Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tanulást könnyítő segédprogramok

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tanulást könnyítő segédprogramok"— Előadás másolata:

1 Tanulást könnyítő segédprogramok

2 Mi is az a GeoGebra? A GeoGebra név a geometria és az algebra szavak összevonásával jött létre: egy olyan dinamikus matematikai programot jelöl, mely témájában kapcsolódik a geometriához, algebrához és számítási feladatokhoz, de fizika és kémia oktatására is alkalmas. A nyílt forráskódú szoftver szabadon letölthető nem kereskedelmi használat céljára.

3 A GeoGebra kifejlesztése Markus Hohenwarter nevéhez fűződik. 2002
A GeoGebra kifejlesztése Markus Hohenwarter nevéhez fűződik január 28-án jelent meg a GeoGebra 1.0 angol és német nyelven. Azóta folyamatos fejlesztés alatt áll a program, jelenleg 54 nyelven érhető el(köztük magyarul is). Működéséhez egy korszerű operációs rendszerre és egy feltelepített Java programra van szükség.

4 A program elindítása után az alábbi felület jelenik meg:
Menüsor Eszköztár Geometria ablak Algebra ablak Navigációs eszköztár Parancssor

5 Lineáris függvény ábrázolása
Ha az a célunk, hogy egy adott lineáris függvényt ábrázoljunk, akkor nincs más teendőnk, mint közvetlen adatbevitellel a parancssorba beírni a függvény hozzárendelési szabályát. Pl. 3x-5 és a program kirajzolja a konkrét függvény grafikonját. A program ezen tulajdonságát is jól tudjuk használni, ugyanis mindenféle előkészület nélkül gyorsan tudunk függvényt ábrázolni.

6

7 Háromszög ábrázolása A háromszöget legegyszerűbben sokszög ikonnal rajzolhatjuk meg, miközben kijelöljük a rajzlapon a háromszög csúcsait. Az algebra ablakban megkapjuk a háromszög oldalainak hosszát és a területét is. A kerület kiszámítását a szokásos módon a parancssorba beírt közvetlen utasítással oldhatjuk meg: K=a+b+c. A háromszög belső szögeit a szög ikonnal adhatjuk meg legegyszerűbben.

8

9 A szoftver fejlesztői egy olyan oldal megalkotásán gondolkoznak, ahol az elkészített szemléltető feladatokat bárki feltöltheti és "lájkolhatja". A honlapon jelenleg is rengeteg anyag elérhető. A GeoGebrának saját YouTube csatornája is van, ahol oktató videók nyújtanak segítséget a program használatához.

10 Források: Készítette: Bakos Gábor 7/C


Letölteni ppt "Tanulást könnyítő segédprogramok"

Hasonló előadás


Google Hirdetések