Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Beszámoló EISENSTADT Készítette: Dömötöri Melinda.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Beszámoló EISENSTADT Készítette: Dömötöri Melinda."— Előadás másolata:

1 Beszámoló EISENSTADT Készítette: Dömötöri Melinda

2 Tanulmányutunk harmadik hetében az Eisenstadt Egyházmegye vendégei voltunk. Vendéglátónk Nikolaus Faiman és Ella Györök

3 Első napunk kirándulással telt, amikor megnéztük Felsőőrön Szabó Ernő bácsi által gyűjtött és kiállított tárgyakból készült néprajzi múzeumot, amelyet két magyar Köztársasági Elnök is megtekintett, majd Alsóőrön megtekintettük a református közösség által immár 25 éve működtetett magyar nyelvű színház legújabb bemutatóját.

4 Az egyházmegye felnőttképzési programja öt területen folyik. Katolikus képzés, lelki gyakorlatok Katolikus nőmozgalom Házasság és család segítő képzések Programok háza Eisensadt Haus ST.Stephan Oberpullendorf Első munkanapunk Eisenstadtban kezdődött, ahol ismerkedésünket kezdtük a LIMA programmal.

5 Lebensqualität im Alter LIMA Egészség a testnek, a léleknek és a szellemnek Megőrizni az életvidámságot és az önállóságot idős korban Pszihomotorikus képességek fenntartása, gyakorlása Egymás segítése, a közösség fejlesztő és megtartó ereje J Á T É K

6 1.) A Lima vidám a Lima jó, azért járunk ide mert együtt lenni jó! 2.) Tanulunk, gyakorlunk és vitatkozunk, ettől marad edzésben az agyunk! 3.) Tornászunk is, na ez egy vicc, de így marad a testünk fitt! 4.) Nem számít az eredmény, mert minden gyakorlás élmény! 5.) Együtt nevetni és örülni szép, ezért járunk a Lima csoportba épp. Nikolaus Faiman Maria Pöplitsch

7 Délután Oberschützenben, mintegy 20 f ő részvételével biblia magyarázatot tartott Nikolaus Faiman, majd a résztvev ő k szituációs gyakorlatokat mutattak be. Szintén önkéntes munkáról van szó, az ebben résztvev ő k kérésre látogatnak betegeket, id ő seket, családokat és elbeszélgetnek velük a gondjaikról, tájékoztatják a lehet ő ségeikr ő l, gyakran azonban „csak” meghallgatják ő ket, vagy együtt imádkoznak velük.

8 Szerdán, Oberpullendorf- ban / Felsőpulyán/ a St.Stephan Házban jártunk, ahol az Eisenstadt-i Egyházmegye képző intézete van egy csodálatos kastélyban. Az intézet négy fő tevékenységi köre: 1.) segítség a mindennapok küzdelmeihez, 2.)a hitben való elmélyedéshez, 3.) a személyes kreativitás kibontakoztatásához 4.) az egymáshoz való kapcsolatok megtartásához.

9 Megismertük még Alsóőrön a Magyar Média és Információs Központot, valamint Pinkafelden a St.Vinzenz házat, ahol nappali és bentlakásos ellátást, valamint három év alatti gyerekeknek bölcsődei foglalkozást biztosítanak.

10 Reggeli gondolatok Amikor reggel felkelek, Magasra nyújtom a kezem Behajlítom a lában, majd kinyújtom A nyakamat jobbra balra forgatom és minden alkalommal valami megroppan, Amiből arra a következtetésre jutok: Még nem vagyok öreg, még ropogós vagyok! Köszönöm!


Letölteni ppt "Beszámoló EISENSTADT Készítette: Dömötöri Melinda."

Hasonló előadás


Google Hirdetések