Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Győr, Kálóczy tér

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Győr, Kálóczy tér"— Előadás másolata:

1 Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr 9026 Győr, Kálóczy tér 9-11. www.eeszi.hu

2 Intézményünk felépítése
Az Intézmény napjainkban Területi Gondozó Szolgálatot Idősek Otthonait Fogyatékossággal élők Napközi Otthonát magába foglaló intézmény, amely ellátja a város idősgondozásával összefüggő szociális alapszolgáltatási és szakellátási feladatokat. 2005. január 1. óta a város egészségügyi ellátásában is részt vesz.

3 Területi Gondozó Szolgálat
Idősek Klubjai Az idősek klubja lehetőséget biztosít győri idős emberek számára napközbeni tartózkodásra, igény szerint étkeztetésre, társas kapcsolatok kialakításra, szabadidő hasznos eltöltésére.

4 Létrehozásával célunk az volt,
Átmeneti Gondozóház Létrehozásával célunk az volt, hogy segítsünk azokon az idős embereken, akik otthonukban átmenetileg önellátásra képtelenek, kórházi kezelést követően utógondozásra van szükségük. Másrészt segíteni szerettünk volna azokon a hozzátartozókon, akik szeretettel ápolják idős, beteg, felügyeletre szoruló családtagjaikat, de időlegesen valamely okból nem tudják ezt megtenni.

5 Bentlakásos Otthonok A bentlakásos otthonokban azok az idős emberek élnek, akik önálló életvitelre már nem képesek, és hozzátartozók hiánya, vagy azok elfoglaltsága miatt otthoni gondozásuk nem megoldható.

6 A feladat sok, mi kevesen vagyunk.
Az egyre több hivatalos ügyintézés miatt egyre kevesebb idő jut magára az idős emberre. Nagyon sok szaktudást nem igénylő feladat adódik a mindennapi munkavégzés során, ezek elvégzéséhez várunk önkénteseket!

7 Mik ezek? Mozgáskorlátozott lakóink tornáztatása, levegőztetése Egyszerű segítségnyújtás, amelyeket a fizikai állapot korlátoz (pl. személyes tárgyak elővétele, elrakása stb.) Rendezvényszervezés előkészületeiben és lebonyolításában való segítségnyújtás (pl. dekoráció készítése, fényképek készítése) Részvétel egyéni, csoportos jellegű szabadidős tevékenységekben (pl.: társas játék, felolvasás, kézműves foglalkozások stb.) Spontán beszélgetés az ellátottakkal

8 Segítségnyújtás lehetséges időkeretei
Idősek klubjaiban hétköznap 8 és 16 óra között Az átmeneti gondozóházakban és az idősek otthonaiban hétköznap és hétvégén 8 és 16 óra között ( az intézmény kontaktszemélyével és az ellátottakkal egyeztetve)

9 Miért érdemes hozzánk jönni?
Mert segíteni egy rászorult emberen jó érzés Segíteni egy rászorult emberen fejleszti a személyiséget Segíteni egy idős emberen hálatelt szívet ad cserébe Beszélgetni egy idős emberrel megtanít okosan élni történelem óra könyvek nélkül

10 Mit várunk a gyakorlatra jelentkező hallgatótól?
Tettre készséget Az idős emberek szeretetét, tiszteletét Együttérző képesség meglétét Jó kommunikációs képességet Kreativitást


Letölteni ppt "Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Győr, Kálóczy tér"

Hasonló előadás


Google Hirdetések