Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Karácsonyi családi filmcsomag (I.). A komika királya.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Karácsonyi családi filmcsomag (I.). A komika királya."— Előadás másolata:

1 Karácsonyi családi filmcsomag (I.)

2 A komika királya

3 Felszarvazták őfelségét! (La folie des grandeurs) színes, magyarul beszélő, francia-spanyol-olasz-NSZK vígjáték, 85 perc, 1971

4 szereplő(k): Louis De Funes (Don Salluste) Yves Montand (Blaze) Alice Sapritch (Dona Juana) Karin Schubert (Spanyol uralkodónő) Gabriele Tinti (Cesar) Alberto de Mendoza (Spanyol uralkodó) Venantino Venantini (Del Basto)

5 Don Salluste (Louis de Funes), a spanyol király nagyhatalmú minisztere kíséretével Andalúziában jár

6 hogy behajtsa a hatalmas adót a szegény parasztoktól. Salluste kíséretében nem mindenki az uraság lelkes híve, inasa, Blaze (Yves Montand) sem nézi jó szemmel gazdája mohó kapzsiságát.

7 A királynő (Karin Schubert) pedig mindent megtesz, hogy megszabaduljon a minisztertől... Hamarosan eléri, hogy a király száműzze őt. Salluste, hogy visszaszerezze hatalmát, no meg, hogy méltóképp válaszolhasson az uralkodónőnek, ördögi tervet eszel ki.

8 Jason Statham nekem bejön!

9 Banki meló (The Bank Job) színes, feliratos, angol krimi, 110 perc, 2008 (16)

10 szereplő(k): Jason Statham (Terry) Saffron Burrows (Martine) Stephen Campbell Moore (Kevin) Daniel Mays (Dave) James Faulkner (Guy Singer) David Suchet (Lew Vogel)

11 A gyanús múltú autókereskedő Terry mindig is azon volt, hogy elkerülje a nagyszabású stikliket. Ám, mikor felbukkan egy régi ismerőse, a gyönyörű modell, Martine,

12 és felajánlja neki a kulcsszerepet egy betörésbiztos bank elleni rablásban, Terry élete nagy lehetőségét látja a felkérésben. Martine egy dollármilliókat érő pénzes és ékszeres széfekkel teli szobát ígér a sikeres akció végén.

13 Ám Terrynek és csapatának fogalma sincs arról, hogy a széfek mindemellett piszkos ügyek titkait is rejtik. Olyan titkokét, melyek pillanatok alatt belekeverik hőseinket a korrupció és a londoni alvilág veszélyes hálózatába, és amelyek elvezetnek egyenesen a legmagasabb kormányhivatalokig és a királyi családig is. A Banki meló egy rosszul sikerült rablás igaz története.

14 Tom Cruise (ugye nem kell kommentár?)

15 Az utolsó szamuráj (The Last Samurai) színes, magyarul beszélő, amerikai-új- zélandi-japán történelmi kalandfilm, 154 perc, 2003 (16)

16 szereplő(k): Tom Cruise (Nathan Algren) Ken Watanabe (Katsumoto) Timothy Spall (Simon) Billy Connolly (Zebulah Grant) Tony Goldwyn (Benjamin Bagly) Hiroyuki Sanada (Ujio) Koyuki (Taka) Sosuke Ikematsu (Higen) Shin Koyamada (Nobutada)

17 A polgárháborúnak vége. Az egykori hős, Nathan Algren (Tom Cruise) nem találja a helyét a békés, egyre praktikusabb országban. A vakmerőség, az önfeláldozás, a hűség - az ő katonaerényei - itt már értéktelenné váltak. Ebből az állapotból egy sok pénzzel kecsegtető ajánlat mozdítja ki.

18 Algrennek Japánba kell utaznia, ahol a fiatal, Amerika-barát császár modern hadseregébe kiképzőtisztnek szerződteti. Az új haderőnek a régi hagyományokat tisztelő és követő szamurájokkal kell leszámolnia. Az első csapást maga Algren vezeti. Az elkapkodott előkészületek miatt hiába a modern fegyverzet, a szamurájok diadalmaskodnak, és Algren fogságba esik.

19 A szamurájok parancsnoka azonban nem végez az idegennel, hanem megpróbálja megismerni. Az amerikai pedig lassan megtapasztalja, hogy a szamurájok értékrendje sokkal közelebb áll hozzá.

20 Felszarvazták őfelségét Annyit röhögtem ezen a filmen, hogy a könnyem is potyogott. Kicsiknek, nagyoknak, nagyiknak – mindenkinek ajánlom Banki meló Nos, ez a film nekem több okból is kedves. Jason Statham a kedvenc színészem, és ez a film szerintem az egyik legjobb filmje. Anyukáknak, apukáknak ajánlom. Gyerkőcök azért ne nézzék Az utolsó szamuráj A történelmi témájú filmek közül a legjobban sikerült film, ami az első perctől az utolsóig lebilincselően izgalmas. Mindenkinek ajánlom.


Letölteni ppt "Karácsonyi családi filmcsomag (I.). A komika királya."

Hasonló előadás


Google Hirdetések