Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN)"— Előadás másolata:

1 The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN) http://www.swhpn.org

2 Szociális munkával foglalkozó szervezetek és vezetők most kialakuló hálózata, ami az életvégi és a hospice/palliatív gondozás ügyét igyekszik előrevinni. A hálózat célja: fejleszteni a szociális munkás szerepét a komoly betegségben szenvedők kezelésében, a fájdalom enyhítésében, a minőségi élet javításában, a család és a barátok támogatásában, a nehéz döntések meghozatalában, valamint segíteni a trauma, a fájdalom és a veszteség elviselésében.

3 A hálózat eredetileg a SWLDA-ból (Social Work Leadership Development Award Program) nőtt ki, amit a Soros Alapítvány egyik projektje, az Open Society Institute PDIA-je (Project on Death in America) támogatott. A program segített koordinálni az első „Szociális Munka Csúcstalálkozó az Életvégi és a Palliatív gondozásról (2002)”-t, ami konszenzusos eljárással létrehozott ezen gondozási mód elősegítésére egy prioritás tervet. A második csúcstalálkozó (2005 június) létrehozott egy irányító bizottságot és más konkrét lépéseket is tett.

4 A SWPHN Céljai Konszenzus kiépítése a szakmán belül. Szakmaközi és szakmán belüli partnerség létrehozása. A palliatív és az életvégi gondozásban a szociális munka specifikus, alapozó ismeretanyagának kifejlesztése. Információk eljuttatása a szociális munkát végző (nemzeti és nemzetközi) közösségbe és más szakmákhoz. Együttműködés programok kezdeményezésében és erőforrások megosztásában. A kapacitások és a fejlesztések továbbvitele a szakterületen.

5 Az Open Society Institute és tagok anyagi támogatásával Az éves találkozó megtartása közösen az American Academy of Hospice & Palliative Medicine/Hospice & Palliative Nurses Association konferenciájával Jelenleg több mint 200 tagja és 1300 kapcsolata van

6 Szolgáltatások Tagoknak Online szakmai kapcsolatok a LinkHealthPro-n keresztül (interaktív online közösség). Hozzáférés más egészséggondozó szakemberekhez kórházakban és egyetemeken. Hírlevelek és elektronikus tájékoztatók a palliatív és az életvégi gondozás legújabb fejleményeiről. Előzetes információ szakmai konferenciákról. Szakmai érdeklődésre számot tartó adatokhoz hozzáférés. Együttműködési lehetőségek orvosokkal, nővérekkel és multidiszciplináris szakmai szervezetekkel.


Letölteni ppt "The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések