Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Rege a csodakamionról Horváth Tihamér vontatója A Volvo 2007-ben ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, ennek tiszteletére kiadtak egy limitált szériát,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Rege a csodakamionról Horváth Tihamér vontatója A Volvo 2007-ben ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, ennek tiszteletére kiadtak egy limitált szériát,"— Előadás másolata:

1

2 Rege a csodakamionról Horváth Tihamér vontatója

3 A Volvo 2007-ben ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, ennek tiszteletére kiadtak egy limitált szériát, mely javarészt felszereltségében különbözött a hagyományos típustól, kényelmi megoldásokat, bőr belsőt, és többek közt ezüst színű fényezést tartalmazott. A 35 éves, hosszúperesztegi Horváth Tihamér ekkor vásárolt magának egy vontatót (a kamion, pótkocsi nélkül), amely már a gyárból való kigördülésekor egyedi volt. - Nem szerettem volna ezüst színű kamiont, ezért kértem a magyarországi Volvo képviselet főnökét, hogy próbáljon nekem „szerezni” egy limitált szériás modellt, lehetőleg más színben. Kisebb-nagyobb ügyintézést követően a gyár beleegyezett a módosításba és egy hagyományos gyártósori, de fekete modell fülkéjét szereltek fel a limitált csomaggal. A limitált széria alapfelszereltségébe tartozott a kávéfőző, a mikrohullámú sütő, a követő radar (a kamion az előtte haladó járművet megadott távolsággal, lassítva, gyorsítva s ha kell fékezve, a megadott tartományokon belül követi), továbbá sávelhagyásra figyelmeztető biztonsági rendszer, álló-klíma is járt a járművel, amelynek 16 ezer köbcentiméteres, 660 lóerős motorja van.

4

5 A kamiont fényezése teszi még különlegesebbé. Tihamér elvitte a vontatót a Balaton Painting Studióba, ahol két hónap alatt elkészült a lenyűgöző, hunokat ábrázoló „ruha”, a kasztnira. -Magyarság-lelkületű vagyok, büszke a történelmünkre, őseinkre, ezért is ezt festettem a kocsimra. Nagyon sokan megnézik, dicsérik a fényezést, s nem csak a kollégáim. Persze vannak irigyek is, illetve olyan emberek, akik nem tetszésüket nyilvánítják ki, de hát ízlések és pofonok… Véleményüket jelentősen ellensúlyozza az a sok-sok olyan pillanat, amikor egy benzinkúton arra megyek vissza a kamionhoz, hogy fotóztatják magukat vele, az autópályán is sűrűn látom az előttem haladó autók ablakában a kamionra irányuló fényképezőgépeket, intenek, jó érzés – mesélte Tihamér.

6

7 Sok kamionon látunk ilyen-olyan festményeket, jegesmedvéket, indiánokat, de én úgy gondoltam, hogy akkor már legyen olyan, ami kapcsolódik hozzánk, magyarokhoz. Ezért is a sok-sok motívum. A kamion frontján lévő felirat „A magyarok nyilaitól ments meg, uram minket!” és a rovásírás ábécéje sok mindenkit megfog.

8

9

10

11

12 Számos kamionos újság bemutatta már olvasóinak Őt és vontatóját, de szerepelt a Volvo magazinban, sőt a gyártó által szervezett találkozón legutóbb a Hungaroringen ki is állították Tihamér kamionját.

13

14

15 Horváth Tihamér Internet, http://www.vasnepe.hu/loero/20110121_rege_a_csodakamionrol http://www.vasnepe.hu/loero/20110121_rege_a_csodakamionrol Ennio Morricone - Chi Mai - Illenyi Katica előadásában Kapitán József 2011


Letölteni ppt "Rege a csodakamionról Horváth Tihamér vontatója A Volvo 2007-ben ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, ennek tiszteletére kiadtak egy limitált szériát,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések