Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Velencei-tó kerékpáros szemmel

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Velencei-tó kerékpáros szemmel"— Előadás másolata:

1 A Velencei-tó kerékpáros szemmel

2 Tartalom A kerékpárosok száma a Velencei-tónál
Kerékpárosok összetétele a Velencei-tónál Mi jellemzi a kerékpáros turistát ? A Velencei-tóra illetve a kölcsönzőnkbe érkező vendégek régiók és célcsoportok szerinti megoszlása A vendégeink véleménye a Velencei-tóról /felmérés/ A felmérés eredménye és értékelése

3 A kerékpárosok száma fő/csúcsóra egységben a Velencei-tónál
Kajtor-csatorna; 280 fő

4 Kerékpáros forgalom összetétele a Velencei-tó körül - Székesfehérvár irányában hagyják el a kerékpárutat: 46% - Tóparti települések lakosai : 12% - Egy napra érkező kerékpáros : 26% - Itt nyaraló kerékpáros: %

5 Mi jellemzi a kerékpáros turistát ?
Egyszerre sportol ,közlekedik és kirándul. Alapos szervezés és felkészülés után érkezik hozzánk. Kéri , hogy segítsünk megtalálni számára a helyi látnivalók közül a leginkább megfelelőt. /belépőket vásárol/ A kerékpáros éhesebb és szomjasabb lesz egy „mezei turistától” , tehát többet fog költeni. - A túra során egy kicsit a táj részévé válik és maradandóbb,mélyebb élményekkel gazdagodik!!

6 A Velencei-tóra érkező kerékpárosok arányos összetétele 2012 évben
Egyénileg: % Családok: % Iskolai osztályok: % Céges rendezvények: % - Baráti társaságok: %

7 Kölcsönzőnkbe érkező kerékpárosok %-os megoszlása turisztikai régiók szerint
2011 2012

8 A vendégek felmérése -50 fő idei évben nálunk járt vendégnek küldtük el kérdőívünket. -23 fő tisztelt meg válaszaival ez 46 %-os eredmény !!! - 13-an családjukkal ,6-an osztályukkal, 4-en baráti társasággal érkeztek hozzánk. -12-en vidékiek,11-en Budapestiek. 17 hölgy és 6 férfi - a legfiatalabb egyetemista a legidősebb nyugdíjas.

9 A vendégek felmérése 1. Miért a Velencei-tavat választották utazási célként ? -A Velencei-tavat még nem kerékpároztuk körbe. - Nincs messze lakóhelyünktől és szép a táj. - Jól hangzott a program,megfizethető volt az ár. - Gyermekkoromban jártam már ott és ugyanazokat az élményeket éltem át most mint akkor.

10 A vendégek felmérése 2. Hol találtatok rá erre a bringázási lehetőségre? - Internet(75%) - Munkatársak, barátok ajánlására(21%) - Szórólap , kiállítások(4%)

11 A vendégek felmérése 3. Mi jut eszetekbe először a Velencei-tóról?
Strand,napfény,pihenés. Dinnyés,Pákozd,Sukoró. - Szabadság,bringázás. - Kedvesek az ott élő emberek,csend,nyugalom . - Gyönyörűűű!!!

12 A vendégek felmérése 4. Mi az, ami pozitív meglepetés volt számotokra?
Az északi parton futó kerékpárút és a pihenőhelyek. A kerékpárosok tisztelete a többi közlekedőtől. Szakértelem , szervezettség a program minden állomásán. A kerékpárosok száma és a sok látnivaló Segítőkészség, tanárként én is élvezhettem a kirándulást !

13 A vendégek felmérése 5. Mi okozott csalódást?
A velencei strand lerombolása és az építkezés leállítása. A déli parton a kerékpárút állapota és a kitáblázás hiánya. A szálláshelyek lelakottsága (néhol megállt az idő 1975-nél) - Az lett volna csalódás,ha nem jutok el ide, mondjuk a Fertőről hova tűntek a madarak…..

14 A vendégek felmérése Előnyei:
6. Milyen előnyei, illetve hátrányai vannak szerinted a tó földrajzi elhelyezkedésének? Előnyei: - A jó megközelíthetőség ,Budapest közelsége. - Változatos domborzat , mégis minden korosztálynak bevállalható a tó kerékpáron való megkerülése. Kulturált „piros” vonatközlekedés. - A történelem,irodalom,geológia,néprajz,madár és rovartan mind-mind egy helyen megtalálható !

15 A vendégek felmérése Hátrányai:
Nem tapasztalt hátrányt. Problémás a tókörüli települések közötti tömegközlekedés. Dinnyés és Pákozd közötti folyamatos szembeszél Kiköptem a tüdőmet a sukorói emelkedőn !

16 A vendégek felmérése 7. Mennyire voltatok a kerékpárutak minőségével és az útbaigazító táblák kihelyezésével megelégedve? Nincsenek kellően karbantartva a kerékpárutak. Az útjelző táblák nem lehetnek olyan drágák….. Dinnyésről átkelni Pákozd irányába a 7 főúton nem semmi ! - Bíztam a túravezetőinkben , sem a kerékpárút , sem a táblák hiánya nem okozott problémát !

17 A vendégek felmérése 8. Véleményetek szerint milyen a szálláshelyek
ár-érték aránya? Többnyire megfelelő volt % Nem szálltunk meg % - Az adott árhoz nem társult a minőség. 14%

18 A vendégek felmérése 9. Hogyan voltatok megelégedve a Velencei-tó környezetének tisztaságával?

19 A vendégek felmérése 10. Milyen kerékpárosokat segítő szolgáltatásokat tudnátok még elképzelni? Több információs tábla és kerékpártároló . Szerviz pontok vagy ezek kitáblázása. Kerékpárbarát éttermek , büfék menükkel. - Kijelölt pontokon /kiskocsma,ABC/ pótgumi+pumpa kihelyezése !

20

21 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Összeállította: Teker Zoltán
Telefon: 0620/


Letölteni ppt "A Velencei-tó kerékpáros szemmel"

Hasonló előadás


Google Hirdetések