Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A hőcserélő nem kér enni…(?)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A hőcserélő nem kér enni…(?)"— Előadás másolata:

1 A hőcserélő nem kér enni…(?)
SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft. A hőcserélő nem kér enni…(?) Hegel István cégvezető MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, nov SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

2 A hőcserélő nem kér enni…(?)
Egy évvel ezelőtt: Marketing előadás egy szakmai szervezet szakmai napján; nem túlzottan ildomos. Illendő lenne mostmár szakmai(bb) előadást tartani. A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, nov SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

3 A hőcserélő nem kér enni…(?)
A többiek mit csinálnak? Pl. a szivattyúsok? Motiváció: A szivattyúk élettartamköltség előadásai: Ismertetnek egy műszaki megoldást Elemzik a gazdasági hasznot Bemutatják a környezetvédelmi előnyöket Szakmai előadás – gazdasági és ökológiai végkövetkeztetéssel („csak semmi marketing”!) A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, nov SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

4 A hőcserélő nem kér enni…(?)
Motiváció: A szivattyúk élettartamköltség előadásai: Ismertetnek egy műszaki megoldást Elemzik a gazdasági hasznot Bemutatják a környezetvédelmi előnyöket Fizess az áramszolgáltatónak hosszútávon sokkal kevesebbet! Fizess nekünk most egy picivel többet! Mindketten jól járunk!! És még a környezetet is óvjuk!! A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, nov SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

5 A hőcserélő nem kér enni…(?) Enni nem kér, villanyt nem fogyaszt …
irígység Hogyan tudnék én is ilyen előadást tartani? Üzemeltetési költségekről nemigen tudok beszélni Tömítéscsere? Majd talán 10 év múlva… Tisztítás, savazás? esetleg, nagyritkán… A hőcserélő nem kér enni…(?) Enni nem kér, villanyt nem fogyaszt … Buy and forget … MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, nov SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

6 A hőcserélő nem kér enni…(?)
Hogyan tudnék én is a vevőnek költséget spórolni hosszútávon, és eközben drágább hőcserélőt eladni? Hogyan tudnék én is ilyen előadást tartani? Üzemeltetési költségekről nemigen tudok beszélni Tömítéscsere? Majd talán 10 év múlva… Tisztítás, savazás? esetleg, nagyritkán… A hőcserélő nem kér enni…(?) Enni nem kér, villanyt nem fogyaszt … Buy and forget … MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, nov SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

7 Valóban nem fogyaszt villanyt egy hőcserélő?
Éppenséggel nem! (be se lehet dugni a konnektorba) A hőcserélő nem kér enni…(?) Helyette a villanyt a szivattyú fogyasztja! r : adott a közeggel V : adott: hozza/viszi a hőt H : részben a hőcserélő miatt kell MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, nov SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

8 A hőcserélő miatti villanyfogyasztás
A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, nov SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

9 Vegyük le a terhet a szivattyúról!
Csökkentsük a hőcserélő hidraulikai ellenállását! És valóban!! Kisebb ellenállású hőcserélő esetleg kisebb szivattyú is megteszi!! A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, nov SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

10 Az előnyök szemmel láthatók!
A szivattyú kisebb méretű (esetleg) kisebb motorral (esetleg) fordulatú (zajú) áramfogyasztású olcsóbb beruházás (esetleg) üzemeltetés – hosszú távon jelentős A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, nov SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

11 Kerül ez valamibe? Igen, sajnos ingyenebéd, ugye, nincs. 
A lemezes hőcserélő azonban szinte kínálja a megoldást! A lemezszám növelésével egyszerűen öblösebbé tehető a hőcserélő! A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, nov SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

12 Sokba kerül ez? Pl. +50% plusz felület kb. fele ellenállás
A hőcserélő nem kér enni…(?) Pl. +50% plusz felület kb. fele ellenállás kb. fele áramköltség mindez kb. +30% a hőcserélő árában Megéri? Attól függ!! MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, nov SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

13 Nos, mitől függ? Természetesen függ a konkrét adatoktól!
Hasraütés helyett pontos méretezés! az átadandó hő pontos ismerete a rendszer hidraulikájának ismerete nyomásveszteségek pontos számolása szabályzás!! A hőcserélő nem kér enni…(?) Változatok elemzése! MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, nov SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

14 SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.
Változatok elemzése Keressenek bennünket! A hőcserélő nem kér enni…(?) SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft. MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, nov SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.


Letölteni ppt "A hőcserélő nem kér enni…(?)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések