Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MONDD EL A JÓ HÍRT! Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MONDD EL A JÓ HÍRT! Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel."— Előadás másolata:

1

2 MONDD EL A JÓ HÍRT! Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel

3 Nagyon kevés Krisztus nélküli ember hallotta valójában az Evangéliumot – az Örömhírt – manapság. Miért?

4 Mert túl sok keresztény van azzal elfoglalva, hogy tévesen azt hirdesse a világnak: Isten haragszik rájuk, és az emberek milyen rosszak.

5 Egyesek ezt jó hírnek nevezik – pedig nem az! És nem ilyen téves dolgok hirdetésére küldte el Isten az Ő gyermekeit.

6 „Minthogy az Isten volt az, aki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek Igéjét.” (2 Kor. 5,19) Ő a békéltetés Igéjét bízta ránk! Azért küldött bennünket, hogy elmondjuk a jó hírt:

7 Isten visszaállította a harmóniát és a közösséget Önmaga és az ember között – minden ember között. Ez nem csak a hívőkre vonatkozik. Nemcsak a gyülekezetbe járó hívőkre, hanem mindenkire !

8 Ez így van. Isten a legelvetemültebb bűnöst is éppúgy megbékéltette magával, mint téged. A Róma 5,10-es versből meg fogod érteni ezt.

9 Így szól az igevers: „… mikor ellenségei voltunk, meg lettünk békéltetve Istennel az Ő Fiának halála által.” (King James-féle bibliafordítás alapján)

10 Meg lettünk békéltetve. Ez múlt idő. Isten már helyreállította a közösséget Önmaga és a világ között.

11 Akkor tette ezt, amikor nem volt a földön – Jézuson kívül – senki, aki hitt volna az újjászületésben. Akkor tette ezt, amikor még az egész világ bűnben élt.

12 Jézus halála és feltámadása által Isten minden férfit, nőt és gyermeket megigazított; helyreállította a velük való közösséget.

13 Most csak annyit kell tennünk mindannyiunknak, hogy – miután befogadtuk Jézust a szívünkbe – az Evangélium örömhírének világosságában járjunk.

14 Ez az a jó hír. Az Ige az, amit Isten adott nekünk. Ezt kell megosztanunk az elveszettekkel, akik még Krisztus nélkül vannak kint a világban.

15 Ha megtesszük, amire Isten elhívott bennünket, keresztényeket, szinte garantált, hogy nem lesznek sokáig elveszettek!

16 Jézus ma is kéri, de nemcsak a szolgálóktól, hanem minden hívő embertől: „Elmenvén e széles világra, hirdessétek az Evangéliumot minden teremtésnek.” (Márk 16,15)

17 Az Evangélium jelentése: örömhír! Azt jelenti, hogy nem kell egyetlen embernek sem elnyomottnak, betegnek, szegénynek lennie, mert Krisztus minden átoktól megváltotta!

18 Egy bajban levő és kiutat kereső embernek a legjobban úgy tudsz segíteni, ha megosztod vele az Evangélium örömhírét.

19 Jézus ezt olvasta fel a zsinagógában: „Az Úrnak Szelleme van énrajtam, mivelhogy felkent engem, hogy a szegényeknek az Evangéliumot hirdessem, elküldött, hogy a töredelmes szívűeket meggyógyítsam, hogy a foglyoknak szabadulást hirdessek és a vakok szemeinek megnyílását, hogy szabadon bocsássam a lesújtottakat, hogy hirdessem az Úr kegyelmének esztendejét.” (Luk. 4,18-19)

20 Jézus kereszthalálával és feltámadásával a megváltás műve bevégeztetett. Isten minden keresztényt elhívott arra, hogy bátran hirdesse ezt az Örömhírt.

21 AZ ÚT – www.azut.shp.hu BÉKEVÁR WEBKIKÖTŐ – www.bekevar.fw.huwww.azut.shp.huwww.bekevar.fw.hu Jézusról további információt kaphatsz a következő oldalakon: Ima az üdvösségért: http://www.freeweb.hu/bekevar/udvossegima.htmhttp://www.freeweb.hu/bekevar/udvossegima.htm Ima a Szent Szellem keresztségért: http://www.freeweb.hu/bekevar/szentszellemima.htmhttp://www.freeweb.hu/bekevar/szentszellemima.htm

22 További pps-ppt letöltése: http://www.ppsvilag.extra.hu


Letölteni ppt "MONDD EL A JÓ HÍRT! Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel."

Hasonló előadás


Google Hirdetések