Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Noé Bárkája.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Noé Bárkája."— Előadás másolata:

1 Noé Bárkája

2 1Mózes6,1-7 1 Történt pedig, hogy amikor az emberek kezdtek elszaporodni a földön, és leányaik születtek, 2 látták az istenfiak, hogy szépek az emberek leányai, ezért feleségül vették közülük mindazokat, akiket kiszemeltek maguknak. 3 Akkor ezt mondta az Úr: Ne maradjon lelkem örökké az emberben, hiszen ő csak test. Legyen az életkora százhúsz esztendő. 4 Abban az időben, amikor az istenfiak bementek az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szültek nekik - sőt még azután is -, óriások éltek a földön. Ők azok a vitézkedők, akik ősidőktől fogva hírnevesek voltak. 5 Amikor látta az Úr, hogy az emberi gonoszság mennyire elhatalmasodott a földön, és hogy az ember szívének minden szándéka és gondolata szüntelenül csak gonosz, 6 megbánta az Úr, hogy embert alkotott a földön, és megszomorodott szívében. 7 Azért ezt mondta az Úr: Eltörlöm a föld színéről az embert, akit teremtettem; az emberrel együtt az állatokat, a csúszómászókat és az égi madarakat is, mert megbántam, hogy alkottam őket.

3 1Mózes6,8-15 8 De Nóé kegyelmet talált az Úr előtt. 9 Nóénak ez a története: Nóé igaz ember volt, feddhetetlen a maga nemzedékében. Az Istennel járt Nóé. 10 Nóé három fiút nemzett: Sémet, Hámot és Jáfetet. 11 A föld pedig mind romlottabb lett az Isten előtt, és megtelt a föld erőszakossággal. 12 És Isten látta, hogy mennyire megromlott a föld, mert mindenki rossz útra tért a földön. 13 Ezt mondta Isten Nóénak: Elhatároztam, hogy minden élőnek véget vetek, mert erőszakossággal telt meg miattuk a föld. Ezért elpusztítom őket a földdel együtt. 14 Csinálj bárkát góferfából, készíts rekeszeket a bárkában, és vond be kívül-belül szurokkal. 15 Így készítsd el azt: a bárka hossza háromszáz könyök legyen, szélessége ötven könyök és magassága harminc könyök.

4 1Mózes6,16-22 16 Ablakot is csinálj a bárkára, és egy könyökre hagyd azt felülről; a bárka ajtaját az oldalára helyezd. Készíts alsó, középső és felső emeletet. ] 17 Mert én özönvizet fogok hozni a földre, hogy elpusztítsak az ég alatt minden élőlényt. Minden el fog pusztulni, ami a földön van. 18 Veled azonban szövetségre lépek: menj be a bárkába fiaiddal, feleségeddel és fiaid feleségeivel együtt. [19 És vigyél be a bárkába minden élőlényből, mindenből kettőt-kettőt, hogy életben maradjanak veled együtt. Hímek és nőstények legyenek azok. 20 A madaraknak, az állatoknak és a föld minden csúszómászójának különböző fajtáiból, mindegyikből kettő-kettő menjen be hozzád, hogy életben maradjon. 21 Vigyél magaddal mindenféle eledelt, ami csak megehető; gyűjtsd be magadhoz, hogy legyen ennivalótok, neked is, meg azoknak is Nóé meg is tett mindent, úgy járt el, ahogyan Isten megparancsolta neki.

5 Óriások éltek a földön…
Már az ókorban talált óriás csontvázak mérete is ámulatba ejtette az akkori embereket. A középkorban is előbukkantak hihetetlen méretű emberi csontvázak ben a luzerni kantonban 5 méter 97 cm magas csontváz bukkant elő egy kidőlt tölgyfa gyökere alól. Manapság is egyre több óriás csontvázat találnak. Csak néhány az új kor gazdag felhozatalából. „ Ők azok a vitézkedők, akik ősidőktől fogva hírnevesek voltak”

6 Óriások éltek a földön…

7 A gyülekezet olyan mint a bárka
Mt24,37 Ahogyan Nóé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfia eljövetele is. 38 Mert amiképpen azokban a napokban, az özönvíz előtt, ettek, ittak, házasodtak és férjhez mentek egészen addig a napig, amelyen Nóé bement a bárkába,39 és semmit sem sejtettek, míg el nem jött az özönvíz, és mindnyájukat el nem sodorta, úgy lesz az Emberfiának eljövetele is. Zsid 11:7 Hit által kapott kijelentést Nóé azokról a dolgokról, amelyek még nem voltak láthatók, és Istent félve és tisztelve készítette el a bárkát háza népe megmentésére. E hite által ítélte el a világot, és a hitből való igazság örökösévé lett.

8 Istennek szüksége van rád, a bárka építéséhez!!
Nóé kegyelmet talált az Úr előtt. De hogyan találta meg Noét? „Nóé igaz ember volt, feddhetetlen a maga nemzedékében.” Mit jelent igazságosnak lenni? „Az Istennel járt Nóé.” Mit jelent Istennel járni? Ne elméleti keresztények legyünk! Isten beszélt Noéval! Veled is szokott beszélni? Ne kritikus keresztények legyünk!

9 Ne kritikus keresztények legyünk!
Külső kritika Belső kritika Nem létezik tűz nélküli kereszténység. Nincs olyan, hogy Isten valakit nem akar használni. Isten használni akar téged. De ennek feltételei vannak! Legyél egy Noé, aki betölti az elhívását!


Letölteni ppt "Noé Bárkája."

Hasonló előadás


Google Hirdetések