Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Meg tudod különböztetni a színeket?! OK, Akkor nézd meg ezt a képet...

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Meg tudod különböztetni a színeket?! OK, Akkor nézd meg ezt a képet..."— Előadás másolata:

1 Meg tudod különböztetni a színeket?! OK, Akkor nézd meg ezt a képet...
Renkó Ferenc: Vállalkozói oktatás - A bevezetés előtt… Meg tudod különböztetni a színeket?! OK, Akkor nézd meg ezt a képet... Megjegyzés: A következőkben ismertetett optikai csalódást Edward H. Adelson, a MIT (Massachusetts Institute of Technology) fizika-pszichológia professzora fedezte fel és publikálta 1995-ben. Adelson kutatási területe a világosságészlelés és a világosságkonstancia, a jelenség, amely miatt a tárgyak világossága akkor is állandónak tűnik, ha a róluk a szemünkbe érkező fény mennyisége megváltozik. Adelson számos világosság-illúziót mutatott be.

2 Renkó Ferenc: Vállalkozói oktatás - A bevezetés előtt…

3 az “A” és “B” négyzetek egyszínűek!?
Renkó Ferenc: Vállalkozói oktatás - A bevezetés előtt… az “A” és “B” négyzetek egyszínűek!?

4 Renkó Ferenc: Vállalkozói oktatás - A bevezetés előtt…

5 Nem?!!?! Nézd meg még egyszer!...
Renkó Ferenc: Vállalkozói oktatás - A bevezetés előtt… Nem?!!?! Nézd meg még egyszer!...

6 Renkó Ferenc: Vállalkozói oktatás - A bevezetés előtt…

7 Meggyőződtél?! Menj vissza, ha akarsz...
Renkó Ferenc: Vállalkozói oktatás - A bevezetés előtt… Meggyőződtél?! Menj vissza, ha akarsz... Nem... Senki nem változtatott a színeken... Tanuja lettél, hogyan működik a Te agyad...

8 Az agyad nagyon erőlködik, Hogy úgy lássa a négyzeteket, ahogyan kell:
Renkó Ferenc: Vállalkozói oktatás - A bevezetés előtt… Az agyad nagyon erőlködik, Hogy úgy lássa a négyzeteket, ahogyan kell: Fehéren vagy feketén. Az teljesen mindegy, hogy egy, vagy kétszínűek! A szemben álló négyzetek 2 különböző színt szugerálnak... A Te agyad elfogadja ezt a tényt.

9 Renkó Ferenc: Vállalkozói oktatás - A bevezetés előtt…

10 Renkó Ferenc: Vállalkozói oktatás - A bevezetés előtt…
Ne legyél rosszkedvű...

11 Renkó Ferenc: Vállalkozói oktatás - A bevezetés előtt…
Ez bizonyítja, hogy teljesen mindegy, milyen a környezetünk, az a fontos, Mi hogyan érzékeljük!

12 Innentől már a saját tanulságok következnek….. 1
Renkó Ferenc: Vállalkozói oktatás - A bevezetés előtt… A másikhoz képest kell valamilyennek lennem Ha valaminek megfelelek, akkor mindegy, hogy fehér vagy fekete vagyok, a többiek annak tartanak/hisznek majd, amit én állítok magamról. Ebből következően, ha nem tartom magam senkinek, akkor mások mondják meg, ki vagyok!! Csaló1. A csaló mindig fehér. Ehhez ért igazán, fehérnek látszani. Hozzá mérten lesz az ártatlan fekete. Csaló2. Mindig az idegen a más, ő a gyanús. Bár az igazi csaló a Józsi, a szomszédból, de őrá senki sem gondol, hiszen olyan rendesnek ismerik (szerepet játszik, hogy fel ne tűnjön). Róla csak akkor derül ki, micsoda, amikor már késő. Addig az ártatlant tartják fogva. Csaló 3. Mindig csak problémákról és problémás emberekről beszél, akik valószínűleg az egész világ ellen törnek, de ő harcol ellenük - értünk. Ha vele beszélünk, sírni kezünk, milyen gonosz a világ. Csak azt nem értjük, miért ő jut mindig előbbre, és miért hullanak el legjobbjaink a csatában? Mire rájövünk, hogy ennek oka éppen emberünk volt, addigra már mindenki odaveszett.

13 Innentől már a saját tanulságok következnek….. 2
Renkó Ferenc: Vállalkozói oktatás - A bevezetés előtt… Modern felfogás (mátrix-trükk). Ha mindannyian csak egy számítógépes program vagyunk, akkor ez a példa egy programhibát fedett fel. A hiba lényege, hogy ez az egész itt körülöttünk csupán szocializáció, igazából nem is létezik; születésünk óta mindig csak elmesélik, hogy mit is lássunk. Felnőttkorban a nagy mesélő a politika és a nagy megnyugtató az egyház. Azt mesélik el, miért nem gond, ha nincs elég semmiből. Ha nem lennének, mihez is kezdenénk?!...

14 Innentől már a saját tanulságok következnek….. 3
Renkó Ferenc: Vállalkozói oktatás - A bevezetés előtt… Ha megszűnne a fizikai környezet civilizációja (víz, gáz, házak, közlekedés, termelés-fogyasztás spirál), elveszne minden szellemi vívmány, vagy emberi értékrend. Csak a túlélés maradna, ez pedig állati viselkedési norma. A társadalomban a termelési tevékenységen keresztül (is) szocializálódunk (ipari társadalom). A termelési tevékenységben való részvétel nemcsak munka-végzést jelent, de életforma-teremtő, társadalmi összetartó erő is. Ha lassan megszűnnek a termelő kapacitások, és a foglalkoztatás nem társadalmi, hanem magánüggyé válik, egy helytelen stratégiájú társadalomban a vélt szabadság helyett magunkra maradunk.

15 Még ennyit a saját tanulsághoz… A gazdaság mindent visz?
Renkó Ferenc: Vállalkozói oktatás - A bevezetés előtt… Amíg az ipari társadalmakban a termelés és a verseny fennállása biztosítja a javak megfelelő mennyiségben való előállítását és a pénz megszerzésének egyetlen forrása is a munka, addig a gazdasági folyamatok határozzák meg a létezés összes körülményeit. Legalább tudjunk többet róluk...és nézzük a vállalkozási ismereteket kicsit részletesebben! Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Meg tudod különböztetni a színeket?! OK, Akkor nézd meg ezt a képet..."

Hasonló előadás


Google Hirdetések