Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A muzsika hangja Maria Augusta Trapp. Maria Augusta Trapp  1905.01.26-án született Bécsben.  1987.03.28-án halt meg USA-ban.  Szüleit korán elvesztette.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A muzsika hangja Maria Augusta Trapp. Maria Augusta Trapp  1905.01.26-án született Bécsben.  1987.03.28-án halt meg USA-ban.  Szüleit korán elvesztette."— Előadás másolata:

1 A muzsika hangja Maria Augusta Trapp

2 Maria Augusta Trapp  1905.01.26-án született Bécsben.  1987.03.28-án halt meg USA-ban.  Szüleit korán elvesztette és árva lett.  18 évesen Salzburgban apáca akart lenni.  Férje: Georg Ludwig von Trapp.  Gyermekei:Rosemarie von Trapp,Eleonore von Trapp, Johannes von Trapp.

3 Életrajz  1935-ben elvesztették a pénzüket.  A család elkezdett énekelni és hangjukat sok helyen megmutathatták.  Háború után megalapították a Trapp család Austrian Relief alapot, amely élelmiszert és ruhát küldött az elszegényedett embereknek Ausztriába.  A 1940-es években a család Vermontba (USA) költözött.  Georg von Trapp 1947-ben Vermontban halt meg tüdőrákban.  A családi énekkar felbomlott.  Maria von Trapp szívelégtelenségben halt meg 1987 március 28-án Vermontban.  Halála után adták ki ezt a nagyszerű művét.

4 A könyv •A•A könyvet az Apostoli Szentszék adta ki 2003- ban Budapesten. •E•Eredeti címe: The story of the Trapp family singers. •A•A művet Búzás József fordította. •F•Főszereplő Mária: vidám életrevaló teremtés aki rájön,hogy az apáca élet nem neki való.

5 Történet A történet az 1930-as években, pontosabban Ausztria német megszállása előtt játszódik. Maria, az árvaként egy salzburgi zárdában nevelkedett és ott apácának készülő fiatal novícia azonban többet foglalkozik az énekléssel, mint zárdai kötelességeivel. A főnökasszony, miután belátta, hogy Mariából sosem lesz igazi apáca, egy feladattal bízza meg. Noha nem szívesen vállalja, egy időre kénytelen a Monarchia bukásával tengerét és hajóját is elvesztett, nyugállományba helyezett tengeralattjáró- parancsnok, Georg von Trapp szolgálatába állnia, akinek felesége halála után dadára van szüksége.

6 Történet  Az egykor szebb napokat látott kastélyban a fiatalon megözvegyült, önmagát nem találó kapitány spártai módon, katonás szellemben neveli hét gyermekét. Maria nehezen viseli a szigorú és öröm nélküli életet a házban, mígnem a papa minden tiltása ellenére titokban megszeretteti a gyerekekkel az éneklést. Maria hamar belopja magát a gyerekek és a báró szívébe.

7 Történet •A szürke kastély hamarosan megtelik vidám dalokkal és harsány zenével, Mária és a tengerészkapitány pedig egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Valójában ezzel veszi kezdetét a világhírű „éneklő Trapp család” igazi története. •Azonban elérkezik a német megszállás ideje. Az elkötelezett antináci szellemiségű, osztrák hazafi von Trapp kapitány megkapja behívóját a német haditengerészethez. Két lehetőség marad: behódolni vagy menekülni. Az időközben ismert énekegyüttesé vált család az utóbbi mellett dönt. A Harmadik Birodalomból azonban nem könnyű elmenekülni

8 A film •A könyvből „A muzsika hangja” címmel világsikert aratott film-musical készült •Nekem a film jobban tetszett. Nem lehet megunni. A dalok igazán fülbemászóak. Remek film ennyi idő távlatából is.

9 A film LLegnépszerűbb családi filmek egyike.  Hat Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb filmnek járót is! FFőszerepben: Julie Andrews, Christopher Plummer

10 Képek

11 Készítette Nagy Cecilia


Letölteni ppt "A muzsika hangja Maria Augusta Trapp. Maria Augusta Trapp  1905.01.26-án született Bécsben.  1987.03.28-án halt meg USA-ban.  Szüleit korán elvesztette."

Hasonló előadás


Google Hirdetések