Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Projekthét 2013. január 14-18. Drog prevenció. Dr. Bátyi Anna, toxikológus előadása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Projekthét 2013. január 14-18. Drog prevenció. Dr. Bátyi Anna, toxikológus előadása."— Előadás másolata:

1 Projekthét 2013. január 14-18. Drog prevenció

2 Dr. Bátyi Anna, toxikológus előadása

3 Régi társadalom, és a tudat módosítás A Sámánok kedvelt segédeszköze volt a légyölő galóca. Az ősi dél-amerikai indián törzsek (aztékok, maják) vonzódása a „szent varázsgombákhoz" Az aztékoknál külön istene volt a pszichedelikus növényeknek Az indiánok a békepipába is tudatmódosító szert használtak.

4 Elszigetelődés Kábítószer  család, barátok, hobby, tanulás

5 Családi viszályok a drogok miatt Kapcsolat gyerek-szülők Engedelmeskedés + agresszió Késő éjszakai hazaérés Felnőtt érzés, külön lakás

6 Szerencsejáték függőség Lelki függőség Elszegényedés Szociális problémák

7 Érzelmek elmélyülése Könnyedség, boldogság Tér-, és időérzék elvesztése Gátlástalanság Zavarodottság, pánik Szorongás Depresszió

8 ALKOHOL Alkohol hatásai: csökkenti, majd megszünteti a gátlásokat. A megfigyelőképesség romlik. Csökken az emlékező-, a tanulási és ítélőképesség. Csökken az önkritika és az önfegyelem. Jellemző lehet a hangos beszéd, az éneklés, a birkózás, a verekedés A másnaposság oka : a nagyfokú vízvesztés és vércukorszint-csökkenés. (UTÁLOM!) Alkoholellenes plakát 1919-ből A plakáton olvasható szöveg: „Amely ajkak alkoholt érintenek, ne érintsék a miénket.” Minden társas összejövetel nélkülözhetetlen része.

9 Ősidők óta használják élvezeti szerként azon növények kivonatát, amelyekben a természetben előfordul (kávé, tea). A gyógyászatban alkoholmérgezés és kimerültség kezelésére, élénkítő szerként, valamint fájdalomcsillapító és megfázás elleni gyógyszerek gyártásához használják.

10 Csokolizmus, avagy csokifüggőség Tény, hogy a csokoládé tartalmaz olyan kémiai anyagokat, melyek hatnak az agyra, de ezekből olyan kis mennyiség található benne, hogy minimum 20 kilót kéne elfogyasztanunk, hogy a hatás mérhető legyen.

11 - Függőség - Játék szenvedély - Közösségi oldalak

12 Ecstasy Heroin Speed Kokain LSD

13 rendőr

14 DESIGNER DROGOK 2008-ban robbantak be a drogéletbe. MDPV(5-10 mg) mefedron/KATI (100- 250mg)

15 A drogüzlet

16 A kábítószer büntetőjogi vonatkozásai Terjesztés Kínálás Árusítás Csempészet Fogyasztás

17 Készítette: Bathó Bence Dusnoki Dániel Ellmann István Farkas Richárd Fraskó Zsolt Grozdics Zoltán Györke Mátyás Hernig Dávid Kovács Balázs Kozma Tamás Kriston Attila Lepsényi Dániel Mendre Kristóf Polk Patrik Sipos Gergő Soha Attila Somogyi László János Springman András Szalai Richárd Szögi Dávid Tóth Ádám Tóth Olivér Varga Norbert Segítő tanárok: Oláh Éva Orbán Ferenc

18 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Projekthét 2013. január 14-18. Drog prevenció. Dr. Bátyi Anna, toxikológus előadása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések