Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?). A Dél-Pest Megyei Térségi Integrált Szakképző Központ (DPM TISZK) Kht. tevékenysége HEFOP 3.2.2 és a 4.1.1.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?). A Dél-Pest Megyei Térségi Integrált Szakképző Központ (DPM TISZK) Kht. tevékenysége HEFOP 3.2.2 és a 4.1.1."— Előadás másolata:

1 INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)

2 A Dél-Pest Megyei Térségi Integrált Szakképző Központ (DPM TISZK) Kht. tevékenysége HEFOP 3.2.2 és a 4.1.1 projektek célja  A pályakezdő fiatalok munkanélküliségének megelőzése érdekében a szakképzési rendszert továbbfejlessze.  A folyamatosan változó csúcstechnológiai igények és a munkaerő-piaci igények költség hatékony biztosítása.  A tanulók lemorzsolódásának lényeges csökkentése.  Az élethosszig való tanulás alapképességeinek megszerzése.

3 HEFOP 3.2.2 és a 4.1.1 projektek célja  Erősítse a szakképzés és a gazdaság kapcsolatát.  Felnőttképzés a munkaerőpiacon alkalmazható képzéseket adjon.  Részt vegyen a mesterképzésben (szakiskola).  Tanárok, oktatók továbbképzése, az új oktatási, minőségbiztosítási módszerek bevezetése.  Új szervezeti és működési modellt hozzon létre.

4 HEFOP 3.2.2 és a 4.1.1 projektek célja  Alapfeladataikat a korábbinál hatékonyabb, költségkímélőbb módon lássák el, a kihasználtság általános javulásával. A modularizáció, a munkaerő piaci igények beépítése, a csúcstechnológia bevezetése. Szakmaindítást évente egyeztessék.  A csúcstechnológiai tanműhelyekkel javítsák a tanulók képzési szintjét, ezáltal emeljék munkaerő piaci elhelyezkedésük esélyeit.  A TISZK támogassa a vállalati gyakorlati képzés módszertani fejlesztését és illeszkedését az iskolák által végzett oktatáshoz.

5 HEFOP 3.2.2 és a 4.1.1 projektek célja  A tanárok, oktatók továbbképzésével, az új oktatási, minőségbiztosítási és szervezetfejlesztési módszerek bevezetésével és folyamatos alkalmazásával járuljon hozzá a magas színvonalú oktató munkához.  Új szervezeti és működési modell jöjjön létre, amely alkalmas a szakképző intézmények együttműködésének fejlesztésére, s így valós tanulási utakat ajánljanak a tanulóknak, és ösztönözzék őket a környezettudatos magatartásra.

6 HEFOP 3.2.2 és a 4.1.1 projektek célja  A projekt járuljon hozzá a tanulók lemorzsolódásának csökkentéséhez, különös tekintettel a roma tanulókra.  A projekt célja, hogy a TISZK létrehozásával erősítse a szakképzés és a gazdaság kapcsolatát, a felnőttképzés keretében a munkaerőpiacon alkalmazható tudást nyújtó képzéseket adjon, fejlessze a mesterképzést.

7 Konzorciumi tagok (1) Pest Megye Önkormányzata Cegléd Város Önkormányzata Nagykáta Város Önkormányzata

8 A KHT menedzsment tagjai (2) Ügyvezető igazgató és projekt menedzser: Király Józsefné Szakmai vezetők: HEFOP 3.2.2 Majorosné Lasányi Ágnes HEFOP 3.2.2 Tóth Géza HEFOP 4.1.1 Dacsúr László Informatikai vezető:Gál Tamás Pénzügyi vezető

9 TISZK Partneriskolák (3) BEM J. Műszaki Szakközép-és Szakiskola Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola Damjanich J. Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Károlyi M. Ker. és Vendéglátóipari Szakképző Iskola Losonczi I. Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola Nagykátai Ipari Szakközépiskola és Szakiskola Toldi M. Élelmiszeripari Középiskola Török J. Mezőg. és Egészségügyi Szakképző Iskola

10 TISZK Tanácsadó Testület (4) Fenntartók képviselete Munkaügyi központok képviselete Munkaadók képviselete …

11 A TISZKEK JÖVŐJE A két projekt megvalósításával a központ kiépítése (2008. március) Az iskolák együttműködésének megteremtése Együttműködés a munkaerő piaci paktum résztvevőivel (érdekek érvényesítése) Fenntarthatóság biztosítása…

12 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Tóth Géza szakmai vezető toth.geza@ckik.hu www.dpm-tiszk.hu toth.geza@ckik.hu www.dpm-tiszk.hu


Letölteni ppt "INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?). A Dél-Pest Megyei Térségi Integrált Szakképző Központ (DPM TISZK) Kht. tevékenysége HEFOP 3.2.2 és a 4.1.1."

Hasonló előadás


Google Hirdetések