Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hővezetés, Hőtágulás. Hőtani alapjelenségek: 1: Folyadékos hőmérő: folyadékkal töltik meg, általában higannyal, vagy alkohollal.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hővezetés, Hőtágulás. Hőtani alapjelenségek: 1: Folyadékos hőmérő: folyadékkal töltik meg, általában higannyal, vagy alkohollal."— Előadás másolata:

1 Hővezetés, Hőtágulás

2 Hőtani alapjelenségek: 1: Folyadékos hőmérő: folyadékkal töltik meg, általában higannyal, vagy alkohollal.

3 2: Bimetál hőmérő: Különböző hőtágulású, összehegesztett fémszalagok meggörbülését használják ki.

4 Galilei-féle szobahőmérő: Ha egy folyadék hőmérséklete megváltozik, a folyadékban úszó tárgyak relatív sűrűsége is megváltozik, így vagy lesüllyednek, vagy felúsznak a közeg tetejére, mert érvényesül Arkhimédész törvénye. A hőmérsékletet a színes golyókon függő plombákról lehet leolvasni.

5

6 Egy negatív hőtágulású fémszál van megfeszítve, mely a megszokottól eltérően fordított skálázással jelzi a hőmérsékletet. Dekorációs célra használják… Kontra hőmérő

7 Infravörös hőmérő: Egy irányérzékeny elektronikus szenzor a rá ható infravörös sugárzástól függően változó feszültséget bocsát ki. -30 – +400 °C tartományban tud mérni, a szobahőmérséklet közelében több mint 2 °C-os pontatlansággal.

8 Hővezetés

9 Azoknál az anyagoknál, ahol a szélesség elhanyagolható a hosszúsághoz képest, azoknál lineáris hőtágulás-ról beszélünk. A hőtágulásra különösen figyelni kell a sínek építésénél.

10 Készítette: Brumán Nóra és Kompár Bianka


Letölteni ppt "Hővezetés, Hőtágulás. Hőtani alapjelenségek: 1: Folyadékos hőmérő: folyadékkal töltik meg, általában higannyal, vagy alkohollal."

Hasonló előadás


Google Hirdetések