Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Operációs Rendszerek Összefoglaló

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Operációs Rendszerek Összefoglaló"— Előadás másolata:

1 Operációs Rendszerek Összefoglaló
Prém Dániel Tanszéki mérnök 2013/2014/1

2 prem . daniel [kukac] nik . uni – obuda . hu
Bemutatkozás Prém Dániel prem . daniel [kukac] nik . uni – obuda . hu Telefon: Szoba: 3.26

3 Tantárgy célja és ismertetése
Célja: A hallgatók megismerkedjenek az Operációs Rendszerek működésével, majd kellő jártasságot szerezzenek azok üzemeltetésében, karbantartásában, monitorozásában. Majd erről egy féléves feladat keretében tanúbizonyságot is adjanak. Ismertetése: Új tantárgy ezen a néven, korábban Operációs Rendszerek I. és II. volt a neve. Nem csak összevonás, hanem kibővítés és újragondolás történt. Heti 2 óra elmélet, 3 óra gyakorlat.

4 Követelmények A tárgy előadásából vizsgázni kell, viszont a gyakorlati tárgyból kell megszerezni az aláírást, ami a vizsgára bocsátás feltétele. Az aláírás megszerzésének feltételei: Két zárthelyi feladat megírása egyenként, legalább elégséges osztályzatra. Féléves feladat beadása határidőre (lásd később). Pótlás módja: Ha az egyik ZH elérte legalább az 50%-ot akkor a másik az aláírás pótlás alkalmával pótolható (beleértve a hiányzást, és az elégtelen javítását) Ha a féléves feladat nem lesz leadva a szorgalmi időszakban, de az eredménytermékekre vonatkozó többi határidő teljesítve lett, akkor a féléves feladat az aláírás pótlás alkalmával pótolható Pót zárthelyi alkalom nincs, mivel aláírás pótlás van a tárgyhoz! Tantárgy teljesítéséhez nagyfokú önálló, otthoni munkavégzés szükséges. Legalább 3-5 óra hetente.

5 Zárthelyi dolgozatok 1. ZH, beugró jelleggel, otthoni feldolgozásra kiadott anyag alapján a 3. oktatási héten. Tartalma: Windows alapok Windows felhasználó kezelés Windows jogosultság kezelés Windows megosztások kezelése Windows parancssor és powershell alapok 2. ZH, a félév során a gyakorlati órákon leadott anyagokból történik a számonkérés a 13. héten.

6 Vizsgajegy kialakítása
A gyakorlati órák zárthelyi dolgozatainak átlaga a végső vizsgajegy 20%-át adja. A vizsgadolgozat a végső jegy 80%-át adja. Továbbá a féléves feladat értékelése a végső jegyen plusz és mínusz arányban 1 egész jegyet képes módosítani. Azonban elégtelen vizsgadolgozat esetén a hallgató nem érheti el az elégséges osztályzatot. Részletesebben: Az előadáson ismertetve lesz A tantárgy hivatalos követelményrendszerében (TO honlapján megtalálható)

7 Féléves feladat 2 fős csoportokban kell kidolgozni.
A kiadott feladatok közül kell egyet választani és önállóan megtervezni, majd megvalósítani végül pedig tesztelni. Minden lépést részletesen dokumentálni kell és a dokumentációkat határidőre be kell nyújtani. Utolsó órán a féléves feladatot be kell mutatni és az oktató előtt meg kell védeni. A beadott terveket az oktató elfogadja, vagy módosítást eszközöl abban az esetben, ha túl sok hasonló megoldás érkezne be.

8 Féléves feladat határidők
1. héten témák ismertetése 2. heti óra megkezdéséig feladatválasztás elküldése ben az oktatónak, a tervezett programok listájával. 4. heti óra megkezdéséig logikai rendszerterv leadása ben. (I. mérföldkő) 5. heti órán rendszerterv bemutatása, felmerült kérdések tisztázása. 9. heti óra megkezdéséig el kell küldeni a meglévő dokumentációt ben, amivel tanúbizonyságot ad a hallgató a feladatok haladásáról. (II. mérföldkő) 13. heti óra előtt a feladat elvégzését igazoló dokumentáció leadása ben. (III. mérföldkő) 14. heti órán a féléves feladat bemutatás és megvédése.

9 Féléves feladat elvárásai
A leadási határidőket komolyan kell venni. Minden egyes nap csúszás kötbérezésnek minősül! Amennyiben az eredménytermékekkel kapcsolatos csúszások összege eléri a 10 tanítási napot (2 hét) úgy a hallgató letiltásban részesül! A dokumentációhoz egy példafeladat és annak megoldása lesz kiadva. Azzal minőségben egyenrangú dokumentációt várunk. Az elkészített feladatokat az utolsó órán a bemutatás során, működés közben ismertetni kell.

10 Féléves feladat értékelése
Ha a hallgató a féléves feladatot a specifikációnak megfelelően teljesíti, akkor a féléves feladat elfogadásra kerül, azonban az év végi vizsgajegyre semmilyen hatással sincs. Ha a hallgató a féléves feladatot a specifikáció elvárásain túl teljesíti (egyedi alkalmazásokat, továbbfejlesztett megoldásokat, alkalmaz), akkor az év végi vizsgajegyére ez pozitív (+1 jegy) hatással bír. Ha a hallgató a specifikációnak nem megfelelő, hanyag, esetleg késedelmes munkát ad be az, az év végi vizsgajegyére negatív (akár -1 jegy) hatással bír. Ha a hallgató nem tud megfelelni a specifikációnak, azonban definiálja a hiba okát és egy másik (helyettesítő) megoldást alkalmaz az elfogadottnak tekintendő!

11 Féléves tematika 1. Hét Virtualizációs környezet, Linux telepítése, Csomagkezelők 2. Hét Linux fájlrendszer alapok, felhasználó- és jogosultságkezelés 3. Hét 1. ZH, Linux parancssori alapok 4. Hét Linux scriptek ismertetése 5. Hét Rendszerterv bemutatása, Linux scriptek készítése önállóan 6. Hét Hálózati alapok 7. Hét Címtárak (AD, LDAP) (szerdai csoportoknak elmarad az alkalom, de a téma nem) 8. Hét Rendszerindítás, Fájlrendszerek bővebben 9. Hét Linux alkalmazások 10. Hét Windows szerverek 11. Hét Oktatási szünet 12. Hét Naplózás és monitorozás 13. Hét 2. ZH 14. Hét Féléves feladat bemutatása

12 Segédletek Órai anyagok (féléves feladatok, prezentációk)
Otthoni felkészülés (scripting) (konfigurálási leírások) ( C oktatási anyag) (minden másra…)


Letölteni ppt "Operációs Rendszerek Összefoglaló"

Hasonló előadás


Google Hirdetések