Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

CÉGFINANSZÍROZÁS- ENERGIAKÖLTSÉGEK Gémosz konferencia Csiki-Bege Lajos 2008.11.20.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "CÉGFINANSZÍROZÁS- ENERGIAKÖLTSÉGEK Gémosz konferencia Csiki-Bege Lajos 2008.11.20."— Előadás másolata:

1 CÉGFINANSZÍROZÁS- ENERGIAKÖLTSÉGEK Gémosz konferencia Csiki-Bege Lajos 2008.11.20.

2 Cégfinanszírozásról Devizahitel kinek jelent kockázatot - banknak vagy a márkakereskedőnek? Hitelek konverziója - devizáról forintra????????? Nem, most nem!!!!! Készletek finanszírozásának kockázatai! Van optimális megoldás és jó példa! Beruházási hitelek optimalizálási lehetőségei! Autós szakma - bankjaink szemével!

3 Példa egy ideális készletfinanszírozásra Hitelkeret multicurrency jelleggel – HUF-EURO Hitellehívás mindig az erős devizanemben a készletfinanszírozótól! Most pl. EURO A teljes hitelkeret lehívása Forint banki óvadéki számlára A készletfinanszírozó az igényelt gépjármű készletfinanszírozására kiengedi a készletfinanszírozás összegét Ft alapon Gépjármű eladásakor kereskedő az óvadéki számlára befizeti a korábban lehívott összeget és megkapja az eladáshoz az okmányokat

4 Elért eredmény: A készletfinanszírozás devizaalapú lehet kedvező kamatozással – pl. 3,25+1%=4,25% Az óvadéki számlán a FT 10% felett kamatozik és pénzügyi eredményt termel Ha jól időzítve hiteldevizanemet váltunk, jelentős árfolyamnyereségre is szert tehetünk Nem kell egyes autók eladásánál konverziós veszteségeket realizálni+árfolyamveszteséget A hitelkeret és hitel lejárata a márkakereskedő és a finanszírozójának minőségi kapcsolatán múlik Ha legalább egy év vagy hosszabb a hitelkeret az árfolyamkockázat minimalizálható vagy akár nyereségre váltható

5 Költséghatékonyság: Kapcsoljunk takarékra - magas energiaárak kockázatai! Elektromos költségeink optimalizálása Gázszámlánk csökkentése! Tartsuk bent a meleget – légtechnika, szigetelés! Épületfelügyelet, gépészeti vezérlések eredményessége. Kommunikációs költségeink csökkentése.


Letölteni ppt "CÉGFINANSZÍROZÁS- ENERGIAKÖLTSÉGEK Gémosz konferencia Csiki-Bege Lajos 2008.11.20."

Hasonló előadás


Google Hirdetések