Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)"— Előadás másolata:

1 Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) ágazati operatív programjai

2 Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Több Operatív Program (15)Több Operatív Program (15) 22,4 milliárd euró fejlesztési forrás + hazai társfinanszírozás Időarányosan a 2004-2006-os időszak 3,5- szerese áll rendelkezésre

3 ÁROP A közigazgatás teljesítményének növelése (személyzet, folyamatok). EKOP Az elektronikus közigazgatás teljesítményének javítása, szolgáltató állam. GOP A hosszú távon fenntartható versenyképesség, tartós növekedés magas hozzáadott-értékű tevékenységek térnyerése. KEOP A biztonságos, tiszta és jó minőségű környezet, egészségesebb, hosszabb és teljesebb emberi élet Magyarországon. KÖZOP Az elérhetőség javítása a versenyképesség növelése a területi társadalmi kohézió érdekében. TÁMOP A munkaerőpiaci-részvétel növelése a humánerőforrások minőségének javításával. TIOP A humán és közszolgáltatások fizikai, műszaki infrastruktúrájának fejlesztése. Fejlesztési programok, átfogó célok

4 Államreform OP ÁTFOGÓ CÉL: Növekedjen a közigazgatás teljesítménye. Specifikus célok: Javuljon a társadalmi eredmény (szolgáltatási színvonal emelése). Váljon takarékosabbá a társadalmi erőforrások felhasználása (költséghatékonyság, pénzért értéket elv). Javuljon a közszolgálatiság (elszámolhatóság, egyének ösztönzése).

5 Elektronikus közigazgatás OP ÁTFOGÓ CÉL: Javuljon a közigazgatás teljesítménye. Specifikus célok: Javuljon a közigazgatási szolgáltatások eredményessége (internet, telefon, személyes). Javuljon a működési hatékonyság (eljárások ésszerűsítése, központi IT-szolgáltatás).

6 ÁTFOGÓ CÉL: A magyar gazdaság tartós növekedését a fizikai és a humán tőke minőségének javításával kívánja elősegíteni. Specifikus célok: A kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitás, aktivitás, illetve együttműködés növelése. A vállalati kapacitások komplex fejlesztése. Az üzleti környezet fejlesztése. A kkv-k finanszírozási forrásokhoz való hozzáférésének elősegítése. Gazdasági OP

7 Környezet és energia OP ÁTFOGÓ CÉL: A káros környezeti hatások csökkentése, a növekedés alapjául szolgáló természeti környezet megőrzésével, a megelőzés, a hatékonyság és a komplex problémák integrált megközelítésével. Specifikus célok: A tisztább és egészségesebb környezet javítja az egyének foglalkoztathatóságát. A környezeti fejlesztések – mind a megvalósítás, mind a fenntartás fázisában – növelik a munkaerő-piaci keresletet. A beruházások során beépítésre kerülő új technológiák használata – különösen az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használata terén – hozzájárul a humán tőke fejlődéséhez.

8 ÁTFOGÓ CÉL: Az elérhetőség javítása a versenyképesség növelése és a társadalmi-területi kohézió erősítése. Speciális célok: A jó megközelíthetőség és a megfelelő intermodális kapcsolatok vonzzák a működő tőkét, orientálják a vállalkozások telephelyválasztását, közelebb hozzák a beszerzési és értékesítési piacokat, nagyobb teret adnak a munkaerő mobilitásának és lehetővé teszik többletjövedelmek realizálását a nemzetközi áruszállítás kiszolgálása révén. A jó közlekedési infrastruktúra előmozdítja a vidéki, esetenként hátrányos helyzetű térségek felzárkózását, a gazdasági fejlettség térbeli kiegyenlítését. Továbbá a környezetkímélő közlekedési módok fejlesztése a környezeti fenntarthatóság érdekében. Közlekedés OP

9 Társadalmi megújulás OP ÁTFOGÓ CÉL: A munkaerő-piaci részvétel a humán erőforrás minőségének javításával. Specifikus célok: A munkavállalási korúak munkaerő-piaci aktivitásának növelése. A foglalkoztatás bővítése elsősorban a humán erőforrásra fókuszálva. A humán erőforrás minőségének (foglalkoztathatóságának,alkalmazkodóképességének, képzettségi szintjének, kompetenciáinak,egészségi állapotának) a javítása. A foglalkoztatási szint növelésének egyik fontos eszköze a munkaerőpiacról kiszorulók reintegrációja.

10 Társadalmi infrastruktúra OP ÁTFOGÓ CÉL: Az aktivitás növelése. Specifikus célok: A humán infrastruktúra területi egyenlőtlenségeinek mérséklése a hozzáférés javítása (oktatás, eü, és a munkaerő piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése). A humán közszolgáltatások hatékonyságának növelése, átfogó reformjuk elősegítése.

11 Hasznos oldalak www.nfu.hu www.eszakalfold.hu www.penzforras.hu www.pafi.hu

12 Köszönöm a figyelmet ! Berecz Mihály kistérségi koordinátor mihaly.berecz@umpont.hu 06-30-9868-025 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2.sz.


Letölteni ppt "Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések