Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Azt hiszem, nem vagyok sértődött suszter, aki a járókelők lábát figyeli. De a valóságot nem árt figyelni. Nem árt mindent, ami van és lesz, ennek a valóságnak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Azt hiszem, nem vagyok sértődött suszter, aki a járókelők lábát figyeli. De a valóságot nem árt figyelni. Nem árt mindent, ami van és lesz, ennek a valóságnak."— Előadás másolata:

1 Azt hiszem, nem vagyok sértődött suszter, aki a járókelők lábát figyeli. De a valóságot nem árt figyelni. Nem árt mindent, ami van és lesz, ennek a valóságnak szemüvegén át is nézni. (Márai Sándor)

2 „Péter, most, hogy a Szedlák húga megbetegedett, te kezdesz!” (Esterházy P.: Utazás a tizenhatos mélyére)

3 egy-egy divatlázának elburjánzását hozhatja meg, az új rongybaba – BCG, BPR, BSC, vagy bármelyik hárombetűs kellék – dédelgetése.

4 Ha nincsen senki ott 55 éve akkor bármit (amit látott valahol) ki lehet próbálni, csak igazolni kell… - Kidolgoztam egy új rendszert a lámpaolaj szállítására. - Mióta van nálunk, Handy? - Fél éve, uram. - És mit gondol, mi mióta vagyunk itt? - Gondolom, vagy ötven éve. - Ötvenöt, hogy pontosak legyünk. Komolyan gondolja, hogy maga fél év után bármit jobban tudhat, mint mi, az ötvenöt éves tapasztalatunkkal? …

5 Jancsi kereste a kenyérmorzsás utat. De hiába! Nem találta…

6 A zsilipben (Corporate University) fel lehet készülni a vízszint változására, de biztosan nem tudhatjuk, hogy mi vár ránk, ha kiengednek onnan. „Jól edzett, de üres fejed van.” – mondta Handynek első munkaadója és figyelmeztette, hogy az első tíz évben a cégnek nem éri meg, hogy ott dolgozzon.

7 „Ön sem tudott valami sokat, amikor a szolgálatomba került. Fölvergődött és túlszárnyalt engemet is.” (Ibsen: Solness építőmester)

8 Ha mindenki ugyanazt a hangot énekli, abból nem lesz harmónia. (Doug Floyd)

9 A szalonnás tojásrántottában a csirke érintett, a disznó viszont teljesen elkötelezett A profi orvost profi tanár, profi színészt és profi sportoló egyszerűen csak most ott dolgozik

10 Lehet, hogy a tömegek világában az irodalom azért nem vonz már, mert mindig csak az egyént tudja hősnek felmutatni. (Márai Sándor) „ Mit jelent az, hogy saj á t magam, főn ö k ú r? Mert é n m á r nem tudom, mi vagyok most: fogoly vagy rendőr. akkor vagyok-e saj á t magam, amikor rendőr vagyok, vagy akkor, amikor fogoly vagyok, é s egy á ltal á n, amikor saj á t magam vagyok, akkor rendőr vagyok-e vagy fogoly? ”


Letölteni ppt "Azt hiszem, nem vagyok sértődött suszter, aki a járókelők lábát figyeli. De a valóságot nem árt figyelni. Nem árt mindent, ami van és lesz, ennek a valóságnak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések