Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mai számítógépes perifériák Lovász Áron. A periféria Kibővíti a számítógép lehetőségeit. Vannak kötelezőek és opcionálisak. Lehet külső vagy belső csatlakozású.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mai számítógépes perifériák Lovász Áron. A periféria Kibővíti a számítógép lehetőségeit. Vannak kötelezőek és opcionálisak. Lehet külső vagy belső csatlakozású."— Előadás másolata:

1 Mai számítógépes perifériák Lovász Áron

2 A periféria Kibővíti a számítógép lehetőségeit. Vannak kötelezőek és opcionálisak. Lehet külső vagy belső csatlakozású.

3 A kezeléshez szükséges perifériák Monitor Klaviatúra Grafikus felhasználói felület esetén: –számítógépes egér

4 A monitor Katódsugárcsöves (CRT) Folyadékkristályos (LCD)

5 Katódsugárcsöves monitor

6 Klaviatúra Az első írógépet 1878-ban készítette Christopher Latham Sholes – QWERTY gombelosztás. A gombok ASCII-kódot vagy utasítást jelentenek a gépnek.

7 Számítógépes egér Mechanikus (ma már ritka) Optomechanikus Optikai

8 Optomechanikai egér Az alul található gömb forgása megforgat egy kereket, ez a belső infrafényt megszakítja: ebből jön az X és az Y koordináta a belső áramkörnek.

9 Optomechanikai egér felépítése

10

11 Optikai egér Egy LED és egy mikroméretű kamera található, a kamera a LED fényét érzékeli. Az eltérő fényvisszaverődésből számítja ki a koordinátákat.

12 Optika egér

13 Háttértárak Cserélhetőek (CD-ROM, DVD-ROM) Belső vagy külső memóriák (RAM, Hard Disk Drive)


Letölteni ppt "Mai számítógépes perifériák Lovász Áron. A periféria Kibővíti a számítógép lehetőségeit. Vannak kötelezőek és opcionálisak. Lehet külső vagy belső csatlakozású."

Hasonló előadás


Google Hirdetések