Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A hőcserélő nem kér enni…(?) SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft. A hőcserélő nem kér enni…(?) Hegel István cégvezető MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A hőcserélő nem kér enni…(?) SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft. A hőcserélő nem kér enni…(?) Hegel István cégvezető MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai."— Előadás másolata:

1 A hőcserélő nem kér enni…(?) SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft. A hőcserélő nem kér enni…(?) Hegel István cégvezető MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

2 Egy évvel ezelőtt: Marketing előadás egy szakmai szervezet szakmai napján; nem túlzottan ildomos. Illendő lenne mostmár szakmai(bb) előadást tartani. A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

3 A hőcserélő nem kér enni…(?) Motiváció: A szivattyúk élettartamköltség előadásai: Ismertetnek egy műszaki megoldást Elemzik a gazdasági hasznot Bemutatják a környezetvédelmi előnyöket Szakmai előadás – gazdasági és ökológiai végkövetkeztetéssel („csak semmi marketing”!) A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft. A többiek mit csinálnak? Pl. a szivattyúsok?

4 A hőcserélő nem kér enni…(?) Motiváció: A szivattyúk élettartamköltség előadásai: Ismertetnek egy műszaki megoldást Elemzik a gazdasági hasznot Bemutatják a környezetvédelmi előnyöket Fizess az áramszolgáltatónak hosszútávon sokkal kevesebbet! Fizess nekünk most egy picivel többet! Mindketten jól járunk!! És még a környezetet is óvjuk!! A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

5 A hőcserélő nem kér enni…(?) Hogyan tudnék én is ilyen előadást tartani? Üzemeltetési költségekről nemigen tudok beszélni Tömítéscsere? Majd talán 10 év múlva… Tisztítás, savazás? esetleg, nagyritkán… A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

6 A hőcserélő nem kér enni…(?) Hogyan tudnék én is ilyen előadást tartani? Üzemeltetési költségekről nemigen tudok beszélni Tömítéscsere? Majd talán 10 év múlva… Tisztítás, savazás? esetleg, nagyritkán… A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft. Hogyan tudnék én is a vevőnek költséget spórolni hosszútávon, és eközben drágább hőcserélőt eladni?

7 Valóban nem fogyaszt villanyt egy hőcserélő? Éppenséggel nem! (be se lehet dugni a konnektorba) A hőcserélő nem kér enni…(?)  : adott a közeggel V : adott: hozza/viszi a hőt H : részben a hőcserélő miatt kell MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

8 A hőcserélő miatti villanyfogyasztás A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

9 Vegyük le a terhet a szivattyúról! A hőcserélő nem kér enni…(?) Csökkentsük a hőcserélő hidraulikai ellenállását! És valóban!! Kisebb ellenállású hőcserélő esetleg kisebb szivattyú is megteszi!! MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

10 A szivattyú 1.kisebb méretű (esetleg) kisebb motorral (esetleg) fordulatú (zajú) áramfogyasztású 2.olcsóbb beruházás (esetleg) üzemeltetés – hosszú távon jelentős Az előnyök szemmel láthatók! A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

11 Igen, sajnos ingyenebéd, ugye, nincs.  A lemezes hőcserélő azonban szinte kínálja a megoldást! A lemezszám növelésével egyszerűen öblösebbé tehető a hőcserélő! Kerül ez valamibe? A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

12 Sokba kerül ez? Pl. +50% plusz felület kb. fele ellenállás kb. fele áramköltség mindez kb. +30% a hőcserélő árában A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

13 Nos, mitől függ? 1.Természetesen függ a konkrét adatoktól! 2.Hasraütés helyett pontos méretezés! az átadandó hő pontos ismerete a rendszer hidraulikájának ismerete nyomásveszteségek pontos számolása szabályzás!! A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

14 Változatok elemzése SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft. +36-30-585-0583 hi@sondex.hu www.sondex.hu A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.


Letölteni ppt "A hőcserélő nem kér enni…(?) SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft. A hőcserélő nem kér enni…(?) Hegel István cégvezető MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések