Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

VÍZ VÍZ 2010. január 1.- március 31. SZONEK BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYE „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "VÍZ VÍZ 2010. január 1.- március 31. SZONEK BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYE „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív."— Előadás másolata:

1 VÍZ VÍZ 2010. január 1.- március 31. SZONEK BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYE „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben” c. pályázati program SZAKMAI TARTALMI MEGÚJULÁS A SZENTLŐRINCI KISTÉRSÉGI OKTATÁSI NEVELÉSI KÖZPONTBAN TÁMOP-3.1.4-08/2-2009-0005

2 "A víz élet, gondozzuk közösen" Magyarországon a vizek védelme az Európai Unió előírásai szerint folyik

3 A téli csapadékfajták megismerése  Közvetlen tapasztalatszerzés

4 Hógolyó Matematikai tapasztalatok szerzése

5 Élet a víz alatt

6 Halászat - Horgászat Tatai Öreg tavi nagy halászat 2008.okt.25-26. Tatai Öreg tavi nagy halászat 2008.okt.25-26. www.videoplayer.hu Halászat a Velencei-tavon -www.horgaszat.huwww.horgaszat.hu www.youtube.com A Latorca jeges halászata 1- 2. rész - www.horgasz A Latorca jeges halászata 1- 2. rész - www.horgasz www.youtube.com......

7 A Víz napja A Víz napja  A víz szervezetünk legfontosabb alkotóeleme. Az emberi test legnagyobb részt vízből áll, az életkor előre haladtával a víz aránya csökken. A csecsemő szervezete 80%, a felnőtté már csak 60%, az idős szervezet pedig mindössze 50%-ban tartalmaz vizet. Ennek a csökkent vízmennyiségnek kell ellátnia folyadékkal testünk minden részét.  Napi 1.400 liter víz folyik át agyunkon és 2.000 liter víz mossa át vesénket. Az emberi szervezet azonban igen takarékosan bánik vízkészletével, hiszen naponta mindössze kb. 2,4 litert választ ki, amit táplálék- és folyadékfelvétel útján pótolnunk kell. Az egészséges felnőtt ember napi folyadékszükségletének egyharmadát az elfogyasztott szilárd táplálékok, kétharmadát folyadékok fedezik.

8 hó, víz, jég

9 A tenger gyümölcsei Rákok:  A scampi a méretben eggyel nagyobb és ollós rákokat jelenti, viszont mivel sokszor csak a farokrészből kinyerhető húsával találkozunk, sokan keverik a garnélával.  A languszta nagyobb, olló nélküli, páncélja megfőzve sem válik rózsaszínné vagy vörössé, hanem sárgás árnyalatokban tetszeleg a tányéron.  A homár a legnagyobb és legdrágább ehető rákfajta. Az élénkvörös ínyencséget az ötcsillagos éttermek étlapján fogjuk csak megtalálni.

10 Mintás papír készítés Tálkába kikeverünk alaplevet és temperával, vagy más vízben oldódó festékkel színezzük. Szívószál segítségével felhabosítjuk. A buborékokra rásimítjuk a papírt. Ahogy a buborékok szétpattannak, érdekes körmintákat hagynak maguk után.

11 hal, horgászbot készítés és indulhat a horgászás

12 Nyomkövetés

13 Nyomkövetés Készülnek a kéz,- és lábnyomok

14 FARSANG

15 „Itt a bál” mókázás a csoportban

16 képkészítés

17 Bundás medve c. vershez bábkészítés

18 „mozgáskotta” készlet használata - testnevelés „tekerd gyorsan ” - mozgásos játék

19 Február 2: gyertyaöntés, medvés játékok

20 Medve - árnyék figyelés

21 Hó - víz - jég

22 - Hullámjáték – színcápa – színcápa - pingvinek a jégtáblán - pingvinek a jégtáblán közös játékok közös játékok

23 VIZIVILÁGVIZIVILÁGVIZIVILÁGVIZIVILÁG

24 Kiszebáb elégetése. „ Téltemetés” elégetése. „ Téltemetés” készítése,

25 Így játszunk

26 Mesélünk és zenélünk

27 Kasírozás álarc készítés

28 Mozgás a tornaszereken

29 Puzzle készítés

30 Fejlesztő játékaink

31 Fogászati szűrés

32 matematika és zenevarázs

33 Gergely járás – Iskolába hívogató

34 MÁRCIUS 15.

35 „KÉK BOLYGÓ” Ráhangoló, előkészítő hét tevékenységei március 15.-19.

36 „Tó vize, tó vize csupa nádszál…” 1.hét tevékenységei március 22.-26. Pécs, Terrárium

37 HÚSVÉT

38 Változatos programok

39 TUTAJ Hordó tutaj Gumibelső tutaj Kalodás tutaj Gömbfa tutaj Tutaj készítéséhez 9 db spatulára van csak szükségünk és egy befőző gumira. A 4 db spatulát beragasztjuk a két-két oldalsó szár közé, de előtte a gumi tartásához bevágjuk a spatula szélét. Levágunk ollóval 5 cm hosszú darabot egy spatulából és ráragasztjuk a kifeszített gumira. Ha a ragasztó megkötött feltekerjük a lapátot a gumin és úgy tesszük vízre. A tutaj addig úszik a vízen amíg a gumi ki nem tekeredik. Ragasszuk össze a 15 db dugót úgy, hogy 5 db legyen egy sorban és 3 sor legyen. Az utolsó (16.) dugóba függőlegesen szúrjuk bele a nyársat, majd jobbról és balról a két fogpiszkálót. Az anyag tetejét (kb. 15 cm x 15 cm-es) ragasszuk a fogpiszkálóhoz és kész a kis tutaj árboca is, amit az alapba, kb. középre szúrjunk bele.

40 „Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim.” 2. hét tevékenységei március 29.- április 2.

41 A VÍZ MODULT 2010 április 02-án zártuk


Letölteni ppt "VÍZ VÍZ 2010. január 1.- március 31. SZONEK BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYE „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív."

Hasonló előadás


Google Hirdetések