsoportja A közszférában létszámleépítéssel érintett munkavállaló (mindazok, akiknek a munkaviszonya 2006. július 1-jét követően létszámleépítés miatt szűnt meg, vagy a munkáltató írásban nyilatkozott, hogy a munkavállaló munkaviszonya egy éven belül megszűnik, vagy akinek a teljes munkaidős foglalkoztatása a 2006. július 1-jét követő államigazgatási, illetve közigazgatási reformok kapcsán sorra kerülő változások következtében alakul át részmunkaidős foglalkoztatássá, kivéve akik prémium évek program alanyai lesznek), valamint regisztrált álláskereső pedagógus és egészségügyi végzettségű személy. Nem tartoznak a program célcsoportjába azok az egyének, akik egy adott ágazaton belüli átképzéseken kívánnak részt venni, vagy ágazaton belül váltanak munkakört. Az Új Pálya elsősorban a közszférán kívüli elhelyezkedés elősegítése érdekében nyújt támogatást a résztvevők képzésének finanszírozásával.

6 Az Új pálya projekt időtartama A program időtartama: 2007. augusztus 17-től 2009. augusztus 17-ig. A program projektgazdája: a Pécsi Regionális Képző Központ A program kiterjedése: Az ország egész területe.

7 Az Új pálya projektben támogatható képzések Munkaerőpiaci indokoltság szerint:  hiányszakmák  konkrét foglalkoztatási szándékhoz kötődő képzések  az adott régióban perspektivikusnak minősülő szakirányok (HEPIH ATSZT)  önfoglalkoztatást elősegítő, profilba vágó vagy meglévő vállalkozáshoz kapcsolódó képzések Lehetséges kimenetek: piacképes szakmai, informatikai, nyelvi  OKJ, FAT programakkreditált, ATSZT által minősített  munkaköri és egyéb képesítések  nyelvvizsga, szakmai nyelvvizsga, egyéb nyelvi bizonyítvány  nyelvi ismeretek

8 Az Új pálya projekttel kapcsolatos információs lehetőségek www.ujpalya.hu: tájékoztatók, módszertani útmutatók, űrlapok, folyamatleírások képzőknek, egyéneknek, fórum, kapcsolódó linkek, stb. www.ujpalya.hu Regionális tájékoztató rendezvények Regionális Munkaügyi Központok kirendeltségei, FIT pontok Szórólapok, telekommunikációs csatornák FSZH honlap Képző intézmények

9 Az Új pálya program várható eredményei Mutató neveMutató forrása MértékegységKiinduló érték1. Év2. Év Képzésben részt vevők száma Nyilvántartási rendszer Fő01 9255 500 Képzést eredményesen elvégzők száma Nyilvántartási rendszer Fő01 7505 000 A program ideje alatt vagy az azt követő 6/12 hónapon belül elhelyezkedők aránya Nyilvántartási rendszer, nyomon- követés adatai %01440

10 Hogyan működik az Új Pálya program? A képző intézmények regisztrálnak a programban Az általuk javasolt képzési szakirányok, illetve az ÁFSZ által közzétett hiány- és keresett szakmák alapján folyamatosan frissítjük és bővítjük a képzési listát (képzési csomag) A célcsoport tagjai a programiroda munkatársaitól (40/918-012) vagy közvetlenül a képzőtől kaphatnak információt

11 Hogyan működik az Új Pálya program? A programiroda munkatársai a beérkezett támogatási kérelmeket feldolgozzák, az esetleges hiánypótlásokat bekérik, majd a képző intézményen keresztül értesítik az egyént a kérelem elbírálásáról. A projektgazda együttműködési támogatást köt a képzővel és támogatási szerződést a képzésbe vont egyénnel.

12 Hogyan működik az Új Pálya program? A pénzügyi elszámolás havonta, a teljesített óraszám alapján történik. A programban tételes költségelszámolást nem kérünk, a képzési költség kalkulálásánál a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet alapján kiadott hatályos Miniszteri Közleményben meghatározott differenciált normákkal számolunk.

13 Köszönöm a figyelmet! Bakonyváriné Kurdi Éva Új Pálya projektiroda vezető


Letölteni ppt "Társadalmi Megújulás Operatív Program 2.3.1.számú projektje Új Pálya."

Hasonló előadás


Google Hirdetések