Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tejfogyasztási szokásaink a demográfiai változások tükrében Posztós Zsuzsanna Marketing vezető Tetra Pak Hungária Zrt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tejfogyasztási szokásaink a demográfiai változások tükrében Posztós Zsuzsanna Marketing vezető Tetra Pak Hungária Zrt."— Előadás másolata:

1 Tejfogyasztási szokásaink a demográfiai változások tükrében Posztós Zsuzsanna Marketing vezető Tetra Pak Hungária Zrt.

2 A prezentáció tartalma ►Magyarországi tejfogyasztási szokások korcsoportonként ►Hazai előrejelzések a demográfiai változások tükrében ►A hőkezelési eljárásokról −Hőkezelési alapfogalmak −A Tetra Pak kartondoboz tulajdonságai ►Bemutatkozik a Tejkommandó!

3 Mennyi tejet fogyasztunk mi, magyarok? Forrás: Canadean, Tetra Pak, 2010 Mi magyarok 2010-ben napi 1,8 dl tejet fogyasztottunk szemben a szakértők által javasolt 5 dl-rel

4 Tejfogyasztásunk gyakorisága korcsoportok szerint A évesek 60%-ának hiányzik napi étrendjéből az optimális kalciumforrás évesek 56%-a nem fogyaszt napi rendszerességgel tejet. Átlagosan a magyaroknak csak 44%-a fogyaszt naponta tejet.

5 Annak ellenére, hogy…

6 Magyar lakosság vélekedése a tej oszteoporózis elleni hatásáról A lakosság 79%-a tudja, hogy a tejfogyasztás segít megelőzni a csontritkulást.

7 Tejfogyasztást befolyásoló demográfiai tényezők ► Népességfogyás – Lakosságfogyás Magyarországon – Leggyorsabban a fiatal korosztályok létszáma csökken – Hazánkban a 20 év alattiak aránya a jelenlegi 21%-ról a KSH Népességkutató Intézetének becslései szerint 2030-ra 19%-ra csökken Az oszteoporózis által kiemelten érintettek száma 2030-ra fővel nőhet. ► Életmódváltozás – Felgyorsult élettempó miatt egyre kevesebbet mozgunk – Ételeink egyre kevesebb ásványi anyagot tartalmaznak ► Elöregedés – 60 év felettiek részaránya a teljes magyar lakosságon belül a jelenlegi 22%-ról 2030-ra 26-30%-ra nő Magyarországon

8 Magyarországi középtávú tejfogyasztási prognózis Mindezek ellenére előrejelzések szerint 2011 és 2015 között tejfogyasztásunk várhatóan mindössze 0,1%-kal nő.

9 A hőkezelési eljárásokról, avagy hogyan készül a tej?

10 Mi a különbség a hőkezelési eljárások között? Hőfok °C Pasztörizálás Indirekt UHT Direkt UHT Idő (sec) “A 20. század legjelentősebb élelmiszertudo- mányi felfedezése.” Institute of Food Technologists 1989 ESL

11 A Tetra Pak kartondoboz tulajdonságai  Tökéletesen védi az italokat a fénytől és a levegőtől.  UHT módszerű hőkezeléssel kombinálva lehetővé teszi, hogy a tej hűtés nélkül is hosszú ideig eltartható legyen.  A Tetra Pak csomagolásában az italok természetes tiszta állagúak és nem tartalmaznak tartósítószereket. Tetra Pak kartondoboz metszete 1.Polietilén 2.Polietilén 3.Alumínium fólia 4.Polietilén 5.Papír karton 6.Polietilén

12 Köszönjük a figyelmet!

13 Oszteoporózis Világnap 2011: Tejkommandó a csontok védelmére! Védjük meg csontjainkat a „néma kórtól”!


Letölteni ppt "Tejfogyasztási szokásaink a demográfiai változások tükrében Posztós Zsuzsanna Marketing vezető Tetra Pak Hungária Zrt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések