Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Miért váltakoznak az évszakok?. Tk.23o Amikor nálunk nyár van akkor itt nagyobb a napsugarak hajlásszöge, így erősebb a felmelegedés, a nappalok is hosszabbak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Miért váltakoznak az évszakok?. Tk.23o Amikor nálunk nyár van akkor itt nagyobb a napsugarak hajlásszöge, így erősebb a felmelegedés, a nappalok is hosszabbak."— Előadás másolata:

1 Miért váltakoznak az évszakok?

2 Tk.23o Amikor nálunk nyár van akkor itt nagyobb a napsugarak hajlásszöge, így erősebb a felmelegedés, a nappalok is hosszabbak. Ugyanekkor a déli félgömböt kisebb hajlásszögben érik a napsugarak, ilyenkor itt tél van

3 A Föld egy év alatt ellipszis alakú pályán járja körül a Napot, Nyugatról Keleti irányban haladva.

4 Tk. 23. A mi telünkön éppen fordított a helyzet. Ilyenkor a déli félgömb kapja a több meleget, ezért ott nyár van. Ősszel és tavasszal mindkét félgömböt egyenlő hajlásszögben érik a napsugarak, a nappalok és éjszakák egyenlő hosszúak.Csak amíg nálunk tavasz van, a déli félgömbön ősz.

5


Letölteni ppt "Miért váltakoznak az évszakok?. Tk.23o Amikor nálunk nyár van akkor itt nagyobb a napsugarak hajlásszöge, így erősebb a felmelegedés, a nappalok is hosszabbak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések