Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS 2800 TATABÁNYA, FŐ TÉR 4.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS 2800 TATABÁNYA, FŐ TÉR 4."— Előadás másolata:

1 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS 2800 TATABÁNYA, FŐ TÉR 4.

2 A TISZK munkaszervezete A Társulás elnöke: Simon Géza A Társulás elnökhelyettese: Nagy Sándor TISZK igazgató: Hendrik Krisztina TISZK szakmai főtanácsadó: Berczellyné Nagy Marianna

3 A 2008. január 1-én alakult Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Esztergom Város Önkormányzata Kisbér Város Önkormányzata 15 szakképző iskola Az intézményeiben mintegy 5000 diák tanul, amely így a régióban az egyik legnagyobb, új típusú térségi integrált szakképzési központját alkotja.

4 TÁMOP-2.2.3/07/2-2F-2008-0028 300.000.000.-Ft összegű egyszeri, vissza nem térítendő támogatás A megvalósítás időszaka: 24 hónap 2009. február 1.-2011. január 31.

5 TÁMOP projekt szervezetfejlesztés pedagógusképzések (26) digitális iskola támogató képzések E-lelkisegélyszolgálat kialakítása E-learning keretrendszer vásárlása eszközbeszerzés

6 TIOP-3.1.1-09/1-2009-0020 „Új távlatok” TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések A projekt időtartama 2010. február 01. – 2012. január 31. A projekt időtartama 24 hónap Elnyert támogatás összege: 850.250.000 Ft Önrész: 100.000.000 Ft

7 A projekt menedzsment Projekt menedzserek: Vezető projektmenedzser: Kovácsné Fekete Zsuzsa ERFA projektmenedzser:Herdy Péter Pénzügyi projektmenedzser:Korcsmárosné Sziráki Bernadett Projekt munkatársai: ERFA asszisztens : dr. Tóth Csaba projektasszisztens: Plangár Edina

8 A projekt rövid távú céljai A KEM-TISZK szakképző intézményeinek infrastrukturális fejlesztése A gyakorlati képzés korszerű technikai feltételeinek megteremtése épületbővítés és eszközbeszerzés formájában.

9 A projekt kiemelt céljai A munkaerő-piaci kereslet és kínálat összhangjának javítása A munkaerő-piaci keresletre rugalmasan reagálni képes szakképző intézményrendszer kialakítása Az aktivitás területi különbségeinek csökkentése A változásokhoz való alkalmazkodás segítése Az egész életen át tartó tanulás elősegítése (Közösségi funkciók működtetése)

10 A szakképzés és felnőttképzés infrastruktúrájának fejlesztése, A férfiak és nők, a fogyatékossággal élők és a roma emberek esélyegyenlőségének javítása, a fenntarthatóság biztosítása, illetve a területi kohézió elősegítése.

11 A projekt közvetlen célcsoportja A program megvalósításában részt vevő, a fejlesztés eredményeként évente magasabb szintű nappali rendszerű oktatásban érintettek A felnőttképzésben évente résztvevő hallgatók, akik számára piacképes, használható, minőségi szakképzés jelenik meg.

12 A projekt közvetlen célcsoportja A TISZK és az intézmények vezetői, tanárai, oktatói, akik felkészültté válnak maguk is az élethosszig tartó tanulásra, a változás menedzselésére. A hátrányos helyzetű, a lemorzsolódással fenyegetett tanulók

13 A projekt közvetett célcsoportja A fejlesztés eredményeképpen évente a TISZK magasabb szintű szolgáltatásait (tanácsadási tevékenység) igénybe vevő tanulók családja. A TISZK-ből profitáló intézmények (vállalkozások), melyek magasabb szintű és gyakorlatiasabb képzésben végzett hallgatókat foglalkoztathatnak. A felnőttképzés pedig lehetőséget ad számukra azonnali munkaerő- igényeik kielégítésére.

14 A projekt közvetett célcsoportja A fejlesztéssel érintett környezettel kapcsolatban álló 150.000 fő lakos, akik jelenleg is érintettek a munkaerőpiac valamelyik szegmensében, illetve önmaguk, vagy gyermekeik által részesülnek képzésben.

15 Megvalósult tevékenységek Bútorbeszerzés 8.500.000 Ft értékben

16 Megvalósult tevékenységek Bútorbeszerzés 8.500.000 Ft értékben

17 Megvalósult tevékenységek Bútorbeszerzés 8.500.000 Ft értékben

18 Megvalósult tevékenységek Informatikai eszközbeszerzés ~140.000.000 Ft értékben – Számítógép – Hordozható számítógép – Multifunkcionális nyomtató – Projektor – Szerver – stb.

19 Megvalósult tevékenységek Informatikai eszközbeszerzés

20 Megvalósult tevékenységek Informatikai eszközbeszerzés

21 Megvalósult tevékenységek Informatikai eszközbeszerzés

22 Megvalósult tevékenységek Informatikai eszközbeszerzés

23 Folyamatban lévő tevékenységek Bővítés, felújítás, épületkorszerűsítés Helyszín: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Alapy Gáspár Szakiskolája, Szakközépiskolája és Kollégiuma Komárom, Hága László út 1/A (MOL tanműhely) Munkaterület átadása: 2011. május 27.

24 Megvalósuló beruházás: emeletráépítés A meglévő épületrészben kisebb átalakítások, ill. funkcióváltozások, Fizikai akadálymentesítés (pl.lift) Info-kommunikációs akadálymentesítés (pl. indukciós hurok) utólagos hőszigetelés (épületkorszerűsítés) is készül.

25 A tanműhely most

26

27 Folyamatban lévő tevékenységek A gyakorlati képzéshez szükséges új eszközök, a szakképzés tartalmi fejlesztéséhez szükséges eszközök, berendezések beszerzése K-EMÖ Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolája és Szakiskolája és Kollégiuma

28 A tervezett tevékenységek regionális és kistérségi hatása A programon keresztül javulhatnak a megyei, illetve a régió foglalkoztatottsági mutatói csökkenhet a munkanélküliség magasan kvalifikált munkaerő rendelkezésre állása új vállalkozások alapítását vagy már működő (magyar és külföldi) vállalkozások régióba települését hozhatja.

29 A tervezett tevékenységek regionális és kistérségi hatása gyakorlatias képzési modulok oktatásával a végzettek azonnal bekapcsolódhatnak a gazdasági életbe, piacképesebb szakmai tudás a felnőttképzési programjainkban részt vevők a már megszerezett ismereteiket gyakorlatias szemléletű szakmai képzéseken bővíthetik, távoktatási környezet (e-learning)

30 A tervezett tevékenységek regionális és kistérségi hatása hátránykompenzációs tevékenység hatására javul a személyre szabott oktatás, SNI, HHH-s tanulók számukra is elérhető szakmák, részképesítések.

31 Köszönöm a figyelmet! Elérhetőségek: Tatabánya, Fő tér 4. Telefon, fax: 06-34-517-148 E-mail:kemtiszk@kemtiszk.hu www.kemtiszk.hu


Letölteni ppt "KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS 2800 TATABÁNYA, FŐ TÉR 4."

Hasonló előadás


Google Hirdetések