Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 A Velencei-tó értékei. Velence város  A település könnyen megközelíthető.  A város állandó lakosainak száma: 5114 fő.  A település belterülete:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 A Velencei-tó értékei. Velence város  A település könnyen megközelíthető.  A város állandó lakosainak száma: 5114 fő.  A település belterülete:"— Előadás másolata:

1 1 A Velencei-tó értékei

2

3

4 Velence város  A település könnyen megközelíthető.  A város állandó lakosainak száma: 5114 fő.  A település belterülete: 9918 nm  A lakóterület közművesítési foka : 98%  A város egykor a halászat központja volt.  Üdülőterületté 1930-as években kezdték alakítani

5 Túrizmust befogadó kiemelt régió

6 Velencei-tó  Közép-Dunántúli Régióban fekszik.  Magyarország egyik legkedveltebb üdülőkörzete.  A tó egyaránt alkalmas vízisportok űzésére (aktív turizmus) valamint pihenésre (passzív turizmus).

7 Velencei-tavi környezet  A Dunántúl egyik legnagyobb vadvíz „országának” része volt.  A tó 1860-as években hosszú ideig szárazon állt.  Dinnyés-Kajtori levezető csatornával szabályozták  1990-es években mégis nagyon megcsappant a vízszint

8  A tó keleti medencéinek elsődleges szerepe az üdülés, turizmus kiszolgálása.  Nyugati részen a tó természeti értékeinek megőrzése.  Védett madár megfigyelő helyek Kékbegy Guvat

9 Velencei- tó termál készlete  Dunántúli tavaktól sok tekintetben eltér  A vízben oldott sók miatt gyógyhatású  Hatását bőrre és idegrendszerre fejti ki

10 10 Célok  A Velencei-tó kiemelt üdülőkörzetben a „fenntartható fejlődés” elve szerint el kell érni: - hogy a Velencei-tó térsége, mint biológiai sokféleséget reprezentáló természeti- táji környezet, - hogy a Velencei-tó térsége, mint biológiai sokféleséget reprezentáló természeti- táji környezet, - másrészt, mint turizmust befogadó és magas szinten kiszolgáló kiemelt régió, - másrészt, mint turizmust befogadó és magas szinten kiszolgáló kiemelt régió, mindkét követelménynek maradéktalanul megfeleljen. mindkét követelménynek maradéktalanul megfeleljen. Az eddig végrehajtott infrastruktúra fejlesztések olyan bázist teremtettek, melyekre alapozva a hiányzó infrastruktúrák pótolhatók. Az eddig végrehajtott infrastruktúra fejlesztések olyan bázist teremtettek, melyekre alapozva a hiányzó infrastruktúrák pótolhatók.

11 11 Alapvető cél  - az állandó lakosság életkörülményeinek javítása, - és az igényes turista forgalom fogadási feltételeit megteremtő, - és az igényes turista forgalom fogadási feltételeit megteremtő, környezetvédelmi szempontból fontos szennyvízelvezetés és tisztítás teljes körű kiépítése. környezetvédelmi szempontból fontos szennyvízelvezetés és tisztítás teljes körű kiépítése.  Az 1117/2003. (XI.28.) Korm. határozat alapján a tóparti és a vízgyűjtő területen lévő települések szennyvízelvezetése és megfelelő tisztítása továbbra is elsődleges feladat.


Letölteni ppt "1 A Velencei-tó értékei. Velence város  A település könnyen megközelíthető.  A város állandó lakosainak száma: 5114 fő.  A település belterülete:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések