Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2. A mádi Bomboly-bánya denevérvédelmi célú kiépítése és a járatrendszer biztosítása A bányában megtelepedő denevéreket a projekt megvalósítása előtti.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2. A mádi Bomboly-bánya denevérvédelmi célú kiépítése és a járatrendszer biztosítása A bányában megtelepedő denevéreket a projekt megvalósítása előtti."— Előadás másolata:

1 2. A mádi Bomboly-bánya denevérvédelmi célú kiépítése és a járatrendszer biztosítása
A bányában megtelepedő denevéreket a projekt megvalósítása előtti pillanatban a rendszeresen és illegálisan bejáró környékbeli lakosok veszélyeztetik. Szaporodási és telelési időszakban a zavarás bizonyos mértéken felül végzetes következményekkel jár.

2 A járatok több helyen felújításra, biztosításra szorulnak, mely munkák elvégzése alapvető a földalatti üregrendszerben élő, nemzetközi szinten is kiemelkedő jelentőségű denevérállomány megőrzése szempontjából. Az alprojekt területének természetvédelmi státusza: Natura 2000 terület. Az érintett élettelen érték, illetve az általa érintett terület kiterjedése: 5 hektár.

3

4

5

6

7

8 3. A Világörökség részét képező Földvári-barlang természetvédelmi célú kiépítésének rekonstrukciója.
Az alprojekt területének természetvédelmi státusza: Fokozottan védett barlang, nemzeti park, Natura terület. Az érintett élettelen érték, illetve az általa érintett terület kiterjedése: 190 m. Az alprojekt által érintett teljes terület tulajdonosa a Magyar Állam, természetvédelmi kezelője az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság. Új lezárás (ajtó és zárszerkezet) készítése, illetve a képződmények védelmének érdekében beépített létrák cseréje rozsdamentes acéllétrákra. A bejárat denevérbarát kialakítása.

9

10

11


Letölteni ppt "2. A mádi Bomboly-bánya denevérvédelmi célú kiépítése és a járatrendszer biztosítása A bányában megtelepedő denevéreket a projekt megvalósítása előtti."

Hasonló előadás


Google Hirdetések