Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Sör, bor, pálinka Szöllősi Dániel PhD hallgató. Elektronikus nyelvvel alkalmazása alkohol tartalmú italok esetében Az elektronikus nyelvet főleg összehasonlító.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Sör, bor, pálinka Szöllősi Dániel PhD hallgató. Elektronikus nyelvvel alkalmazása alkohol tartalmú italok esetében Az elektronikus nyelvet főleg összehasonlító."— Előadás másolata:

1 Sör, bor, pálinka Szöllősi Dániel PhD hallgató

2 Elektronikus nyelvvel alkalmazása alkohol tartalmú italok esetében Az elektronikus nyelvet főleg összehasonlító elemzések elvégzésére alkalmas. Borok esetében fajta hatás, évjárat hatás, termőhely hatás vizsgálható Sörök mérésekor csomagoló anyagok és tárolás hatásait mérhetjük, esetleges hibákat mutathatunk ki Magasabb alkohol tartalom esetében pedig vissza következtethetünk a felhasznált alapanyagra, technológiára

3 A mérés diszkriminancia elemzése Borok megkülönböztető vizsgálata Két fehér szőlő fajta három különböző borvidékről Minden mintát jól meg tudunk különböztetni.

4 PC % PC % fagyasztott frissen bontott szobahőmérsékletű 5°C-ra hűtött Egy-egy palack száraz fehér bort 14 napig tároltunk szoba hőmérsékleten 5°C-ra hűtve lefagyasztva Borok tárolási kísérlete A mérési eredmények főkomponens analízise:

5 Sör különböző csomagoló anyagokban háromféle csomagban két hőmérsékleten két hónapig tárolt sör minták A mérés eredményeinek diszkriminancia elemzése:

6 Sör íz-hibák felderítése C % C % control Etil-acetát 0,1 g/l 2.Diacetil 150ppb 3.Acetaldehid 80 ppm 4.Izo-α-sav 32 ppm Különféle lehetséges íz-hibát okozó vegyületekkel kiegészített sör minták és egy kontroll sör mérési eredménye (diszkriminancia elemzés)

7 Körte pálinka vizsgálat Mind a párlat típusok, mind a magozottság kimutatható a mintákból.

8 négy kajszi fajta kétféle lepárlási technológia minta előkészítés nélkül Barack pálinka vizsgálatok A mérési eredmények diszkriminancia elemzése:

9 Rumok vizsgálata Alpha M. O. S. Application Note féle rum megkülönböztető vizsgálata A vizsgálat kimutatta, hogy a C12715 jelű minta különbözik a többi C mintától

10 Tequila mérés 3 féle érlelési típus Blanco (hosszabb érlelés nélküli) Reposado (2-12 hónap) Añejo (legalább egy év) Alpha M. O. S. Application Note 2008

11 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Projektazonosító: TÁMOP /1/KMR Corvinus Ventures Innovációs Vállalkozási Központ Budapesti Corvinus Egyetem 1093 Budapest, Fővám tér 8. „A Budapesti Corvinus Egyetem részére konkrét technológia transzfer előkészítése a MICROTESTER, valamint az ALPHA ASTREE elektronikus nyelv ipari alkalmazása” tárgyában BCE_INNOV_MICALP_2011_42 számú közbeszerzési eljárás keretében.


Letölteni ppt "Sör, bor, pálinka Szöllősi Dániel PhD hallgató. Elektronikus nyelvvel alkalmazása alkohol tartalmú italok esetében Az elektronikus nyelvet főleg összehasonlító."

Hasonló előadás


Google Hirdetések