Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az ADOMÁNYHÁLÓ adománybolt-modellje A charity-kultúra meggyökereztetésétől az önfenntartásig avagy Hálózzuk be együtt Magyarországot a hétköznapi jótékonyság.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az ADOMÁNYHÁLÓ adománybolt-modellje A charity-kultúra meggyökereztetésétől az önfenntartásig avagy Hálózzuk be együtt Magyarországot a hétköznapi jótékonyság."— Előadás másolata:

1 Az ADOMÁNYHÁLÓ adománybolt-modellje A charity-kultúra meggyökereztetésétől az önfenntartásig
avagy Hálózzuk be együtt Magyarországot a hétköznapi jótékonyság gondolatiságával! Gazdaság helyben? Konferencia november 30. Adományháló Adománybolt Nonprofit Kft.

2 Adományháló - Adománybolt Nonprofit Kft.
Mi az adománybolt? Tárgyadományokat nonprofit modellben áruba bocsátó üzlet Beépített jótékonysággal párosuló szociális vásárlási lehetőség A közösségi jótékonyság angol minta alapján kimunkált üzleti modellje A szociális jótékonykodás és az újrahasznosításon alapuló környezettudatosság összekapcsolása Hazai sajátosság: többféle adománybolt-értelmezés, eltérő célrendszerrel Adományháló - Adománybolt Nonprofit Kft.

3 Adományháló - Adománybolt Nonprofit Kft.
Miben más az adománybolt? Milyen hétköznapi kihívásokkal kell szembenéznünk? Társadalmi-, piaci-, média-, politikai- és jogszabályi környezet Ismeretlenből ismertet csinálni, ösztönös társadalmi bizalmatlanságból támogató együttműködést formálni Újszerű vásárlói gondolkodás, szokás meghonosítása, Klasszikus üzleti vevőkör helyett, stabil társadalmi bázis építése Az árukészlet esetlegessége, nehéz befolyásolása Társadalmi tudatformáló médiakampány szükségessége A mi „húzótermékünk” a jótékonyság Ma egyetlen kereskedelmi üzlet sem jótékonysági intézmény. Az Adománybolt igen. Adományháló - Adománybolt Nonprofit Kft.

4 Adományháló - Adománybolt Nonprofit Kft.
A mi adománybolt-sztorink „Nem találtuk fel a spanyolviaszt, csak új fényt lobbantunk a gyertyájából!” Ötletforrás: USA, San Diego – Father Joe, EU – Charity Shop-ok Charity shop-típusú intézmények nagyszerűségének felfedezése Fantáziálás egy hasonló hazai rendszer lehetőségéről A feladat talált meg bennünket: a nyugati adománybolt kultúra és a hazai (fejlődőben lévő) társadalmi gondolkodás összeházasítása „Magyarosítás” Szenvedélyünk idővel kényszerré vált: hálózatépítés „Nem tudjuk az utat olyan gyorsan építeni, mint ahogy azon haladni kellene” Adományháló - Adománybolt Nonprofit Kft.

5 Adományháló - Adománybolt Nonprofit Kft.
Adománybolt modellünk „Ernyő-típusú scope-unk óriási és folyamatosan tágul, mint a világegyetem” Innovatív munkahelyteremtő megoldás Szociális vásárlási lehetőség és „zöld” jótékonyság Társadalmi tudatformálás, közösségépítés Erős szociális kezdeményező központ Know-how más civilszervezetek forráshoz juttatásához Az Adományháló a hétköznapi jótékonyság gondolatiságát közvetíti. Igényteremtő küldetése az adománybolt igénykielégítő szerepkörével egészül ki, válik teljessé. Ez projektünk alapvető lényege. Adományháló - Adománybolt Nonprofit Kft.

6 Miben különbözünk másoktól?
Ugyanazt csináljuk, mint a többi adománybolt, de más dinamikával Legnagyobb üzletek, legszélesebb kínálat, legintenzívebben fejlesztett szakmai gondolkodás és társadalmi mondanivaló, legnagyobb projektcél, tapasztalati tudás és témaismeret Civiltársadalom szervezetei számára és közcélú társadalmi hasznosításra fejlesztünk adománybolt üzleti modellt Ez az elsőbbség számunkra nem érdem, sokkal inkább felelősség… Adományháló - Adománybolt Nonprofit Kft.

7 Helyzetkép: Hol tartunk ma?
Növekvő ismertség, elfogadottság, támogatottság Erősödő társadalmi beágyazódás Növekvő elméleti alap, működési tapasztalat Költségterhek miatti kockázatos fenntarthatóság!!! Boltjaink üzemeltetése jelenleg még kísérleti jelleggel, tesztkörnyezetben zajlik - folyamatos változások Adományháló - Adománybolt Nonprofit Kft.

8 Kikkel szőjük az Adományháló szálait?
Marketing és márkaépítő szakemberek Erste good.bee program (stratégiai segítségnyújtás) Carla Caritas (szakmai iránymutatás) Önkormányzatok & Civil Szervezetek Nagyvállalatok, cégek CSR menedzsmentje (HBLF) „A jótékonyság hálója a társadalmi kötelékek rendszeréből építkezik” Adományháló - Adománybolt Nonprofit Kft.

9 A jövő: Mi lehet a fejlődés útja?
Szociális brand, társadalmi prémiummárka-építés (kifejlesztés alatt!) Ágazati szereplők, civilszervezetek összefogása, együttes fejlődése Információ- és tudásmegosztás az érintettek között Egységes, kidolgozott adománybolt-minta, módszertan Adománybolt: múló divathóbort, vagy közösségi civil csodafegyver? Adományháló - Adománybolt Nonprofit Kft.

10 Adományháló - Adománybolt Nonprofit Kft.
Fogjunk össze! egy adományboltokat tömörítő közös érdekképviseleti szervezet létrehozásában, hogy… Kidolgozhassuk az adománybolt – mint Social Enterprise – fenntarthatóságot biztosító üzleti (nyereségességi) modelljét Olyan alapköveket és sztenderdeket fektessünk le az adománybolt-hálózat számára, amely egy ágazati szintű fejlődést alapozhat meg Egységesíthessük az adományboltok működési normáit piaci-, ágazati-, üzemeltetési-, jogszabályi és marketing kérdésekben Adományháló - Adománybolt Nonprofit Kft.

11 „Higgyünk abban, hogy az adománybolt idehaza is életképes lehet és a magyar társadalom vevő lesz a jótékonyságra! Köszönöm a figyelmet! Adománybolt Nonprofit Kft. Sáhy Gábor Adományháló - Adománybolt Nonprofit Kft.


Letölteni ppt "Az ADOMÁNYHÁLÓ adománybolt-modellje A charity-kultúra meggyökereztetésétől az önfenntartásig avagy Hálózzuk be együtt Magyarországot a hétköznapi jótékonyság."

Hasonló előadás


Google Hirdetések