Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A bölcs szamár Az egyik nap a földműves szamara beleesett a kiszáradt kútba. A szerencsétlen állat órák hosszat kétségbeesetten ordított, míg gazdája megpróbálta.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A bölcs szamár Az egyik nap a földműves szamara beleesett a kiszáradt kútba. A szerencsétlen állat órák hosszat kétségbeesetten ordított, míg gazdája megpróbálta."— Előadás másolata:

1 A bölcs szamár Az egyik nap a földműves szamara beleesett a kiszáradt kútba. A szerencsétlen állat órák hosszat kétségbeesetten ordított, míg gazdája megpróbálta kitalálni mitévő legyen. Végül elhatározta, nem menti ki a szamarat, mivel az már amúgy is öreg, s a kiszáradt kutat is be kellene fedni.

2 Összehívta hát összes szomszédját, hogy segítségére legyenek
Összehívta hát összes szomszédját, hogy segítségére legyenek. Mindnyájan lapátot vettek a kezükbe, és elkezdték betemetni a kutat szeméttel. Amikor a szamár rájött, hogy mi történik, még szánalmasabban ordított, majd mindeki csodálkozására, elhallgatott.

3 Mikor már jó sok szemetet belapátoltak, a gazda betekintett a kútba, s meglepődött azon amit látott. A szamár elképesztő dolgot csinált: a hátára hullott szemetet lerázta magáról, majd ráállt. Ahogy a gazda szomszédai folytatták a lapátolást, úgy rázta le a szamár a hátáról a szemetet, s került egyre magasabbra. Végül pedig, mindenki ámulatára, elérte a kút peremét, s akkor hirtelen kiugrott és elszaladt.

4 Az életben ránk is különféle szemetet dobálnak
Az életben ránk is különféle szemetet dobálnak. Fontos, hogy kikerüljünk a mélyről, lerázzuk a szemetet és ráálljunk. Minden baj egy lépés lehet a magasba. Még a legnagyobb mélységből is kijuthatunk, csak ne álljunk meg, ne adjuk fel ! Rázzuk le a szemetet és álljunk rá !


Letölteni ppt "A bölcs szamár Az egyik nap a földműves szamara beleesett a kiszáradt kútba. A szerencsétlen állat órák hosszat kétségbeesetten ordított, míg gazdája megpróbálta."

Hasonló előadás


Google Hirdetések