Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft. Vezérigazgatói találkozó, Röjtökmuzsaj.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft. Vezérigazgatói találkozó, Röjtökmuzsaj."— Előadás másolata:

1 OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft. Vezérigazgatói találkozó, Röjtökmuzsaj 2008. október 15-17.

2 Mi a „kicsi” és mi a „nagy”? avagy a valószínűség szubjektív vagy objektív? Pozitív valószín ű ség: Esély a lóversenyen: 1: 8 – 1: 12 (Ez egész jó esély, mégis sokan buknak rajta) Esély a Rulettben: 1: 37 (Nem túl nagy esély, de sok pénzt tesznek rá fel) Esély a lottó 5-ösre: 1: 5.270.000.000 (Ez azért elég csekély esély, mégis sokan lottóznak, mert így is elhiszik hogy nyerhetnek)

3 Ugyanez hogy működik kockázat esetében? Oroszrulett 1: 6 (meglehetősen nagy kockázat (kvázi: hülyeség)) Elemi kár okozta ingatlankár 1: 5 000 (nagy vagy kicsi?) Hányan kötnek rá lakásbiztosítást? Szívinfarktus 1: 400 (nagy vagy kicsi?) Hányan kötnek életbiztosítást? Nemfizetés 1: 50 (nagy vagy kicsi?) Hányan vizsgálják ügyfeleiket? Negatív valószínűség:

4 Üzleti kockázatok kontra önbecsapás Kockázat Új ügyfél Régi ügyfél életciklusa Munkaügyi vagy munkavédelmi bírság Lehetőség Adókedvezmények Pályázati lehetőségek Pontos, hatékony marketing listák Önbecsapás Kell a munka 1000 éve ismerem Hogy követhetnék minden jogszabályt? Majd a könyvelőm intézi Nem nekem találták ki Tudom kinek akarok eladni

5 - Magyarországon több, mint 500 ezer cég működik és még ennyi egyéni vállalkozás. - Évente minden 50. cég felszámolás alá kerül. (építőiparban minden 25.) - Mit tud egy cégről amikor hitelbe kezd dolgozni neki? Mióta működik, kik érdekeltek benne, milyen a fizetési morálja, milyen a pénzügyi helyzete, a tulajdonosoknak milyen egyéb cégekben vannak kapcsolatai, mi a javasolt max. hitelkeret, van-e APEH tartozása, pozitív információk 1. Új ügyfél - Tényleg annyira kell az üzlet? Akkor is annyira kell az üzlet, ha nem fizetik ki?

6 -Tudják többnyire nem az új cégeket számoltatják fel. Jellemzően több évig működnek a cégek mielőtt csődbe mennek. -Tudja hogy a tulajdonos 1 hete elköltözött? Hogy már az APEH sem találja? -Tudja, hogy a „jól ismert” cége már 8 megbízója felé tartozik? - Még mindig biztos benne hogy 2 hónapja csak szabadságon van az utalást intéző titkárnő? 2. Régi ügyfél - Tényleg jól ismeri? Még mindig biztos benne, hogy „jól ismeri”?

7 - Magyarországon ma 1587 trv. + majd 16 000 rendelet van hatályban. (+ 32 000 Magyarországon is hatályos EU-s jogszabály) - Évente több, mint 30 ezer oldal jogszabályi változás jelenik meg közlönyökben. - DE! Nem mindenkit érdekel minden. Önt mi érdekli? Figyeltesse azt a jogterületet, azokat a jogszabályokat, tudjon hatékonyan keresni a jogszabályok között, találjon hozzájuk Bírósági Határozatokat, nyomtatványokat, iratmintákat. 3. munkaügyi vagy munkavédelmi bírság - Hogyan követhetnék minden jogszabályt? Még mindig úgy gondolja, hogy inkább a háttérinformáció többszörösét fizeti ki bírságokra? És mennyibe kerül egy szabályos de nem jó szerződés? Mit veszthet a jogásza – és mit veszthet Ön?

8 Éljen!... a lehetőségekkel - Átlagos adóteher kontra Ön hány % adót fizet? Könyvelője mit veszít ha nem használ ki minden kiadáscsökkentési lehetőséget? És Ön? - Közbeszerzés vagy EU-s pályázat. Szinte lehetetlen követni, de nem szabad lemaradni róluk. - Jól célzott marketing lista, jó információkon alapuló értékesítés. Használja az információt!

9 Számoljunk! - A lejárt követelésállomány ÁTLAGOSAN Magyarországon az árbevétel kb. 18,3%-a. Ez minimum 20%-kal csökkenthető. A különbség az árbevétel 3,66 %-a. - A vállalkozások csak munkaügyi és munkavédelmi bírságokra tavaly több mint 10 Mrd forintot költöttek. Átlagos bírság összege 700 ezer Ft/ év - Reális átlagos adóteher kb. 7,5%. Valós KKV 12,3%, nagyvállalatoknál 8%. Különbség az adózás előtti eredmény 4,8%-a (nagyvállalatoknál 0,5%). - Az adózás előtti eredmény is átlagosan 18 %-kal csökkenthető, így ezzel további az árbevételhez képesti 1,44 %-os kiadáscsökkenés érhető el. - EU pályázati pénzek évi 800 Mrd Forint értékben állnak rendelkezésre. Átlagos támogatási összeg évenként cégenként 28 Millió Forint 500 Millió Ft árbevételű cég: Várható nyereség: 54,5 Millió forint 5 Mrd Ft árbevételű cég: Várható nyereség: 274 Millió forint

10 Azt mondják, hogy az információ „csak” információ és azt is, hogy az információ hatalom Mindkettő igaz, csak tudni kell megszerezni, élni vele és nyerni. Bevételt, versenypozíciót, sikert Ön adna ilyen előnyt a konkurensének? Mert ő biztos kihasználja…?


Letölteni ppt "OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft. Vezérigazgatói találkozó, Röjtökmuzsaj."

Hasonló előadás


Google Hirdetések