Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette :Varga Sára

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette :Varga Sára"— Előadás másolata:

1 Készítette :Varga Sára
Galileo Galilei Készítette :Varga Sára

2 Élete: Galilei az olasz Pisában született 1564-ben.Orvosnak készült a pisai egyetemen de anyagi okok miatt abba kellett hagynia tanulmányait. A matematika és a természetfilozófia felé fordította érdeklődését. Így matematikát kezdett tanítani. Padovában professzorként matematikát geometriát és csillagászatot tanított. Szabadalmaztatta a vízemelőgépet. Felfedezte a Jupiter bolygó 4 legnagyobb holdját,amit később róla neveztek el.

3 Találmányai,Rajzai,Tervei:
Galilei rajzai a hold állásáról

4 Galilei felfedezte a Neptunuszt de nem vette különösen figyelemre , jegyzetfüzetébe a csillagok közé sorolta

5 A pisai ferde torony Galileiről rengeteg történet kering. Ezek közül talán a leghíresebb a pizzai ferdetoronyról leejtett különböző testtömegű tárgyak története. Ezzel bizonyította hogy a szabadesés sebessége független a testek tömegétől.

6 Matematika: Felírt egy precíz matematikai törvényt a gyorsulásra: a gyorsulás teljes útja, nyugalomból indulva, az idő négyzetével arányos (Ez a törvény rengeteg későbbi tudományos megállapítás elődjének tekinthető). Bebizonyította még, hogy a testek mindaddig megőrzik a sebességüket, amíg egy másik erő – gyakran súrlódási – nem hat rájuk, megcáfolva az elfogadott arisztotelészi hipotézist, miszerint a testek „természetüknél fogva” lelassulnak és megállnak, ha nem hat rájuk erő. Ez az alapelv testesítette meg Newton első mozgástörvényét.


Letölteni ppt "Készítette :Varga Sára"

Hasonló előadás


Google Hirdetések