Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

EKOP-1.A.1-08/B-2009-0006 A KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztése, kiterjesztése.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "EKOP-1.A.1-08/B-2009-0006 A KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztése, kiterjesztése."— Előadás másolata:

1 EKOP-1.A.1-08/B-2009-0006 A KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztése, kiterjesztése

2 2 Új elektronikus adatgyűjtő rendszer kialakítása A projekt előkészítése még 2009-ben kezdődött A projekt támogatási záródátuma 2011.11.30. –Volt egy hosszabb megszakítás a projekt életében, azért nyúlik el ennyire A projekt túl fog nyúlni a támogatási záródátumon. –A projekt bevezetési időszaka a projekt lezárultával kezdődik –Kiemelt jótállási időszakban kezdődik az eddigi KSHXML-es kérdőívek átdolgozása –A kérdőívekkel együtt az adatok is átkerülnek (migrálódnak) az új rendszerbe –Az adatok átvitele után fogja a Hivatal publikálni az új rendszert, akkortól lesz az adatszolgáltatók részéről használható.

3 3 A projekt legfőbb célkitűzései A meglévő KSHXML rendszer korszerűsítése, fejlesztése –Adatszolgáltatói program megújítása (korszerű vékonykliens) –Adatgyűjtői alkalmazás megújítása (TIR vékonykliens) –Grafikusan működő kérdőív szerkesztő –Ügyfélkapcsolati program (CRM) alapjainak megteremtése Funkciók integrálása –A Feladatlistával integrált Határidőnapló –Kérdőív exportálásának lehetősége –Kérdőív importálás lehetősége Adatgyűjtés kiterjesztésének elősegítése –Szebb külső, könnyebb kezelhetőség, több funkció –Intrastat és Szolgkülker alkalmazások egykapus elérése –Ügyfélkapun keresztüli bejelentkezés lehetősége

4 4 Az új alkalmazás Az alkalmazás neve: ELEKTRA Az alkalmazás valójában egy rendszer, mivel több, egymással összefüggésben álló és egymásra épülő alkalmazásból áll: - Kérdőív szerkesztő - Kérdőív kitöltő - Adatszolgáltatói kliens program - Adatgyűjtői kliens program - CRM rendszer (belső fejlesztés)

5 5 Az új alkalmazás A programok közül az adatszolgáltatókat és az adatgyűjtőket érintő részei ún. vékonykliens technológiával készültek, vagyis -Nem kell őket telepíteni -Csak egy internetes böngésző program szükséges a futtatásukhoz. De: -A böngészőben telepítve kell hogy legyen egy ún. Adobe Flash Player segédprogram (10.6-os verzió) -Legalább Internet Explorer 6-os kell -A PC-ben legalább 1 gigabájt RAM-nak kell lennie

6 6 Az új alkalmazás Az ELEKTRA rendszer egy sor KSH adatfeldolgozó és regiszter rendszerhez kapcsolódik: Regisztráció Vékony kliens Vastag kliens * Honnan-hova olvas KSH statisztikusok META: Statisztikai adatgyűjtésben használt adatok, adatkapcsolatok, fogalmak, nomenklatúrák meghatározása, leírása GÉSA: G azdasági Szervezetek É s S tatisztikai A datszolgáltatásaik ADEL: Általános Ad at el őkészítő Rendszer TÉBA: ál T alános É rkeztetés és B etöltés az A DÉL-ba

7 7 Adatszolgáltatói vékonykliens Új funkciók Célok: Korszerű design Felhasználóbarát és ergonomikus felület Gyors működés, rövid válaszidők Új funkciók: naptár, határidőnapló, export-import lehetőség Extrém méretű kérdőívek kezelése Ügyfélkapus bejelentkezés lehetősége Sajnos, ha az adatszolgáltatónak régi a gépe, és régi a böngészője, akkor lassan fog működni a program is.

8 8 Adatszolgáltatói vékonykliens Export-import Célok: Legyen kérdőív kiexportálási lehetőség Legyen kérdőív beimportálási lehetőség Adatgyűjtésenként szabályozható fájlcsatolási lehetőség A kérdőívek – megszemélyesítve – letölthetőek, exportálhatóak lesznek. A kitöltött kérdőíveket az adatszolgáltató visszatöltheti, importálhatja. Az import megtörténtéről tájékoztatást küldünk, a kérdőív feldolgozása azonos az on-line kitöltésével. Az Excel export-import a KSH-email rendszerhez hasonló lehetőségeket biztosít, korlátai is hasonlóak.

9 9 Adatgyűjtői vékonykliens Célok: Ne kelljen telepíteni Sok kényelmi funkció Korszerű design, felhasználóbarát és ergonomikus felület Gyors működés, rövid válaszidők Riportok A külsős fejlesztésekhez számos belső fejlesztés kapcsolódik: TIR adminisztrátori funkciók beépítése az alkalmazásba, a TÉBA, ADÉL, GÉSA, META stb. rendszerek módosítása.

10 10 Belső CRM rendszer Célok: HelpDesk funkciók –Adatszolgáltatók problémáinak nyilvántartása, kezelése –Bejelentések visszakereshetősége Regisztráció –Automatikus online és egyedi regisztrációk kezelése Új akciók, toborzások technikai előkészítése, végrehajtása Az alkalmazás belső erőforrásokból fejlesztődött.

11 Tekintsük meg a fejlesztéseket!

12 12 Az új rendszer bevezetésének menete A rendszer bevezetése több lépésben zajlik majd: 1.Január végén a KSH honlapján keresztül lehetséges lesz egy regisztráció nélküli kérdőív kitöltése. Ezzel kapcsolatban is várjuk majd vissza az adatszolgáltatói véleményeket. 2.A jövő év II. negyedévében elérhető lesz az adatszolgáltatói kliens program teszt felhasználókkal és teszt kérdőívekkel. Itt is az Önök véleményére lennénk kíváncsiak. 3.A rendszerre való teljes átállást a jövő év harmadik negyedévére tervezzük.

13 Köszönjük a figyelmet ! Viszontlátásra!


Letölteni ppt "EKOP-1.A.1-08/B-2009-0006 A KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztése, kiterjesztése."

Hasonló előadás


Google Hirdetések