Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Apple I. Steve Jobs Steve Wozniak. Steven Paul Jobs Született: 1955. február 24. San Francisco Kalifornia, USA Anyja: Joanne Schieble katolikus német.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Apple I. Steve Jobs Steve Wozniak. Steven Paul Jobs Született: 1955. február 24. San Francisco Kalifornia, USA Anyja: Joanne Schieble katolikus német."— Előadás másolata:

1 Apple I. Steve Jobs Steve Wozniak

2 Steven Paul Jobs Született: 1955. február 24. San Francisco Kalifornia, USA Anyja: Joanne Schieble katolikus német bevándorlók gyermeke Apja: Abdulfattah „John” Jandal gazdag szír muzulmán családból származott Házastársa: Laurene Powell (3 gyermekük született) Halála: Palo Alto, Kalifornia, USA, 2011. október 5. (56 évesen)

3 Stephen Gary Wozniak Született: San Jose, Kalifornia, 1950. augusztus 11. (62 éves), lengyel származású Apja: Francis Wozniak kiváló mérnők volt, aki már kisgyermek korában bevitte fiát a munkahelyére és bevezette a mérnöki munka világába Magánélete: többször elvált, három gyermeke van

4 Az Apple megalapítása: 1976. április 1. Ők nem voltak bolondok. Steve Jobs és Steve Wozniak presztízsértékű telekommunikációs/elektronikai vállalatot hozott létre. 1971-ben találkoztak egymással, Jobs 16, Wozniak 21 éves volt ekkor. Wozniak „kezdetektől fogva” azon dolgozott, hogy az ismert számítógépeket egyszerűbben lehessen használni. Steve Jobs a kezdetektől fogva az Apple „arca” volt, mivel Wozniak szeretett inkább a háttérben maradni. Első gépük az Apple I. „ Ahányszor csak valami nagyszerűt terveztünk, Steve kitalálta hogyan tegyük pénzzé ”. - Steve Wozniak

5 Apple – A kezdetek Wozniak elmondása szerint egyik legmeghatározóbb estéje 1975. március 5. volt. Ugyanis egyik barátja hívására ellátogatott a frissen alakult Homebrew Computer Club első találkozójára, ahol mintegy 30 lelkes komputer amatőr gyűlt össze. Bemutatták az új Altair számítógépet, de a legfontosabb az volt, hogy részletes betekintést nyert a mikroprocesszor specifikációjába. Az új technika kapacitása lehetővé tette az „asztali számítógép” kifejlesztését.

6 Aznap éjszaka kezdte el tervezni saját számítógépét. Elsőnek a technikailag legmegfelelőbb Intel 8080-as processzort szerette volna használni, de ennek ára több volt mint egy havi lakbére. Mindennap vacsora után visszament a HP-hez és a munkahelyén hónapokig tartó tervezéssel kezdte megalkotni a gépet és írni az üzemelést biztosító szoftvert. Mivel nem volt pénze, hogy béreljen számítógép használati időt, így a programot kézzel írta.

7 Barátja Steve Jobs üzleti lehetőséget lát a számítógépben és ráveszi Wozniakot, hogy szándéka ellenére próbálják meg értékesíteni a terméket A cég alapításra pedig Jobs úgy vette rá, hogy „micsoda kaland lesz”. A cég alapításhoz elkezdik összeszedni a pénzt. Jobs a kocsiját Wozniak pedig HP 65-ös kalkulátorát adja el így 1300 dollár tőkére tesznek szert. Wozniaknak 1975. június 29-én sikerült elérnie, hogy a billentyűzeten lenyomott betű megjelent egy közönséges képernyőn.

8 ,,Éppen megint gyümölcs diétán voltam és egy almaültetvényről tartottam hazafelé...’’ - Steve Jobs Jobs minél előbb szeretné a cégalapítást véghez vinni így gyors döntés születik a cég névről is. Ettől a hirtelen ötlettől vezérelve az Apple (alma) Computer név mellett döntenek. Praktikus érv még a szokatlan név mellett, hogy az "A" kezdőbetűnek köszönhetően előre kerülnek a szaknévsorokban.

9 Apple I. se tápegységgel, se monitorra, se burkolattal, de még billentyűzettel se rendelkezett, csak - az akkor megszokott felépítés szerint - a készre szerelt áramköri lap volt a szükséges csatlakozóhelyekkel. Jobs garázsában összefogtak és elkezdték a gyártást, és a kész terméket pedig a Jobs család TV készülékén tesztelték le. Amikor készen lettek az első készülékek, Jobs leszállította azokat Terrellnek. Apple I Wozniak ekkor már tervezi az új, fejlettebb gépet, és ekkor nyeri el az első gép az „Apple I” elnevezést.

10 A cég rövid úton nyereségessé kezdet válni, és közvetlenül is értékesítettek gépeket, 666.66 dollárért. Apple I – felépítése Cassette Board Connector Expansion Connector 4 Fully Regulated Power Supplies Crystal Controlled Timing Breadboard Area Complete Video Terminal Electronics Low-Profile Sockets On All IC’s Frimware in Proms Keyboard Interface6502Microprocessor 8K Bytes Ram

11 „ Kevés idő adatik itt a Földön mindenkinek. Talán csak néhány igazán jelentős dolgot alkothatunk, ezért mindent igazán jól kell megcsinálnunk. ” – Köszönjük a figyelmet! Készítették: Nagy Georgina Nagy Veronika Steve Jobs


Letölteni ppt "Apple I. Steve Jobs Steve Wozniak. Steven Paul Jobs Született: 1955. február 24. San Francisco Kalifornia, USA Anyja: Joanne Schieble katolikus német."

Hasonló előadás


Google Hirdetések