Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. Az Élessarok megállóhelyen lévő elektromos állítású váltó melyik állásán közlekednek tovább az Őrs vezér tere irányába a 3-as és 62-es jelzésű villamosok?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. Az Élessarok megállóhelyen lévő elektromos állítású váltó melyik állásán közlekednek tovább az Őrs vezér tere irányába a 3-as és 62-es jelzésű villamosok?"— Előadás másolata:

1 1. Az Élessarok megállóhelyen lévő elektromos állítású váltó melyik állásán közlekednek tovább az Őrs vezér tere irányába a 3-as és 62-es jelzésű villamosok? a) A váltó egyenes állásán. b) A váltó kitérő állásán.

2 2. Mi alapján indulnak a 62-es jelzésű villamos járművezetői a Rákospalota, MÁV-telep végállomásról a tabulátor kezelésével megbízott személy szolgálati idejében? a) A tabulátort kezelő személy szóbeli utasítására. b) Jelzőberendezés nélkül, önindítós jelleggel, a FML alapján. c) A területirányítás rádión adott utasítása alapján.

3 3. Rákospalota, MÁV-telep elnevezésű megállóhelyen áll és a háromfogalmú főjelzőn egy zöld fényt lát, milyen irányban és hová közlekedik tovább? a) Az első csúccsal szembeni váltó kitérő állásán a belső hurokba. b) Az első csúccsal szembeni váltó egyenes, a második csúccsal szembeni váltó kitérő állásán a külső hurokba. c) A váltók egyenes állásán Újpalota, Erdőkerülő utca végállomás felé.

4 4. Ismertesse a 3-as jelzésű villamos Gubacsi út végállomás kialakítását. a) Többvágányú fejvégállomás. b) Egyvágányú hurokvégállomás visszafogási lehetőséget biztosító összekötő vágánnyal, a hurkot átszelő vágánykapcsolattal, illetve félreállást biztosító csonka vágánnyal.

5 5.A Mexikói út végállomáson rendszeresített utastájékoztató berendezést ki működteti? a)Senki, mivel üzemen kívül van helyezve. b)A járművezető chipkulccsal működteti. c)A járművezető távirányítóval működteti.

6 6. Hogyan történik a 62-es jelzésű villamos indítása a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomásról a tabulátor kezelésére beosztott személy üzemidején kívül? a) A kétfogalmú főjelző szabad jelzésére, mivel a működése független a tabulátor kezelőtől. b) Önindítós jelleggel, a FML alapján. c) Indítójelző jelzésére.

7 7. A 62-es jelzésű villamos Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomásán, ha nincs tabulátorkezelő személyzet, melyik vágányt kell használni? a) Bármelyik vágányt igénybe lehet venni. b) Csak a csonka vágányt kell használni a forgalom lebonyolítására. c) Csak az átmenő vágányt kell használni a forgalom lebonyolítására.

8 8. A Fűrész utca megállóhelyről Rákospalota, MÁV-telep irányába továbbhaladva melyik megálló következik? a) Laky Adolf utca megállóhely. b) Öv utca megállóhely. c) Rákospatak utca megállóhely.

9 9. Zugló kocsiszínből Czobor utca felé kiállva melyik az első megállóhely ahonnan az utasok szállítása kötelező? a) A kiálló villamosnak a Mexikói út végállomásig nem kell utasokat szállítania. b) Bosnyák tér megállóhely. c) Kerékgyártó utca megállóhely.

10 10. A villamossal Gubacsi út végállomás irányába közlekedik, hol van az első visszafogási lehetőség, ha már a Balkán utca megállóhelyet elhagyta? a) Ebben az esetben már nincs visszafogási lehetőség, a szerelvénnyel a Gubacsi út végállomásig közlekedek. b) A Szállás utca megállóhelynél lévő váltón. c) Az Ecseri út, metró megállóhelynél lévő váltón.

11 11. A Jeszenák János utca megállóhelyről az Őrs vezér tere irányába tovább haladva melyik megálló következik? a) Tihamér utca megállóhely. b) Fogarasi út megállóhely. c) Pongrátz Gergely tér megállóhely.

12 12.Az Erzsébet királyné útja felől kell e visszafogás ahhoz, hogy be lehessen állni Zugló kocsiszínbe? a)Igen, egyszeri visszafogással. b)Igen, két visszafogással. c)Visszafogás nélkül lehet beállni a kocsiszínbe.

13 13.Újpalota, Erdőkerülő utca végállomáson melyik vágányon fér el a tolt, vagy csatolt TW6000-es szerelvény? a)A behaladó szerelvény menetirányát figyelembe véve a jobboldali vágányon. b)A behaladó szerelvény menetirányát figyelembe véve a baloldali vágányon. c)Mindkét vágányon.

14 14.Újpalota, Erdőkerülő utca bejáratánál lévő elosztó váltó milyen állítású? a)Járművezető által szánszerkezettel állítható elektromos váltó. b)Távvezérléssel tabulátorkezelő által állítható elektromos váltó. c)Helyszíni kézi állítású kulisszás váltó.

15 15.Milyen jelzőberendezés van üzembe helyezve Újpalota, Erdőkerülő utca végállomáson? a)Kétfogalmú főjelző. b)Indítás jelző. c)Vizuális az utasok tájékoztatására alkalmas berendezés.

16 16.Mexikói út végállomáson, melyik vágányon van lehetőség tárolási és félreállítási lehetőségre? a)Bármelyik vágányon lehetőség van egy jármű félreállítására, ebben az esetben a végállomás, mint egyvágányú fejállomás üzemel. b)A behaladó szerelvény menetirányát figyelembe véve, a jobb oldali vágányon. c)A behaladó szerelvény menetirányát figyelembe véve, a bal oldali vágányon.

17 17.Zugló kocsiszínbe beálláskor kell e váltót állítani a jármű vezetőjének? a)Nem, mivel a váltó állításának kötelessége a beosztott váltóőr feladata. b)Igen, a váltó állítása minden esetben a járművezető feladata. c)Nem, mivel beálláskor a visszacsapó váltó úgy van beállítva, hogy az a kocsiszínbe vezet.

18 18.Zugló kocsiszínben napközbeni kocsiszíni kezdéskor kinél kell szolgálatra jelentkeznie a jármű vezetőnek? a)Zugló diszpécsernél b)Senkinél, mivel Zugló kocsiszínben nincs szolgálatot teljesítő diszpécser. c)Baross diszpécsernél, telefonon keresztül.

19 19.Zugló kocsiszíni beálláskor hol történik a járművek átadás- átvétele? a)A kocsiszíni bejáratoknál történik, mégpedig a folyamatos térburkolattal ellátott teljes körbejárást biztosító területen. b)A 2-es számú aknás vágányon. c)Bármelyik aknás vágányon.

20 20.Hogyan történik a villamos járművek üzemen kívül helyezése forgalmi dolgozók által Zugló kocsiszínben? a)A kapu felöli vezetőfülkében az iránykapcsolót „1” állásban hagyja, az áramszedőt levezérli, az akkumulátort kikapcsolja. b)Az iránykapcsolót „1” állásban, az áramszedőt üzemben hagyja, az akkumulátort kikapcsolja. c)Az iránykapcsolót „0” állásban hagyja, az áramszedőt levezérli, az akkumulátort kikapcsolja.

21 21.A Száva kocsiszínbe történő beállást követően a TW6000-es járműveken… a)az áramszedőt le kell húzni vagy vezérelni, és az akkumulátort ki kell kapcsolni. b)az áramszedőt felvezérelve kell hagyni, az iránykapcsolót az egyes porta irányába kell „1”- es állásba kapcsolni. c)az áramszedőt felvezérelve kell hagyni, az iránykapcsolót mindkét végén a járműnek „0” állásba kell kapcsolni.

22 22.Mit tesz, ha a Száva kocsiszínből történő kiálláskor az egyvágányú pályaszakaszon lévő elágazó váltónál lévő holdfényjelző nem ad szabad jelzést? a)Működteti a holdfényjelző alatti nyomógombot. b)Felhívja a kocsiszíni diszpécsert. c)Értesíti a munkát közvetlenül irányító személyt.

23 23.Milyen módon történik a szerelvények indítása a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomásról? a)Főjelzők jelzésére, kivéve azok időszakos érvénytelenítését, mert az önindítós időszakban, önindítós jelleggel, a FML alapján. b)Indítójelző jelzésére, kivéve, amikor nincs szolgálatban forgalomirányító személy, mert ebben az esetben, önindítós jelleggel, FML alapján. c)Önindítós jelleggel, FML alapján.

24 24.Melyik vágányra halad be a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomáson, ha abban az időszakban a főjelzők érvénytelenek és sötétek, illetve mindkét vágány szabad? a)A váltó egyenes állásán az úttest felőli átmenővágányra, mert az egyenes állás a váltó alapállása. b)A váltó kitérő állásán az épület felőli csonkavágányra. c)Bármely vágányra.

25 25.Melyik metróra van átszállási lehetőség a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomáson? a)Az M1-es metróra. b)Az M2-es metróra. c)Az M3-as metróra.

26 26.Mely végállomások között közlekedik a 28A jelzésű villamos? a)A Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és a Sörgyár között. b)A Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és Izraelita temető között. c)A Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és Új köztemető (Kozma utca) között.

27 27.A Népszínház utcában a Teleki László tér megállóhely felől haladó 28-as jelzésű villamos a Dobozi utca kereszteződésénél… a)az elsődlegesen szánszerkezet segítségével állítható váltó kitérő állásán haladnak az Izraelita temető végállomás felé. b)az elsődlegesen nyomógombról állítható váltó kitérő állásán haladnak az Izraelita temető végállomás felé. c)az elsődlegesen szánszerkezet segítségével állítható váltó egyenes állásán haladnak az Izraelita temető végállomás felé.

28 28.A Fiumei úton az Orczy tér megállóhelyről kihaladó 28-as jelzésű villamos a Baross utca kereszteződésénél… a)az elsődlegesen szánszerkezet segítségével állítható váltó kitérő állásán haladnak az Izraelita temető végállomás felé. b)az elsődlegesen nyomógombról állítható váltó kitérő állásán haladnak az Izraelita temető végállomás felé. c)az elsődlegesen a beosztott személy által távvezérléssel állítható váltó egyenes állásán haladnak az Izraelita temető végállomás felé.

29 29.A Kőrösi Csoma Sándor útról érkező, majd az Élessarok megállóhelyről kihaladó villamosok az elágazó váltó… a)egyenes állásán az Izraelita temető felé közlekednek tovább. b)kitérő állásán az Örs vezér tere felé közlekednek tovább. c)kitérő állásán az Új köztemető felé közlekednek tovább.

30 30.Kinek van elsőbbsége, ha menet Sörgyár megállóhely felé az Élessaroknál a 28-as és 37-es jelzésű villamosok összeágazásánál lévő holdfényjelző nem működik? a)A 28-as jelzésű villamos útvonalán érkező szerelvénynek. b)A 37-es jelzésű villamos útvonalán érkező szerelvénynek. c)Az áthaladás sorrendjét a „kölcsönös udvariasság” szabálya alapján kell eldönteni.

31 31.Lehetőség van-e az Új köztemető (Kozma utca) végállomás csonkavágányán egy TW 6000 típusú szerelvény félreállítására? a)Nincs rá lehetőség. b)Igen, de ebben az esetben minden villamossal az Izraelita temetőig kell közlekedni. c)Igen, de ebben az esetben már csak egy Ganz-csuklós vagy TW 6000 típusú, illetve egy iker T5C5 típusú szerelvény befogadására van lehetőség. Ennél hosszabb szerelvény csak az Izraelita temető végállomáson tud visszafogni.

32 32.Mi szabályozza az Új köztemető (Kozma utca) végállomás forgalmát? a)Társasági szabályozás; Végállomási üzemeltetési utasítás. b)Főjelzők és társasági szabályozás; Végállomási üzemeltetési utasítás. c)Az F.1-F.2. Jelzési és forgalmi utasítás a közúti vasutak számára.

33 33.Mi szabályozza az Izraelita temető végállomás forgalmát? a)Társasági szabályozás; Végállomási üzemeltetési utasítás. b)Főjelzők és társasági szabályozás; Végállomási üzemeltetési utasítás. c)Az F.1-F.2. Jelzési és forgalmi utasítás a közúti vasutak számára.

34 34.Van-e az utasok tájékoztatására szolgáló berendezés az Új köztemető (Kozma utca) vagy az Izraelita temető végállomáson? a)Nincs. b)Igen, de csak az Új köztemető (Kozma utca) végállomáson, amit chip kulccsal lehet kezelni c)Igen, de csak az Izraelita temető végállomáson, amit távirányítóval lehet kezelni.

35 35.A Jászberényi úton a Sörgyár megállóhely felől érkező 28-as jelzésű villamos az Élessaroknál… a)az elsődlegesen szánszerkezet segítségével állítható váltó kitérő állásán haladnak a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás felé. b)az elsődlegesen nyomógombról állítható váltó kitérő állásán haladnak a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás felé. c)az elsődlegesen szánszerkezet segítségével állítható váltó egyenes állásán haladnak a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás felé.

36 36.A Kőbánya alsó vasútállomás megállóhelyről kihaladó 28-as jelzésű villamos a vasúti híd lábánál található,… a)elsődlegesen szánszerkezet segítségével állítható váltó egyenes állásán haladnak a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás felé. b)elsődlegesen nyomógombról állítható váltó kitérő állásán haladnak a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás felé. c)csak váltóvassal állítható váltó egyenes állásán haladnak a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás felé.

37 37.A Kőbányai úton a Fiumei út (Orczy tér) kereszteződéséhez érkező villamos közül a csúccsal szemben fekvő váltó… a)egyenes állásán a 62-es, kitérő állásán a 28-as és 28A jelzésű villamos halad tovább. b)egyenes állásán a Baross kocsiszínbe beálló, kitérő állásán a 28-as, 28A és 62-es jelzésű villamos halad tovább. c)egyenes állásán a 28A, kitérő állásán a 28-as és 62-es jelzésű villamos halad tovább.

38 38.A Fiumei úton a Salgótarjáni utca megállóhelyről kihaladó 28- as jelzésű villamosok az útkereszteződés előtt található,… a)az elsődlegesen szánszerkezet segítségével állítható váltó kitérő állásán haladnak a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás felé. b)az elsődlegesen nyomógombról állítható váltó kitérő állásán haladnak a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás felé. c)az elsődlegesen szánszerkezet segítségével állítható váltó egyenes állásán haladnak a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás felé.

39 39.Válassza ki az alábbi felsorolásból a kettős megállóhelyet! a)Élessarok megállóhely, menet Új köztemető (Kozma utca), illetve Izraelita temető végállomás felé. b)Orczy tér megállóhely, menet Új köztemető (Kozma utca), illetve Izraelita temető végállomás felé. c)Ónodi utca megállóhely, menet Új köztemető (Kozma utca), illetve Izraelita temető végállomás felé.

40 40.Válassza ki az alábbi felsorolásból a kettős megállóhelyet! a)Salgótarjáni utca megállóhely, menet Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás felé. b)Élessarok megállóhely, menet Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás felé. c)Szent László tér megállóhely, menet Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás felé.

41 41.Köteles-e megvárni az átszállni szándékozó utas(oka)t, ha menet Blaha Lujza tér (Népszínház utca) végállomás felé az Orczy tér megállóhelyen álló szerelvénye mögé beáll a 24-es jelzésű villamos? a)Csak csúcsforgalmi időszakon kívül. b)Csak 10 percnél nagyobb követési idő esetén. c)Igen, minden esetben.

42 42.Milyen az Izraelita temető végállomás vágányhálózatának kialakítása, illetve utasforgalmának szabályozása? a)Egy hurokvágányból álló végállomás, ahol az utasok le- és felszállása egymástól elkülönítve történik. b)Egy csonkavágányból álló fejvégállomás, ahol az utasok le- és felszállása, illetve a visszafogás történik. c)Két csonkavágányból és kettős vágánykapcsolatból álló fejvégállomás, ahol az utasok le- és felszállása, illetve a visszafogás is a csonkavágányon történik.

43 43.A 69-es jelzésű villamossal Rákospalota MÁV-telepről a Bánkút utcán tovább haladva melyik lesz a vonal első megállóhelye? a)Főtér megállóhely. b)Zsóka vár utca megállóhely. c)Szerencs utca megállóhely.

44 44.A 3-as jelzésű villamos Gubacsi út végállomás irányából az Epreserdő utca megállóból kihaladva hol van az első visszafogási lehetőség? a)A Közterület Fenntartó Zrt. megállóhelynél. b)Az Ecseri út metró megállóhelynél c)A Szálás utca megállóhelynél.

45 45.A Bihari út egyvágányú pályaszakaszán mi szabályozza a szerelvények közlekedését? a)Főjelző. b)Holdfényjelző. c)Jelzőőr.

46 46.Hogyan történik a 62A jelzésű villamos indítása Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) végállomásról? a)Főjelző jelzésére. b)Munkát irányító személy utasítására. c)Önindítós jelleggel, a FML alapján.

47 47.Kőbánya alsó vasútállomás megállóhelynél lévő váltó milyen állásán közlekedik tovább a 3-as jelzésű villamos a Gubacsi út végállomás irányába? a)A váltó egyenes állásán. b)A váltó kitérő állásán.

48 48.Hol van a legközelebbi visszafogási lehetősége, ha már az Őrs vezér tere Zuglói oldal megállóhelyet az Élessarok megállóhely irányába elhagyta? a)Az Őrs vezér tere Kőbányai oldal megállóhelynél lévő váltón. b)A Fehér út – Gyakorló utca kereszteződése előtt lévő váltón. c)Az Őrs vezér tere Zuglói oldal megállóhelynél lévő váltón.

49 49.A Száva kocsiszínből történő kiállás előtt a járművezetőnek kitől kell engedélyt kérnie a kiálláshoz? a)Fődiszpécsertől. b)Kocsiszíni diszpécsertől. c)Menetirányító diszpécsertől.

50 50.Mi szabályozza a Határ út (42-es, 52-es oldal) végállomás forgalmát? a)Társasági szabályozás, végállomási üzemeltetési utasítás. b)Főjelzők és társasági szabályozás, végállomási üzemeltetési utasítás. c)Az F.1 – F.2 Jelzési és forgalmi utasítás a közúti vasutak számára.

51 51.Hol történik az utasok le- és felszállása Határ út (42-es, 52-es oldal) végállomáson? a)A leszállóhely a végállomás bejáratánál elhelyezett háromfogalmú főjelzőnél van. A felszállóhely a kettős vágánykapcsolat után van kijelölve, ahol a visszafogás is történik. b)A le- és felszállóhely a kettős vágánykapcsolat után van kijelölve, ahol a visszafogás is történik. Ha mindkét vágány foglalt, a bejárati váltó előtti szükségleszállóhelyen történhet a leszállás. c)A le- és felszállóhely illetve a visszafogás helye külön – külön van kijelölve.

52 52.Kell-e a járművezetőnek kezelnie utastájékoztató berendezést a Határ út (42-es, 52-es oldal) végállomáson? a)Igen, távirányítóval. b)Nem, mert nincs rendszeresítve. c)Nem, mert a tabulátorkezelő működteti.

53 53.Van-e félreállási lehetőség a Határ út (42-es, 52-es oldal) végállomáson? a)Nincs félreállási lehetőség. b)A csonka vágányon. c)Az átmenő vágányon.

54 54.Hol történik az utasok le- és felszállása a Határ út (42-es, 52-es oldal) végállomáson? a)Az utasok le- és felszállása külön - külön helyen történik. b)Az utasok leszállása ott történik, ahol a visszafogás, a felszállás külön helyen történik. c)A vágányok mellett közös le- és felszállóhely egyes jelleggel lett kialakítva. Ha mindkét vágány foglalt, a bejárati váltó előtti szükségleszállóhelyen történhet a leszállás.

55 55.A Határ út (42-es, 52-es oldal) végállomáson hogyan történik a szerelvények indítása? a)A kétfogalmú főjelző szabad jelzésére haladhat ki a szerelvény. b)Indító jelző jelzésére haladhat ki a szerelvény. c)Önindítós jelleggel, a FML alapján történik a szerelvények indítása.

56 56.Az 51-es jelzésű villamos vonalán a Török Flóris utca és Nagysándor József utca kereszteződésénél található váltó… a)kitérő állásán az 51-es jelzésű villamos halad tovább. b)egyenes állásán továbbhaladva a Vörösmarty utca megállóhely következik. c)egyenes állásán továbbhaladva a Szent Imre herceg utca megállóhely következik.

57 57.Milyen módon állítható a Keleti pályaudvar (Festetics György utca) végállomáson a háromlencsés főjelző előtt található csúccsal szemben fekvő váltó? a)A jelzőberendezés üzemelése idején a tabulátorkezelő által, távollétében szánszerkezet segítségével. b)Szánszerkezet segítségével vagy váltóvassal. c)A jelzőberendezés üzemelése idején szánszerkezet segítségével, azon kívül váltóvassal.

58 58.Milyen kialakítású a Keleti pályaudvar (Festetics György utca) végállomás? a)Kettős vágánykapcsolattal rendelkező fejvégállomás, melynek mindkét vágánya csonkavágány és vágányonként két Ganz-csuklós vagy KCSV7 szerelvény befogadására alkalmas. b)Kettős vágánykapcsolattal rendelkező fejvégállomás, melynek mindkét vágánya csonkavágány és vágányonként egy Ganz-csuklós, KCSV7 vagy iker T5C5 szerelvény befogadására alkalmas. c)Kettős vágánykapcsolattal rendelkező fejvégállomás, melynek mindkét vágánya csonkavágány. A behaladó szerelvény menetirányát tekintve a jobb oldali vágány két, a bal oldali vágány egy Ganz-csuklós vagy KCSV7 szerelvény befogadására alkalmas.

59 59.Melyik végállomáson található az utasok tájékoztatására szolgáló berendezés? a)Csak a Keleti pályaudvar (Festetics György utca) végállomáson. b)Csak a Vágóhíd végállomáson. c)A Keleti pályaudvar (Festetics György utca) és a Vágóhíd végállomásokon.

60 60.Hogyan történik a járművek indítása a Keleti pályaudvar (Festetics György utca) végállomásról, ha tabulátorkezelő nem teljesít szolgálatot? a)Főjelző segítségével. b)Indítójelző segítségével. c)Önindítós jelleggel, a FML alapján.

61

62


Letölteni ppt "1. Az Élessarok megállóhelyen lévő elektromos állítású váltó melyik állásán közlekednek tovább az Őrs vezér tere irányába a 3-as és 62-es jelzésű villamosok?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések