Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„ Légy híve rendületlenül Hazádnak, oh magyar: Ez éltetőd, s ha elbukál, Hantjával ez takar. A nagy világon e kívűl Nincsen számodra hely; Áldjon vagy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„ Légy híve rendületlenül Hazádnak, oh magyar: Ez éltetőd, s ha elbukál, Hantjával ez takar. A nagy világon e kívűl Nincsen számodra hely; Áldjon vagy."— Előadás másolata:

1

2

3 „ Légy híve rendületlenül Hazádnak, oh magyar: Ez éltetőd, s ha elbukál, Hantjával ez takar. A nagy világon e kívűl Nincsen számodra hely; Áldjon vagy verjen sors keze: Itt élned, halnod kell.” ( Vörösmarty Mihály: Szózat (részlet)

4 Emlékezz a hősökre!

5 Légy az emlékükhöz méltó! Méltó örökre!

6 A példát, mit te mutatsz, gyermekeid követik majd!

7 „ Szép vagy o hon, bérc, völgy változnak gazdag öledben, Téridet országos négy folyam árja szegi; Ám a természettől mind ez lelketlen ajándék: Naggyá csak fiaid szent karja teheti.” ( Vörösmarty Mihály)

8 „…Én dolgozni akarok. Elegendő harc, hogy a múltat be kell vallani. a Dunának, mely mult, jelen s jövendő, egymást ölelik lágy hullámai.

9 A harcot, melyet őseink vívtak, békévé oldja az emlékezés s rendezni végre közös dolgainkat ez a mi munkánk; és nem is kevés.” ( József Attila: A Dunánál_részlet)

10 www.gittamin.gportal.hu Minden embernek békés, nyugodt ünneplést kívánok! Legyünk méltók március eszméihez!


Letölteni ppt "„ Légy híve rendületlenül Hazádnak, oh magyar: Ez éltetőd, s ha elbukál, Hantjával ez takar. A nagy világon e kívűl Nincsen számodra hely; Áldjon vagy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések