Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató."— Előadás másolata:

1 A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató

2 Miért beszélünk most erről?

3 A térségi versenyképesség stratégiája az új OTK szerint

4 A Záhonyi Vállalkozási Övezet kapcsolata a Páneurópai V. korridorral

5 A Záhonyi Vállalkozási Övezet „versenytársai”

6 A TEN hálózat és a logisztikai rendszerek kapcsolata az új OTK alapján

7 Logisztikai hálózatok az új OTK szerint

8 A Záhonyi Vállalkozási Övezet a térségfejlesztésben

9 A Záhonyi Vállalkozási Övezet fejlesztésének új stratégiája Az ipari tőkebevonásokra kell a hangsúlyt helyezni; Az állami pénzeszközök felhasználásnak fő területe az állami és az önkormányzati ingatlanok ipari, logisztikai parkká fejlesztése; A térség gazdaságfejlesztési szereplőjeként a MÁV ZRt. dominanciáját védeni kell; Kormányzati eszközökkel elő kell segíteni a külső tőkeszereplők betelepülését; Támogatni kell a pályahasználati és a vasúti szolgáltatási díjak kedvezményezettségét; A befektetési területek kialakításában és a tőkebevonási programokban a térségi szereplők együttműködését biztosítani kell.

10 Mit tehetünk ezért? 2206/2005. (X.5.) sz. kormányhatározat a Regionális Fejlesztési Holding ZRt közötti stratégiájáról: -Komplex üzleti tanácsadás, helyi önkormányzatoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak a fejlesztési elképzeléseik megvalósításához; -Forrásszervezés és projektgenerálás eszközeivel segítségnyújtás a hazai és az európai fejlesztési források eléréséhez; -Speciális finanszírozási szolgáltatások biztosítása a fejlesztési források eléréséhez; -A helyi önkormányzatok, valamint a kis- és középvállalkozások hitel- és tőkepiaci képességének segítése, az ezzel kapcsolatos speciális hitel- és tőkeforrások elérhetőségének biztosítása.

11 Mi a Regionális Fejlesztési Holding ZRt. szerepe a Záhony és térsége fejlesztésében? -A Záhony és térsége fejlesztése címen, tőkeemeléssel juttatott 650 millió Ft összegű forrásból térségfejlesztési projektek közvetlen finanszírozása; -Az ingatlanok hasznosítása tőkebevonás és termelés-betelepítés révén ingatlanfejlesztő és beruházó társaság alakításával; -A régió logisztikai szereplőinek integrálására, a klaszter által végzendő tevékenység segítésére gazdasági projektfejlesztő társaság létrehozása; -A térségfejlesztés érdekében meghatározott összeg pályázat útján való felhasználása kistérségi, térségfejlesztési projektek megvalósítására.

12 Köszönöm a figyelmet, és további jó tanácskozást kívánok! Dr. Vajdáné Dr. Horváth Piroska vezérigazgató


Letölteni ppt "A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató."

Hasonló előadás


Google Hirdetések