Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pályaismeret 1-es viszonylat. 1.) Az 1-es vonalon hol találunk közúti fedezőjelzővel ellátott útkereszteződést? A Salétrom utcai kivonuláskor. Az Aquaticum.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pályaismeret 1-es viszonylat. 1.) Az 1-es vonalon hol találunk közúti fedezőjelzővel ellátott útkereszteződést? A Salétrom utcai kivonuláskor. Az Aquaticum."— Előadás másolata:

1 Pályaismeret 1-es viszonylat

2 1.) Az 1-es vonalon hol találunk közúti fedezőjelzővel ellátott útkereszteződést? A Salétrom utcai kivonuláskor. Az Aquaticum és a Klinikák megállóhelyek előtt. A Bem tér megállóhelyen.

3 2.) Hol szállítunk le utast közvetlenül az úttestre? A Honvéd és az Andaházi utca megállóhelyeken. A Medgyessy sétány megállóhelyen. Egyik megállóhelyen sem.

4 3.) Melyik megállóhelyen szállítjuk fel az utasokat a bal odlai ajtósor segítségével? A felszállítóhelyen a nagykörön állva. A városháza megállóhelyen a Nagyállomás irányába. Egyik megállóhelyen sem.

5 4.) Milyen szakaszszigetelő elem van beépítve az Egyetem és a Medgyessy Sétány megállóhelyek között? Áramjárta szakasszigetelő. Hagyományos fabetétetes szakasszigetelő. Nincs beépítve szakasszigetelő.

6 5.) Milyen technikai megoldással működtetjük a fedezőjelzőket? Szánszerkezet segítségével. Lazavezetékkel. Tömegáram érzékelőkkel.

7 6.) Hol találunk az 1-es viszonylaton jegykiadó automatát? A Kálvin tér megállóhelyen. A Klinika megállóhelyen. Az Egyetem megállóhelyen.

8 7.) Számíthatunk-e ellenirányú forgalmi járat közlekedésére normál üzemi körülmények között az Aquaticum megállóhely környékén? Igen. Nem. Csak hétvégén és ünnepnapokon.

9 8.) Válassza ki a helyes viszonylatvezetést? Bem tér – Andaházi utca – Nagyerdei körút – Aquaticum – Klinikák – Medgyessy Sétány – Andaházi u. – Bem térBem tér – Andaházi utca – Nagyerdei körút – Aquaticum – Klinikák – Medgyessy Sétány – Andaházi u. – Bem tér Bem tér – Weszprémi utca – Nagyerdei körút – Aquaticum – Klinikák – Medgyessy Sétány – Weszprémi utca – Bem térBem tér – Weszprémi utca – Nagyerdei körút – Aquaticum – Klinikák – Medgyessy Sétány – Weszprémi utca – Bem tér Bem tér – Weszprémi utca – Nagyerdei körút – Aquaticum – Klinikák – Egyetem – Medgyessy sétány – Andaházi u. Bem térBem tér – Weszprémi utca – Nagyerdei körút – Aquaticum – Klinikák – Egyetem – Medgyessy sétány – Andaházi u. Bem tér

10 9.) Hol találunk az 1-es viszonylaton bal oldali peronos megállóhelyeket? Kossuth téren Hovéd utcán Nincs ilyen megállóhely

11 10.) Az 1-es viszonylaton található összes váltó közül válassza ki a legnagyobb váltón történő áthaladási sebességet, ha a váltóra csúccsal szemben halad rá? 15 km/h 30 km/h 15 km/h és a Víztorony váltónál 20 km/h

12 11.) Telephelyről történő kivonulás után üzemszerűen melyik körre csatlakozunk be az 1-es viszonylat forgalmába? Nagykörre Kiskörre Bármely körre érkezünk

13 12.) A Nagyállomás végállomásra érkezve azt érzékeli, hogy a Petőfi téri elektrohidraulikus váltó Önnek nem megfelelő irányba áll, de a váltóállítási körzetet már meghaladta. Válassza ki mi a a teendője: Behalad a kereszteződés meghaladása után a helytelen vágányútra. Értesíti URH-n a munkáját közvetlen irányító személyt és annak utasítása szerint jár el.Értesíti URH-n a munkáját közvetlen irányító személyt és annak utasítása szerint jár el. Amennyiben CAF típusú járművel közlekedik, a rendszeresített távirányítóval átállítja a vágányutat.Amennyiben CAF típusú járművel közlekedik, a rendszeresített távirányítóval átállítja a vágányutat.

14 13.) Az 1-es viszonylaton hol találkozik CONTEC típusú elektro-hidraulikus váltóval? Petőfi tér és Kálvin tér környékén Petőfi tér és a Víztorony környékén Kálvin tér és a Víztorony környékén

15 14.) Hol található holdfényjelző az 1-es viszonylaton? Az 1-es viszonylaton nem található holdfényjelző. Petőfi téren, Szent Anna és Piac utcák kereszteződésében, Piac utca – Kossuth utca kereszteződésében, Kálvin tér és Péterfia utcák találkozásánál és a Bem téren.Petőfi téren, Szent Anna és Piac utcák kereszteződésében, Piac utca – Kossuth utca kereszteződésében, Kálvin tér és Péterfia utcák találkozásánál és a Bem téren. Aquaticum és Klinikák megállóhelyek környékén.

16 15.) Hol vannak visszafogási lehetőségek az 1-es viszonylaton? Gambrinusz köz, Kálvin tér, Debrecen Plaza, Bem tér, Víztorony Szent Anna utca, Kossuth tér, Andaházy utca Dienes János utca, Doberdó utca

17 15.) Az 1-es viszonylaton az alábbi megállóhelyek közül melyik biztonsági megállóhely? Szent Anna utca Kálvin tér Aquaticum

18 17.) Van-e járműtípus korlátozás az 1-es viszonylaton forgalmi járatok esetében? Igen, csak CAF URBOS 3 típusú járművekkel szabad forgalmi járatként közlekedni.Igen, csak CAF URBOS 3 típusú járművekkel szabad forgalmi járatként közlekedni. Igen, csak CAF URBOS 3 és KCSV 6 1-S típusú járművekkel szabad forgalmi járatként közlekedni.Igen, csak CAF URBOS 3 és KCSV 6 1-S típusú járművekkel szabad forgalmi járatként közlekedni. Nincs, bármely a DKV Zrt. Által működtetett járműtípussal lehet közlekedni forgalmi járatként az 1-es viszonylaton.Nincs, bármely a DKV Zrt. Által működtetett járműtípussal lehet közlekedni forgalmi járatként az 1-es viszonylaton.

19 18.) Hol található forgalomtechnikai összehangolásjelző a holfényjelzők mellett elhelyezve az 1-es viszonylat vonalán? Petőfi téren Petőfi téren és a Kálvin téren Nincs elhelyezve forgalomtechnikai összehangolásjelző a holdfényjelzők mellett.Nincs elhelyezve forgalomtechnikai összehangolásjelző a holdfényjelzők mellett.

20 19.) Van-e elsőbbségadási kötelezettsége a Bem téren, ha a holdfényjelző veszélyes helyre figyelmeztet (a középső lencsében 1 fehér fény villogó jelzést ad)? Igen, a villamos útját keresztező gyalogosok részére. Nincs, a villamosnak mind a közúti-, mind a gyalogos forgalommal szemben elsőbbsége van.Nincs, a villamosnak mind a közúti-, mind a gyalogos forgalommal szemben elsőbbsége van. Igen, a Bem téren keresztülhaladó közúti és gyalogos forgalommal szemben egyaránt elsőbbségadási kötelezettség áll fenn.Igen, a Bem téren keresztülhaladó közúti és gyalogos forgalommal szemben egyaránt elsőbbségadási kötelezettség áll fenn.

21 20.) Válassza ki hol található az úttest jobb szélén kijelölt megállóhely! Nincs ilyen megállóhely. Szent Anna utca megállóhely. Egyetem megállóhely.

22 Vége a gyakorlásnak! Kilépés a gyakorósorból Gyakorlósor újrakezdése

23 Rossz válasz! Vissza a kérdéshez!


Letölteni ppt "Pályaismeret 1-es viszonylat. 1.) Az 1-es vonalon hol találunk közúti fedezőjelzővel ellátott útkereszteződést? A Salétrom utcai kivonuláskor. Az Aquaticum."

Hasonló előadás


Google Hirdetések