Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel"— Előadás másolata:

1 Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
MONDD EL A JÓ HÍRT! Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel

2 Nagyon kevés Krisztus nélküli ember hallotta valójában az Evangéliumot – az Örömhírt – manapság. Miért?

3 Mert túl sok keresztény van azzal elfoglalva, hogy tévesen azt hirdesse a világnak: Isten haragszik rájuk, és az emberek milyen rosszak.

4 Egyesek ezt jó hírnek nevezik – pedig nem az
Egyesek ezt jó hírnek nevezik – pedig nem az! És nem ilyen téves dolgok hirdetésére küldte el Isten az Ő gyermekeit.

5 „Minthogy az Isten volt az, aki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek Igéjét.” (2 Kor. 5,19) Ő a békéltetés Igéjét bízta ránk! Azért küldött bennünket, hogy elmondjuk a jó hírt:

6 Isten visszaállította a harmóniát és a közösséget Önmaga és az ember között – minden ember között. Ez nem csak a hívőkre vonatkozik. Nemcsak a gyülekezetbe járó hívőkre, hanem mindenkire!

7 Ez így van. Isten a legelvetemültebb bűnöst is éppúgy megbékéltette magával, mint téged. A Róma 5,10-es versből meg fogod érteni ezt.

8 Így szól az igevers: „… mikor ellenségei voltunk, meg lettünk békéltetve Istennel az Ő Fiának halála által.” (King James-féle bibliafordítás alapján)

9 Meg lettünk békéltetve. Ez múlt idő
Meg lettünk békéltetve. Ez múlt idő. Isten már helyreállította a közösséget Önmaga és a világ között.

10 Akkor tette ezt, amikor nem volt a földön – Jézuson kívül – senki, aki hitt volna az újjászületésben. Akkor tette ezt, amikor még az egész világ bűnben élt.

11 Jézus halála és feltámadása által Isten minden férfit, nőt és gyermeket megigazított; helyreállította a velük való közösséget.

12 Most csak annyit kell tennünk mindannyiunknak, hogy – miután befogadtuk Jézust a szívünkbe – az Evangélium örömhírének világosságában járjunk.

13 Ez az a jó hír. Az Ige az, amit Isten adott nekünk
Ez az a jó hír. Az Ige az, amit Isten adott nekünk. Ezt kell megosztanunk az elveszettekkel, akik még Krisztus nélkül vannak kint a világban.

14 Ha megtesszük, amire Isten elhívott bennünket, keresztényeket, szinte garantált, hogy nem lesznek sokáig elveszettek!

15 Jézus ma is kéri, de nemcsak a szolgálóktól, hanem minden hívő embertől: „Elmenvén e széles világra, hirdessétek az Evangéliumot minden teremtésnek.” (Márk 16,15)

16 Az Evangélium jelentése: örömhír
Az Evangélium jelentése: örömhír! Azt jelenti, hogy nem kell egyetlen embernek sem elnyomottnak, betegnek, szegénynek lennie, mert Krisztus minden átoktól megváltotta!

17 Egy bajban levő és kiutat kereső embernek a legjobban úgy tudsz segíteni, ha megosztod vele az Evangélium örömhírét.

18 Jézus ezt olvasta fel a zsinagógában: „Az Úrnak Szelleme van énrajtam, mivelhogy felkent engem, hogy a szegényeknek az Evangéliumot hirdessem, elküldött, hogy a töredelmes szívűeket meggyógyítsam, hogy a foglyoknak szabadulást hirdessek és a vakok szemeinek megnyílását, hogy szabadon bocsássam a lesújtottakat, hogy hirdessem az Úr kegyelmének esztendejét.” (Luk. 4,18-19)

19 Jézus kereszthalálával és feltámadásával a megváltás műve bevégeztetett. Isten minden keresztényt elhívott arra, hogy bátran hirdesse ezt az Örömhírt.

20 Jézusról további információt kaphatsz a következő oldalakon:
AZ ÚT – BÉKEVÁR WEBKIKÖTŐ – Jézusról további információt kaphatsz a következő oldalakon: Ima az üdvösségért: Ima a Szent Szellem keresztségért:

21 További pps-ppt letöltése:


Letölteni ppt "Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel"

Hasonló előadás


Google Hirdetések