Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Képváltás kézzel….

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Képváltás kézzel…."— Előadás másolata:

1 Képváltás kézzel…

2

3 Az „Ephrussi de Rothschild villa”, melyet „Ile-de-France villának” is neveznek, egyike a Côte d'Azur reneszánsz stílusban épített legszebb villáinak. Béatrice Ephrussi de Rothschild ( ) építtette 1905 és 1912 között Cap-Ferrat-ban. A 7 hektáros területen kilenc kert veszi körül a villát ban Béatrice, Alphonse de Rothschild báró lánya, 19 évesen feleségül ment Maurice Ephrussi orosz milliomos bankárhoz. A pár imádta az építészetet, a természetet és a müvészeteket, fényes palotákat vásároltak és a ritkaságszámba menö mütárgyakat gyüjtöttek. A bárónö Marie-Antoinette francia királynéhoz hasonló, fényüzö életet élt. Az „Ephrussi villát” Firenze és Velence legpazarabb palotái ihlették. Franciaország eme déli régiója a XX. szd. elején nagyon felkapott volt az európai és észak-amerikai gazdag elökelöségek körében.

4

5 Kilátás az Ephrussi villától a Villefranche-sur-mer-i kikötöre.

6

7

8

9 A fedett belsö udvarban rózsaszín veronai márványoszlokpok tartják az olasz reneszánsz stílusú árkádot. Fenn íves spanyol-mór mintákkal díszített galéria fut körbe.

10 A fedett belsö udvar

11 E belsö udvar, ahol Béatrice a fogadásokat adta, még örzi a galéria eredeti hangulatát, középkori és reneszánsz mütárgyak sorakoznak, köztük egy, a velencei Carpaccionak (kb ) tulajdonított festményt, melyen zsoldos katona látható.

12

13 Márvány szobrok a szép XVIII. századi berakásos bútor mellett.

14

15

16 Ez a nagyon szép ajtó a XV. és XVI
Ez a nagyon szép ajtó a XV. és XVI. Lajos szalonokba, Béatrice Ephrussi asszony öltözöszobájába és porcelánszalonjába nyílik. A Sèvres-i és Vincennes-i porcelánok egyik legszebbnek tartott gyüjteménye kivételes darabokból áll. Életútja, a XVIII. szd. francia és külföldi mütárgyak iránti vonzalma, és érzéke a kor olyan nagy mügyüjtöinek sorába emelte, mint Cernuschi, Jacquemart-André, Wallace, Frick, nem megfeledkezve saját családja tagjairól, mint Edmond de Rothschild, vagy Ferdinand de Rothschild (Waddesdon)…

17

18

19

20

21

22

23

24 A porcelánszalon

25 Sèvres-i és Vincennes-i porcelánvázák.

26 A porcelánszalon

27

28

29 1864 – szeptember 14-én megszületett Béatrice Charlotte a Talleyrand-palotában, (Párizs, Saint-Florentin u. 2.). Béatrice 19 évesen hozzámegy egy 34 éves orosz származású bankárhoz, szülei barátjához. 1905 – Elhunyt Alphonse de Rothschild, Béatrice apja. Béatrice vásárol egy 7 hektáros területet Cap-Ferrat-ban, hogy ott megépítse álmai villáját. 1911 – Elhunyt Béatrice bárónő édesanyja; ingatlanvásárlás Monte-Carlo-ban. 1912- Az « Ile de France » villa lakhatóvá vált. Elhunyt Maurice Ephrussi. Béatrice meghal Davosban (Svájc), a párizsi Père Lachaise temetőben, a családi kriptában helyezik örök nyugalomra. 1991 – A múzeum vezetése csatlakozik az Assotiation Culturespaces-hoz, mely több más, kivételesen szép helyet kezel Franciaországban és Európában.

30 Helyi információk alapján.
Saját fotókkal. Zene: Strauss-keringö, André Rieu elöadásában. Készítette: L. Cavallari. 2009 április.

31


Letölteni ppt "Képváltás kézzel…."

Hasonló előadás


Google Hirdetések