Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr 9026 Győr, Kálóczy tér 9-11. www.eeszi.hu.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr 9026 Győr, Kálóczy tér 9-11. www.eeszi.hu."— Előadás másolata:

1 Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr 9026 Győr, Kálóczy tér 9-11. www.eeszi.hu

2 Intézményünk felépítése Az Intézmény napjainkban -Területi Gondozó Szolgálatot - Idősek Otthonait -Fogyatékossággal élők Napközi Otthonát magába foglaló intézmény, amely ellátja a város idősgondozásával összefüggő szociális alapszolgáltatási és szakellátási feladatokat. 2005. január 1. óta a város egészségügyi ellátásában is részt vesz.

3 Területi Gondozó Szolgálat Idősek Klubjai Az idősek klubja lehetőséget biztosít győri idős emberek számára napközbeni tartózkodásra, igény szerint étkeztetésre, társas kapcsolatok kialakításra, szabadidő hasznos eltöltésére.

4 Átmeneti Gondozóház Létrehozásával célunk az volt, hogy segítsünk azokon az idős embereken, akik otthonukban átmenetileg önellátásra képtelenek, kórházi kezelést követően utógondozásra van szükségük. Másrészt segíteni szerettünk volna azokon a hozzátartozókon, akik szeretettel ápolják idős, beteg, felügyeletre szoruló családtagjaikat, de időlegesen valamely okból nem tudják ezt megtenni.

5 Bentlakásos Otthonok A bentlakásos otthonokban azok az idős emberek élnek, akik önálló életvitelre már nem képesek, és hozzátartozók hiánya, vagy azok elfoglaltsága miatt otthoni gondozásuk nem megoldható.

6 A feladat sok, mi kevesen vagyunk. Az egyre több hivatalos ügyintézés miatt egyre kevesebb idő jut magára az idős emberre. Nagyon sok szaktudást nem igénylő feladat adódik a mindennapi munkavégzés során, ezek elvégzéséhez várunk önkénteseket!

7 Mik ezek? Mozgáskorlátozott lakóink tornáztatása, levegőztetése Egyszerű segítségnyújtás, amelyeket a fizikai állapot korlátoz (pl. személyes tárgyak elővétele, elrakása stb.) Rendezvényszervezés előkészületeiben és lebonyolításában való segítségnyújtás (pl. dekoráció készítése, fényképek készítése) Részvétel egyéni, csoportos jellegű szabadidős tevékenységekben (pl.: társas játék, felolvasás, kézműves foglalkozások stb.) Spontán beszélgetés az ellátottakkal

8 Segítségnyújtás lehetséges időkeretei Idősek klubjaiban hétköznap 8 és 16 óra között Az átmeneti gondozóházakban és az idősek otthonaiban hétköznap és hétvégén 8 és 16 óra között ( az intézmény kontaktszemélyével és az ellátottakkal egyeztetve)

9 Miért érdemes hozzánk jönni? Mert segíteni egy rászorult emberen jó érzés Segíteni egy rászorult emberen fejleszti a személyiséget Segíteni egy idős emberen hálatelt szívet ad cserébe Beszélgetni egy idős emberrel megtanít okosan élni Beszélgetni egy idős emberrel történelem óra könyvek nélkül

10 Mit várunk a gyakorlatra jelentkező hallgatótól? Tettre készséget Az idős emberek szeretetét, tiszteletét Együttérző képesség meglétét Jó kommunikációs képességet Kreativitást


Letölteni ppt "Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr 9026 Győr, Kálóczy tér 9-11. www.eeszi.hu."

Hasonló előadás


Google Hirdetések