Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pórus, mint reaktor Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Készítette: Pásztor Diána és Nyakacska Gábor 2013.11.25.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pórus, mint reaktor Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Készítette: Pásztor Diána és Nyakacska Gábor 2013.11.25."— Előadás másolata:

1 Pórus, mint reaktor Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Készítette: Pásztor Diána és Nyakacska Gábor 2013.11.25.

2 Bevezetés Mikropórusokban történő adszorpció Adszorpcióval járó fizikai és kémiai változások - Az adszorbeált részecske fizikai tulajdonságainak változása - Pórusos anyag szerkezeti változásai és az ebből származó kémiai és fizikai változások

3 Mikropórusokban történő adszorpció

4 A gázmolekula és a felület párkölcsönhatásának távolságfüggése

5 A pórusméret és a síkokhoz tartozó potenciálfüggvény viszonya

6 Az adszorbeált részecske fizikai tulajdonságának változása A Peierls-torzulás gátlása Szilárd testek három fő vezetési típusa:

7 Egyfalú szén nanocsövekről készített SEM felvételeket mutatja a jód adszorpciója előtt és után

8 A pórusos anyag szerkezeti változásai és az ebből származó kémiai és fizikai változások

9 Az adszorbeált molekula sztérikus hője

10 A pórusos anyag elektromos vezetésének függése

11 A jód molekulával adszorbeált SWCNT vezetőképességének összehasonlítása a tiszta SWCNT vezetőképességével

12 Köszönjük a figyelmet!

13 Kérdések: 1. Mi a Peierls torzulás? Hogyan lehet meggátolni? 2. A pórusos anyagnak milyen tulajdonságait befolyásolhatja a pórusos anyagnak? 3. Szilárd testek 3 fő típusa. Egy tetszőlegesnek a sávszerkezet rajza.


Letölteni ppt "Pórus, mint reaktor Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Készítette: Pásztor Diána és Nyakacska Gábor 2013.11.25."

Hasonló előadás


Google Hirdetések