Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Grafit vizsgálata STM-mel és AFM-mel Készítette: Kovács Máté, Tanára:Győri István, Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium, Szeged.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Grafit vizsgálata STM-mel és AFM-mel Készítette: Kovács Máté, Tanára:Győri István, Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium, Szeged."— Előadás másolata:

1 Grafit vizsgálata STM-mel és AFM-mel Készítette: Kovács Máté, kovaczmate@gmail.com Tanára:Győri István, Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium, Szeged

2

3

4 Grafit lapkák vizsgálata Az ábrán Si lapra helyezett apró grafit lapocska látható, melynek magassága 26 nm

5 És ami még jöhet… Megviszgáltuk a melegítés hatását grafit lapokra.E célból 600 °C-ra melegtettük fel a mintát egy kemencében 30 percen keresztül.

6

7 Az bal oldali ábrán egy kráter látható, melynek átmérője 233 nm, a jobboldali ábrán pedig az oxidációs folyamat során keletkező csipkék láthatóak

8 A bal oldalon egy íratlan cd lemez, a jobb oldalon pedig egy már írott cd lemez látható AFM-mel készített felvételeken

9

10 Köszönöm a lehetőséget mentoromnak dr. Osváth Zoltánnak, Tapasztó Leventének, az MFA intézetének, továbbá köszönöm a megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Grafit vizsgálata STM-mel és AFM-mel Készítette: Kovács Máté, Tanára:Győri István, Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium, Szeged."

Hasonló előadás


Google Hirdetések