Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Velencei-tó kerékpáros szemmel. 2 Tartalom A kerékpárosok száma a Velencei-tónál A kerékpárosok száma a Velencei-tónál Kerékpárosok összetétele a Velencei-tónál.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Velencei-tó kerékpáros szemmel. 2 Tartalom A kerékpárosok száma a Velencei-tónál A kerékpárosok száma a Velencei-tónál Kerékpárosok összetétele a Velencei-tónál."— Előadás másolata:

1 A Velencei-tó kerékpáros szemmel

2 2 Tartalom A kerékpárosok száma a Velencei-tónál A kerékpárosok száma a Velencei-tónál Kerékpárosok összetétele a Velencei-tónál Kerékpárosok összetétele a Velencei-tónál Mi jellemzi a kerékpáros turistát ? Mi jellemzi a kerékpáros turistát ? A Velencei-tóra illetve a kölcsönzőnkbe érkező vendégek régiók és célcsoportok szerinti megoszlása A Velencei-tóra illetve a kölcsönzőnkbe érkező vendégek régiók és célcsoportok szerinti megoszlása A vendégeink véleménye a Velencei-tóról /felmérés/ A vendégeink véleménye a Velencei-tóról /felmérés/ A felmérés eredménye és értékelése A felmérés eredménye és értékelése

3 3 A kerékpárosok száma fő/csúcsóra egységben a Velencei-tónál Kajtor-csatorna; 280 fő

4 4 Kerékpáros forgalom összetétele a Velencei-tó körül - Székesfehérvár irányában hagyják el a kerékpárutat: 46% - Tóparti települések lakosai :12% - Egy napra érkező kerékpáros :26% - Itt nyaraló kerékpáros:16%

5 Mi jellemzi a kerékpáros turistát ? - Egyszerre sportol,közlekedik és kirándul. - Alapos szervezés és felkészülés után érkezik hozzánk. - Kéri, hogy segítsünk megtalálni számára a helyi látnivalók közül a leginkább megfelelőt. /belépőket vásárol/ - A kerékpáros éhesebb és szomjasabb lesz egy „mezei turistától”, tehát többet fog költeni. - A túra során egy kicsit a táj részévé válik és maradandóbb,mélyebb élményekkel gazdagodik!! 5

6 6 A Velencei-tóra érkező kerékpárosok arányos összetétele 2012 évben - Egyénileg: 44% - Családok: 21% - Iskolai osztályok: 15% - Céges rendezvények: 8% - Baráti társaságok: 12%

7 7 Kölcsönzőnkbe érkező kerékpárosok %-os megoszlása turisztikai régiók szerint 2011 2012

8 A vendégek felmérése A vendégek felmérése -50 fő idei évben nálunk járt vendégnek küldtük el kérdőívünket. -50 fő idei évben nálunk járt vendégnek küldtük el kérdőívünket. -23 fő tisztelt meg válaszaival ez 46 %-os eredmény !!! -23 fő tisztelt meg válaszaival ez 46 %-os eredmény !!! - 13-an családjukkal,6-an osztályukkal, 4-en baráti társasággal érkeztek hozzánk. - 13-an családjukkal,6-an osztályukkal, 4-en baráti társasággal érkeztek hozzánk. -12-en vidékiek,11-en Budapestiek. -12-en vidékiek,11-en Budapestiek. 17 hölgy és 6 férfi 17 hölgy és 6 férfi - a legfiatalabb egyetemista a legidősebb nyugdíjas. - a legfiatalabb egyetemista a legidősebb nyugdíjas. 8

9 9 A vendégek felmérése 1. Miért a Velencei-tavat választották utazási célként ? -A Velencei-tavat még nem kerékpároztuk körbe. - Nincs messze lakóhelyünktől és szép a táj. - Jól hangzott a program,megfizethető volt az ár. - Gyermekkoromban jártam már ott és ugyanazokat az élményeket éltem át most mint akkor.

10 10 A vendégek felmérése 2. Hol találtatok rá erre a bringázási lehetőségre? - Internet(75%) - Internet(75%) - Munkatársak, barátok ajánlására(21%) - Munkatársak, barátok ajánlására(21%) - Szórólap, kiállítások(4%) - Szórólap, kiállítások(4%)

11 11 A vendégek felmérése 3. Mi jut eszetekbe először a Velencei-tóról? - Strand,napfény,pihenés. - Dinnyés,Pákozd,Sukoró. - Szabadság,bringázás. - Kedvesek az ott élő emberek,csend,nyugalom. - Gyönyörűűű!!!

12 12 A vendégek felmérése 4. Mi az, ami pozitív meglepetés volt számotokra? - Az északi parton futó kerékpárút és a pihenőhelyek. A kerékpárosok tisztelete a többi közlekedőtől. - Szakértelem, szervezettség a program minden állomásán. - A kerékpárosok száma és a sok látnivaló - Segítőkészség, tanárként én is élvezhettem a kirándulást !

13 13 A vendégek felmérése 5. Mi okozott csalódást? - A velencei strand lerombolása és az építkezés leállítása. - A déli parton a kerékpárút állapota és a kitáblázás hiánya. - A szálláshelyek lelakottsága (néhol megállt az idő 1975- nél) - Az lett volna csalódás,ha nem jutok el ide, mondjuk a Fertőről hova tűntek a madarak…..

14 14 A vendégek felmérése 6. Milyen előnyei, illetve hátrányai vannak szerinted a tó földrajzi elhelyezkedésének? Előnyei: - A jó megközelíthetőség,Budapest közelsége. - Változatos domborzat, mégis minden korosztálynak bevállalható a tó kerékpáron való megkerülése. - Kulturált „piros” vonatközlekedés. - A történelem,irodalom,geológia,néprajz,madár és rovartan mind-mind egy helyen megtalálható !

15 A vendégek felmérése Hátrányai: Hátrányai: Nem tapasztalt hátrányt. Nem tapasztalt hátrányt. Problémás a tókörüli települések közötti tömegközlekedés. Problémás a tókörüli települések közötti tömegközlekedés. Dinnyés és Pákozd közötti folyamatos szembeszél Dinnyés és Pákozd közötti folyamatos szembeszél Kiköptem a tüdőmet a sukorói emelkedőn ! Kiköptem a tüdőmet a sukorói emelkedőn ! 15

16 16 A vendégek felmérése 7. Mennyire voltatok a kerékpárutak minőségével és az útbaigazító táblák kihelyezésével megelégedve? - Nincsenek kellően karbantartva a kerékpárutak. - Az útjelző táblák nem lehetnek olyan drágák….. - Dinnyésről átkelni Pákozd irányába a 7 főúton nem semmi ! - Bíztam a túravezetőinkben, sem a kerékpárút, sem a táblák hiánya nem okozott problémát !

17 17 A vendégek felmérése 8. Véleményetek szerint milyen a szálláshelyek ár-érték aránya? ár-érték aránya? - Többnyire megfelelő volt. 48% - Nem szálltunk meg. 38% - Az adott árhoz nem társult a minőség. 14%

18 18 A vendégek felmérése 9. Hogyan voltatok megelégedve a Velencei-tó környezetének tisztaságával?

19 19 A vendégek felmérése 10. Milyen kerékpárosokat segítő szolgáltatásokat tudnátok még elképzelni? - Több információs tábla és kerékpártároló. - Szerviz pontok vagy ezek kitáblázása. - Kerékpárbarát éttermek, büfék menükkel. - Kijelölt pontokon /kiskocsma,ABC/ pótgumi+pumpa kihelyezése !

20 20

21 21 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Összeállította: Teker Zoltán Telefon: 0620/975-5036 Email: tekerzoli@freemail.hu


Letölteni ppt "A Velencei-tó kerékpáros szemmel. 2 Tartalom A kerékpárosok száma a Velencei-tónál A kerékpárosok száma a Velencei-tónál Kerékpárosok összetétele a Velencei-tónál."

Hasonló előadás


Google Hirdetések