Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató."— Előadás másolata:

1 A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató

2 Miért beszélünk most erről?

3 A térségi versenyképesség stratégiája az új OTK szerint

4 A Záhonyi Vállalkozási Övezet kapcsolata a Páneurópai V. korridorral

5 A Záhonyi Vállalkozási Övezet „versenytársai”

6 A TEN hálózat és a logisztikai rendszerek kapcsolata az új OTK alapján

7 Logisztikai hálózatok az új OTK szerint

8 A Záhonyi Vállalkozási Övezet a térségfejlesztésben

9 A Záhonyi Vállalkozási Övezet fejlesztésének új stratégiája Az ipari tőkebevonásokra kell a hangsúlyt helyezni; Az állami pénzeszközök felhasználásnak fő területe az állami és az önkormányzati ingatlanok ipari, logisztikai parkká fejlesztése; A térség gazdaságfejlesztési szereplőjeként a MÁV ZRt. dominanciáját védeni kell; Kormányzati eszközökkel elő kell segíteni a külső tőkeszereplők betelepülését; Támogatni kell a pályahasználati és a vasúti szolgáltatási díjak kedvezményezettségét; A befektetési területek kialakításában és a tőkebevonási programokban a térségi szereplők együttműködését biztosítani kell.

10 Mit tehetünk ezért? 2206/2005. (X.5.) sz. kormányhatározat a Regionális Fejlesztési Holding ZRt. 2006-2009 közötti stratégiájáról: -Komplex üzleti tanácsadás, helyi önkormányzatoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak a fejlesztési elképzeléseik megvalósításához; -Forrásszervezés és projektgenerálás eszközeivel segítségnyújtás a hazai és az európai fejlesztési források eléréséhez; -Speciális finanszírozási szolgáltatások biztosítása a fejlesztési források eléréséhez; -A helyi önkormányzatok, valamint a kis- és középvállalkozások hitel- és tőkepiaci képességének segítése, az ezzel kapcsolatos speciális hitel- és tőkeforrások elérhetőségének biztosítása.

11 Mi a Regionális Fejlesztési Holding ZRt. szerepe a Záhony és térsége fejlesztésében? -A Záhony és térsége fejlesztése címen, tőkeemeléssel juttatott 650 millió Ft összegű forrásból térségfejlesztési projektek közvetlen finanszírozása; -Az ingatlanok hasznosítása tőkebevonás és termelés-betelepítés révén ingatlanfejlesztő és beruházó társaság alakításával; -A régió logisztikai szereplőinek integrálására, a klaszter által végzendő tevékenység segítésére gazdasági projektfejlesztő társaság létrehozása; -A térségfejlesztés érdekében meghatározott összeg pályázat útján való felhasználása kistérségi, térségfejlesztési projektek megvalósítására.

12 Köszönöm a figyelmet, és további jó tanácskozást kívánok! Dr. Vajdáné Dr. Horváth Piroska vezérigazgató rfh@rfh-rt.hu


Letölteni ppt "A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató."

Hasonló előadás


Google Hirdetések