Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Mester Tamás METRABI.ELTE.  Adott egy G=(V,E) élsúlyozott, irányított vagy irányítás nélküli, negatív élsúlyokat nem tartalmazó, véges gráf.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Mester Tamás METRABI.ELTE.  Adott egy G=(V,E) élsúlyozott, irányított vagy irányítás nélküli, negatív élsúlyokat nem tartalmazó, véges gráf."— Előadás másolata:

1 Készítette: Mester Tamás METRABI.ELTE

2  Adott egy G=(V,E) élsúlyozott, irányított vagy irányítás nélküli, negatív élsúlyokat nem tartalmazó, véges gráf. Továbbá adott egy s ∈ V kezdőcsúcs. Határozzuk meg, ∀ v ∈ V csúcsra, s-ből v-be vezető legrövidebb utat és annak hosszát!  Ha u -> v: egy legrövidebb út, akkor is egy legrövidebb út.  d(v 0,v 0 ),d(v 0,v 1 ),…,d(v 0,v k ) sorozat monoton növekedő lesz.  A megvalósításhoz minimum kiválasztó prioritásos sor (min Q)

3

4

5 S= d: sz:

6 S= d: sz:

7 S= d: sz:

8 S= d: sz:

9 S= d: sz:

10 S= d: sz:

11 S= d: sz:

12 S= d: sz:

13 S= d: sz:

14 S= d: sz:

15  A bejárás végeredményeként megkaptuk a kezdőcsúcsból, legrövidebb úton elérhető összes csúcs távolságát  Az utolsó ábrán a legrövidebb utak fáját alkotó élek kék színűek

16

17


Letölteni ppt "Készítette: Mester Tamás METRABI.ELTE.  Adott egy G=(V,E) élsúlyozott, irányított vagy irányítás nélküli, negatív élsúlyokat nem tartalmazó, véges gráf."

Hasonló előadás


Google Hirdetések